Jump to content

Oljebyte automatlåda


Krille87

Recommended Posts

Hej!

 

Jag funderar på att själv byta olja i min bils automatlåda. Bilen är en LC120 2003 men 4-växlad automat. Har aldrig gjort detta förut, hur går man till väga? Jag antar att man kör den driftsvarm, tömmer oljan genom dräneringspluggen, låter oljan rinna ut, demonterar tråget, byter filter samt dit med en ny packning, på med tråget. Fyller på ny olja via nivåstickans rör?  Sen finns det både nivåindikering på varm och kall motor vad jag förstått så man får väl fylla tills att kallnivån är ok sen varmköra för att se att varmnivån är ok? Tankar kring detta? Får man ur all olja på detta sätt? Tror att lådan heter A343F

 

Mvh

Krille

Link to comment
Share on other sites

Du kommer inte få ut alla olja på detta sättet. Läs i manualen hur mycket olja som låda och momentomvandlare rymmer.  Men du kan göra ett par täta byten efter varandra. För att byta största delen av oljan i alla fall. Tips är att mäta upp hur mycket du får ut innan du fyller på med samma mängd.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Okej. Om man skaffar en vakuumsug kan man inte suga ur all olja via nivåstickans rör? Eller blir det kvar olja ändå? Jag har sett en firma i närheten som skaffat en spolningsmaskin för automatlådor. Är det att föredra att spola den framför att byta flera gånger? 

 

Mvh

K

Link to comment
Share on other sites

En flushning av lådan kan göra underverk om milen är många och oljan gammal. Byt filter i lådan samtidigt och var noga med att det är rätt olja som går i igen. Toyor är enligt uppgift väldigt kinkiga på sin automatlådeolja. 

 

Smuttare växling och mindre jagande i bland växlar är resultatet du vill uppnå. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

En flush finns med på min att göra lista på min "nya" 2007 120a med 33000 min på räknaren.

Men listan är lång och tiden en bristvara. Först och främst blir det bromsbyte, filterbyte och oljebyte. Sedan nya vinterdäck, kamrem och byte av AC rör.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.