Jump to content

Globecruiser

Members
 • Content Count

  575
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Globecruiser last won the day on February 19 2018

Globecruiser had the most liked content!

Community Reputation

5 Neutral

About Globecruiser

 • Birthday 03/20/1983

Profile Information

 • Location
  STENUNGSUND
 • Interests
  Resor, bilar, teknik och foto...
 • I drive
  Landcruiser J12

Recent Profile Visitors

841 profile views
 1. Hej, Bifogar en bild på en installation i en hilux. Den bygger på ett förbrukningsbatteri och en Eberspäscher Airtronic D2 med fjärr och GSM styrning. Insuget sitter mot framstammen och avgaserna ut genom golvet under bilen. På så sätt skapas ett undertryck och drar friskluft genom en ventil i framstammen. Denna används till jakthundar och ställs med termostat på en viss temp oftast 18 grader och det fungerar mycket bra men även bra om man vill torka saker.
 2. Jag köpte en icarsoft TYT II och den har fungerat än så länge (vilket bara är några dagar). Om den kan fixa tpms problemet vet jag ännu inte men han som driver prylteknik var väldigt hjälpsam och kan säkert svara på den frågan. Enligt manualen för icarsoft Toyota 10.21 så skall man kunna read dtc / clear dtc / data stream under tire pressure monitor.
 3. Jag kommer inte att deltaga i år pga ändrade planer.
 4. kopiera listan och fyll på i tråden om du har möjlighet att följa med 1. Klydd (fredag kväll - Söndag) 2. Jens (Lördag-Söndag) 3. 4.
 5. Dags att städa undan lite grejer... Lådsysem byggt i 12mm formplywood med två lådor. 150kg expansionsbeslag på varje låda. Passar LC80 men kan enkelt modifieras till andra LC modeller. Pris: 2000kr 1-par Maxtrax sandstegar i princip oanvända.(orange) http://www.maxtrax.com.au/ Pris: 1500kr Warn winch vajer 8mm helt ny. Pris: 300kr 30m Syntetlina 12mm brottlast 11600kg helt ny. Pris 1800kr YEASU FTM-10R VHF enhet komplett med MLS-200 extern högtalare, 5m förlägning mellan huvudenhet och display, Handenhet MH-68B6J. http://www.yaesu.com/indexVS.cfm?cmd=D
 6. Av egen erfarenhet vet jag att dom där drivorna kan komma fram ganska plötsligt. Låter som du tryckt till något. Har du kollat hjul upphängning HF ?
 7. Hur mäter du spänningen som generatorn ger ? En generator skall ge max effekt först vid ca 2000rpm. Laddningsregulatorn kan också vara boven i ditt fall. Man kan ta bort höjdet på regulatorn och motståndsmäta över släpringarna. Tror värdet skall ligga kring 1-2ohm. Ligger det högre eller ingen kontakt alls är regulatorn trasig.
 8. Hej, 1. Nej det fungerar inte med vanliga 16 tums fälgar pga bromsoken fram. 2. Sommar 265x70R17 fungerar bra som orginal storlek. Vinter 235x80R17 alt 245x70xR17. 265x70R17 är för breda för att fungera riktigt bra som vinterdäck. // J
 9. Knappen skall sitta i raden ovanför stereon längst till vänster för att sladden skall räcka. Lossa panelen så hittar du en sladd med en kontakt som är ihoptejpad med gul tejp (har det varit på de bilar jag monterat på)
 10. Hej, Du behöver en switch och göra en Pin 7 mod. Switch kan du bygga själv eller köpa OEM. Har för mig att toyota sverige tar runt 1700kr bara för knappen. Finns att beställa utomlands för några hundra. Pin 7 mod finns b.la guide för på. http://www.sleeoffroad.com/technical/tz_cdl_pin7mod.htm
 11. Du skriver att du bytt kamrem. Är det gjort rätt? motorvärmare och växellådsolja är inget som borde påverka om du inte plockat loss/bort något extra.
 12. Jag kan varmt rekommendera http://www.turboservice.se/
 13. Jag har för mig att med TTE skall den ladda 18 PSI.
 14. Tror absolut att duratrac är ett helt ok däck till vintern, annars hade det inte funnits märkning på dem. Försäkringsbolaget vid en olycka försöker på alla sätt att komma undan utbetalning av ersättning. Dom kommer kolla om däcken är godkända eller inte. (hände en bekant som fick självrisken ordentligt höjd vid olycka pga fel däck.) Själv skulle jag aldrig chansa på att köra på ej godkända vinterdäck. Om du köpt däcken från en försäljare som hävdat att dom är godkända hade jag gått tillbaka direkt och krävt godkända däck. Det är upp till säljaren att veta vad som är godkänt
 15. Avgastemp skiljer sig väldigt mycket mellan motorer p.g.a drivmedel kompression m.m. Något generellt antagande om vad som är rätt avgastemp för en viss motor kan innebära dyra reprationer som följd. Gjorde för några år sedan en ganska grov forskning i avgastemp på 1HD-T / 1HD-FT och 1HD-FTE. För att få fram max temperatur kör man 2 minuter konstant max gas i en brant uppförsbacke på hög växel. Mätning innan turbo (grenröret där avgaskanalerna samlas) skall aldrig ha en högre avgastemp är 720grader. Mätning efter turbo (downpipen på avgasystemet) har en lägre temperatur om 150-
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.