Jump to content

Fantasipriser!?


Rylander

Recommended Posts

Dagens priser på gamla bilar är helt åt skogen. Det är inte Toyoor bara som lider av detta fenomen, utan det verkar vara hela begagnatmarknaden tyvärr.

Den tiden är nog förbi då man kunde göra ett bra begagnat köp.

 

Första bilden är från augusti förra året och andra bilden från februari i år, en prisökning på 35k på ett redan högt pris.

 

Screenshot_20220813-225906_Blocket.thumb.jpg.e382dca580c6eb092c422b3a351da149.jpgScreenshot_20230219_104444_Blocket.thumb.jpg.54bfe3e6989ebc6e25948c966456e1c4.jpg

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Jag minns att för ett antal år sedan man kunde köpa en 40-serie för 20-30' i hyfsat skick, hade man bara haft mer pengar och förvaringsplats då... Visst det är lätt att vara efterklok. Det är marknaden som styr, brist på bilar+stor efterfrågan=ockerpriser. Dessutom är det något alldeles speciellt(galet) när det gäller vissa bilmärker/modeller. Kunde verkligen någon tro för 30-40 år sedan att t. ex. VW Typ 2 'split window' kommer att kosta en förmögenhet? Det var ingen småskalig produktion precis...

Link to comment
Share on other sites

även förbryllande att tex LJ70 och liknande är tokdyra. De var ju budget-alternativen som kördes i skogen förr. Och "vanliga" Land Cruiser som 90 och 120 serien har även de skjutit i höjden. Men, säljs de för så mycket som de annonseras för, eller är det mest ambitiösa önskemål?

Själv får jag flera brev i månaden från firmor som vill köpa min Rav4 :D 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Satan i gatan, man börjar bli stammis här.

Skämt åtsido men jag är böjd att hålla med om priserna (Mest för jag är inne på att köpa då) verkar verkligen taget skruv uppåt.

Trodde folk ha börjat få ont om pengar men det verkar vara helt åt andra hållet.

Lite kul att på carinfo så får man se hela historien bakom en bil och precis som ni skriver blir den bara dyrare för varje gång.

Beror det på att kriserna och konflikterna i vår närhet så har helt plötsligt har alla blivit preppers.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag är förbluffad över hur många bilfirmor som verkar kunna göra business på att snabbt plocka upp bilar som säljs av privatpersoner och sedan sälja dem med 50% påslag. 

I dag saknas det så vitt jag vet nya alternativ för den som inte vill ha xenon, touchscreens osv osv. Tillbehör som blir oproportionerligt dyra att underhålla i relation till bilens värde efter ett tag. Kanske har folk också kommit till insikten att det inte är bränsleförbrukningen som är den stora kostnaden när det kommer till bilar utan värdefall och reparationer. En äldre, hållbar och okomplicerad Toyota utan värdefall blir således i många fall en lysande affär om man kan tänka sig att leva utan den senaste tekniken.  

 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.