Jump to content

Jah

Members
 • Content Count

  452
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Jah last won the day on December 17 2020

Jah had the most liked content!

Community Reputation

126 Excellent

Profile Information

 • Location
  Sthlm
 • I drive
  トヨタ
  BJ40 & HDJ80
  instagram.com/jonhertov

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. blev inte bladen bak längre efter 99
 2. Har lagt många timmar på att söka lösningar för både paraboliska och "vanliga" bladfjädrar till både 70 och 40 serien. Tyvärr är det Heystee som gäller i eu! Jag skrev upp mig på blad till 73a för över 10år sedan... Alt finns det större utbud till LR, Jip osv. 🤣 Kanske finns modell som passar på en LC alt går att anpassa. dvs flyttar på axelpositionen något vilket inte är helt fel på en 40 serie... Det gå går ju att plocka blad från olika modeller och bygga som man vill. Jag har "typ" paraboliska bak på min BJ40. dvs 2 paraboliska blad med ett extra "vanligt" genomslag blad för att hålla emo
 3. Jah

  div landcruiser delar

  denco intercooler inlet till 1hz/1hdt perfekt om man vill montera intercooler / turbo på 1hz eller intercooler på 1hdt
 4. Jag byggde min med en begagnad från bildelsbasen. Kan inte svar för hur Milner kvalitet är.
 5. Jah

  JAHs HDJ80

  Min hastighet/km -mätare har fungerat sporadiskt den senaste tiden. Testade med en annan givare på lådan som jag hade liggandes utan resultat. Det visade sig att det är själva hastighetsmätaren i klustret som av någon anledning överhettat och bränt kopplingsplattan. Tydligen ett vanligt fel! Hitta en del info om det på ih8mud. Lagade genom att dra en liten kabel över istället.
 6. Jah

  Hj61 köpes

  Väldigt ovanlig modell i Sverige. Skulle leta i södra Europa i stället. Prisökningen på 60 serien i USA det senaste året var nästan 100%.
 7. Jah

  Bj42 i garaget

  Om du får för lite castor vinkel efter höjning korrigerar du enkelt med en liten tårbits shims mellan fjäder och axel. Jag har shimsat på alla 40 serier jag höjt. Men inget måste på 2 tums höjning!
 8. Det finns att köpa färdigbyggda dubbelkardaner till 80 serien men här kommer ett tips på hur man bygger en själv till mycket bättre pris. KDN165 Hilux bakre kardan med stödlager har en dubbel kardan (37110-3D530 ) som passar mot låda och axel. (60x60mm cc ) Men den behöver kortas något för att passa en 80. Det skiljer något i längd på auto och manuell. Milner har sålt denna till riktigt bra pris https://www.milneroffroad.com/toyota-hilux-pickup-2.5-diesel-from-2001-to-2005-kdn165/product/propshaft-centre-bearings-universal-joints-pcbu-tr/propshaft-rear-of-rear-820mm-000
 9. Grattis! Ser ut som du har en heldel att göra på den bilen. Tyvärr är det både dyrt och svårt att få tag i 70 serie kaross/plåt delar i Europa. Men det är relativt enkla vinklar i plåten dvs en bra lokal plåtverkstad kan säkert hjälpa dig en bra bit på vägen.
 10. Kanske bara behöver göra rent
 11. Känner igen problemet från HZJ73! Dax att börja byta gummilister runt rutramen, fönster osv. Kan även vara skit i mellan list och glas eller ramen som gör att vatten kan tränga in. Monterabort göra rent och för att sedan limma dem, det löst mitt problem i alla fall
 12. Det där borde i princip vilken lokala smed som helst kunna bocka åt dig. Om du ska ha en mer form anpassad plåt kan jag rekommendera att bygga en ram / mall först, som du sedan klär med plåt och svetsar ihop. Så här byggde jag mitt skydd till lådan.
 13. Jah

  40-serie godis

  Har en passagerarstol från BJ45 med nackstöd. Behöver ny klädsel till sitt dynan annars ok.
 14. Vibrationer kan vara riktigt svårt att lokalisera. Låter ändå som du ska kolla spridarna. På BJ45 jag hade vibrerade rätt mycket tills jag bytte till original motor och växellådefästen. Sedan är det så att en 4 cylindrig dieselmotor vibrerar mer än en 6 cylindrig, så speciellt på tomgången kommer du aldrig komma ifrån "lite" vibrationer.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.