Jump to content

All Activity

This stream auto-updates

 1. Past hour
 2. Today
 3. Mecki

  BJ42 LX

  Wow ! Grattis till nyförvärvet. Som sagt en udda modell här i landet, riktigt roligt att den verkar vara så komplett och orörd så det skall bli riktigt roligt att följa fortsättningen. / Mecki
 4. Yesterday
 5. Klydd

  BJ42 LX

  Trevligt! Ska bli kul att följa!
 6. Skirebo

  BJ42 LX

  Hej Jag är en äldre anhängare av forumet. Har haft en BJ40 samt en HDJ80 som jag av nån outgrundlig anledning sålde😩, saknar HDJ:an mer än jag kan beskriva. Nu har jag lyckats få tag på en BJ42:a LX, som är förstagångs-reggad 1985. Den har en brunvitrandig inredning med 1+2 baksäte och brun sido inredning bak. ”Rare” sägs det, den såldes väl mig veterligen bara i Australien samt Arab Emiraten!? Kul som fan i vilket fall. Äntligen en LC i garaget igen. Vet knappt vad jag vill göra med den än, men håller på att gå igenom bilen. Skulle ju vilja ha mina p
 7. soll

  Kylbox

  Jag använder ett fristående batteri som driver kylen när bilen är avstängd. Nu har jag inte specarna på power banken i huvudet men det går att köra kylen, en Waeco CF40, i upp mot två dygn beroende på temperaturen utomhus.
 8. Det där borde i princip vilken lokala smed som helst kunna bocka åt dig. Om du ska ha en mer form anpassad plåt kan jag rekommendera att bygga en ram / mall först, som du sedan klär med plåt och svetsar ihop. Så här byggde jag mitt skydd till lådan.
 9. Henkes BJ40

  Kylbox

  Har sett att en del ”down under” har power bank till sin kyl. Känns som en smidig lösning när man inte vill använda bilens startbatteri då man campar. Nån som har erfarenhet av detta?
 10. Trefligt flyttgods
 11. Har monterat hasplåtar under motorn. Men det sitter ju två tunnare plåtar (2 mm) från ARB mellan hasplåten och bullbar'en. Någon som vet någon firma I Västra Götaland som kan tillverka en ersättningsplåt? Jag har knölat till den nedre av de två. Och då så klart i kraftigare/hållbarare tjocklek. Stål eller aluminium spelar inte så stor roll , men jag föredrar alu.
 12. Välkommen tillbaka @Martin ! ser fram emot en ny garagetråd med nya bilen 👍🏼
 13. Finns ju flera som optimerar enligt Google, men är det någon som är bra på / har erfarenhet av toyota? Erfarenhet av 1VD? Någon i Skåne / södra Sverige?
 14. Är det nån som vet var man får tag på en sån här vattendunk till ett rimligt pris? Har hittat en del från Australien men då blir ofta frakten ett problem 🤔 Alternativt: finns det nån typ av kran man kan montera på en vanlig Jerry dunk i metal ? Vanliga vattenkranar finns ju överallt men det är ju inte det lättaste att komma åt insidan av en dunk för själva monteringen. Tanken är att ha en dunkhållare bak på bilen där man har vatten som man lätt kommer åt genom en kran så man inte måste hålla på och ta lös dunken varje gång man behöver vatten.
 15. Nytt handtag klart ✅ 3mm flatjärn polerat o lackat...borde hålla nu 😃
 16. Last week
 17. Hallå! Så är man tillbaka i Sverige. Skoj att se att flera av dom aktiva medlemmarna på sidan är dom samma som för några år sedan. Kom hem för några månader sedan och en av våra Cruises fick följa med. Får försöka vara mer aktiv framöver. Martin
 18. Jah

  40-serie godis

  Har en passagerarstol från BJ45 med nackstöd. Behöver ny klädsel till sitt dynan annars ok.
 19. Har lite delar över från hdj80 som någon kanske behöver; ABS enhet, abs sensorer, komplett kablage ABS axlar till kaross. Kylfläkt 1hdt. Pris: bud Jag har även en komplett 12v 1hdt motor men den är inte billig 😂
 20. Hade problem på min också med synkringar, speciellt växel nr 2. Tydligen vanligt efter 50.000 mil 😀. Jag tog isär hela lådan själv och bytte alla ringar och lager. Inte svårt med manualens hjälp men tar lite tid och du behöver en press (golvmodell). Skitkul när det är klart, lådan går som en dröm. Alla lager så i princip nya ut, men det blev nya ändå.
 21. Söker framstolar original till 40 serie, både 3 sits & 2 sits är av intresse. Letar även klämringsfälgar och fortfarande ett flak till 45/75 pickup.
 22. Nånting smyger på hyllan undrar vad det är?
 23. Hilift fäste byggt och ordnat lite utrymme för mat osv i ena sidoluckan
 24. Ska sitta arbetsbelysningar längst ut
 25. Byggde en extraljus hållare med dold kabeldragning, blev stadigt
 26. Nej epoxy lackad och grundad
 27. Är batterihyllan pulverlackad ?
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.