Jump to content

Rylander

Members
 • Content Count

  1134
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  148

Rylander last won the day on September 13

Rylander had the most liked content!

Community Reputation

778 Excellent

Contact Methods

 • Website URL
  www.solrosen.eu

Profile Information

 • Location
  Surte

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Grundlig renovering av en LC70, duktiga hantverkare. Skall bli kul att se det färdiga resultatet.
 2. Rylander

  Solrosgaraget.

  Styrningen har varit lite ostabil, det har väl kommit smygandes så man har vant sig med att pendla mellan mittlinjen och vägrenen när man kör👀. Hittade glapp i parallellstaget när jag höll på att byta frihjulsnaven så idag var det dags att byta p-ändar på staget. Fick elda lite för att det skulle gå att lossa dom gamla p-ändarna. Så där ja, nya delar på plats. Samtidigt blev det rengöring och lackrenovering, det gjorde susen på topphastig och väghållning.
 3. Köpte p-ändar till parallellstaget för Lc 80-serien, utbudet var stort på olika tillverkare (24st) och priser.
 4. Autodoc är generösa, hela 1% rabatt vid nästa köp
 5. Västerut blir ingen längre tripp, typ 3 mil så är jag framme vid Marstrand. Google Maps
 6. Häftig resa och kul idé att åka rakt österut mot ryska gränsen. Hade inte varigt lika spännande om jag skulle gjort något liknande, jag hade hamnat i Västervik /Thomas
 7. Rylander

  Solrosgaraget.

  I går kom det ett nytt paket från Euro4x4. Det är dags för uppgradering av frihjulsnaven till AVM Heavy Duty. Inga konstigheter att montera, det stod att dom sex torx skruven skulle dras med 4-5 Nm. Har inget verktyg som klarar så litet moment så det blir att införskaffa ett sådant.
 8. Rylander

  Solrosgaraget.

  Hade så gärna försökt men frugans åsikter vägde tungt, ensamma mitt ut i skogen och inget i närheten att fästa winchen i. Nä, det blev att vända om och hitta andra vägar. Ungefär så här blev semestertrippen, film finns på Youtube.
 9. Rylander

  Solrosgaraget.

  Beställde nya trummor av Micky på Euro 4x4 och efter fyra dagar fick jag dom levererade, grymt bra service. Han inte byta trummorna innan vi gav oss i väg på semester, men nu är vi hemma igen efter en tripp på 15 dagar, det blev drygt 300 mli och lika mycket diesel. Det har varit en kall semester, endast ett fåtal nätter har man kunnat skippa fiberunderstället. En och annan forum medlem har man träffat och många overlanding bilar vi sett under resan. Sådana här skyltar ger extra krydda när man kör småvägar. Och mycket riktigt, hinder fanns.
 10. Men du.. Det var ju dig jag pratade med vid Ristafallet.
 11. Samtidigt som vi är iväg på en semestertripp tog vi en sväng förbi och tittade på bilen. Tyvärr blir det ingen affär, pris och skick var inte i min smak så jakten går vidare.
 12. Rylander

  Solrosgaraget.

  Bromsarna har inte varit riktigt hundra på PAM trots byte av bromscylindrar bak, så det fick bli ett återbesök i garaget idag. Började med att riva bromsarna fram på bilen. Jo då, där hade en kolv fastnat. Så idag fick PAM sin första vaccinationsspruta, 5ml WD40 injicerades bakom damskyddet, det gjorde susen. Efter detta nålstick var det dags ta sig an bromsarna bak. Ett av hjulen gick trögt när man snurrade det bakåt men bara ett halvt varv. Mysko, men jag tror att jag hittade felet. En spricka i trumman är nog boven i dramat.
 13. Jag får svara mig själv, bilen finns kvar och är lokaliserad
 14. Är det någon som vet om denna bil finns kvar i livet och kanske har regnumret på den?
 15. Rylander

  Solrosgaraget.

  Rakt av passar den nog inte men det är ett bra ämne till att bygga en ny kardan.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.