Jump to content

Wiberg Sr

Members
 • Content Count

  668
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Wiberg Sr last won the day on February 8 2020

Wiberg Sr had the most liked content!

Community Reputation

134 Excellent

1 Follower

About Wiberg Sr

 • Birthday 05/01/1972

Profile Information

 • Location
  Oslo
 • I drive
  LC 120 08 modell

Contact Methods

 • Skype
  jon_wiberg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Axbergs bilservice i Odensbacken - hälsningar en av göbba som jobbar där. 1100:- timmen.
 2. Snackade med mekaniker på Arctic Trucks om detta då min bils antisladd varnar och bromsar om jag kör kreativt i hårnålskurvor - typ serpentinväg. De nämnde att de ställer om parametrar på bilarna de bygger om grunnat större hjul som då påverkar sensorer till antisladdsystemet. Hade dessvärre inte tid att fördjupa mig mer i ärendet där och då samtidigt som jag har vant mig vid att det är stor och tung traktor som måste köras efter underlaget som gäller. Men som svar på din fråga - ja, det ska nog gå att justera parametrarna till antisladdsystemet. Har du Tech Stream och en OBD läsare så kanske
 3. https://www.offroad24.de/index.php?n=TOYOTA__Landcruiser-J150-PRADO__WARN-winchesmounting-kits&pli=1001035010
 4. Om din bil rullat 27000 mil och aldrig har fått intercoolern rensad så är det inte jättekonstigt om det är fullt med skit i den. Våra 120or får väldigt mycket grums in i turbon/ intercoolern via vevhusventilationen. Korta resor genererar mer grums då bilen aldrig blir driftsvarm - mer kondens och grums. Med catchcan mellan vevhusventiation och turbo reducerar man en del, med vevhusventilation i en förlängd slang mot ramen reducerar man det 100%. Om du dessutom blockerar din EGR ventil mekaniskt eller via ECU så mår ditt insug väldigt bra. Rensa det gärna samtidigt som du gör de and
 5. En flushning av lådan kan göra underverk om milen är många och oljan gammal. Byt filter i lådan samtidigt och var noga med att det är rätt olja som går i igen. Toyor är enligt uppgift väldigt kinkiga på sin automatlådeolja. Smuttare växling och mindre jagande i bland växlar är resultatet du vill uppnå.
 6. Wiberg Sr

  JAHs HDJ80

  Allt för länge sedan nu. Vi ska inte mötas i en Värmlandsskog nu när det är lov för oss Norrmän att smyga över gränsen . Lever Tobbe och hans Jeep förresten?
 7. Nä, det går inte att se om den är ok eller inte. Om du går in på japan-parts.eu och lägger in dit VIN/ Ramnummer så får du upp en sprängskiss på bränslesystemet ( efter lite letande ). Där hittar du delnumret på din SCV ventil. Kolla lite efter pris på nätet på den, har för mig att den är rätt dyr hos Toyota.
 8. Googla SCV ventil. Låter som det är den ( dom?). Osäker på om du har en eller två i din motor. Suction Control Valve - sitter på dieselpumpen och ger liknande symptomer när den/ dom är slitna.
 9. Hej! Vi hade en fantastisk helg förra året, vi vill gärna att ni från Toyota4x4.se dyker upp. I år har vi en dedikerad sida om Expon, gå in och kolla den - sen kan ni nästan inte låta bli att komma . Kolla gärna betalningsdetaljer i forumstråden då dessa ändrar sig ju närmare Expon vi kommer. https://www.overlanding.nu/expo/ https://www.overlanding.nu/forum/index.php?/topic/1288-overlandingnu-expo-2020/ Väldigt välkomna då
 10. Du ska slippa att komma i år igen @MFI9 men till alla andra - kolla den nya tråden .
 11. Det ligger en tråd om luftning av kylsystemet här nånstans på 120 delen av forumet. Det brukar hjälpa att lufta systemet när temperaturen sjunker i kökörning och nedförsbacke.
 12. Wiberg Sr

  HDJ80

  Vad heter KD-bil om dagen då?
 13. Om du ska lasta mycket eller dra tungt släp så rekomenderar jag att komplettera din fjädring med ett set luftbälgar, tex coil rites. Dessa sparar bakfjädringen för mycket och hjälper till att styva upp bilen. Vad blev det för dämpar/ fjädercombo från Euro4x4?
 14. Jag hade lagt mina pengar på en 79a. Kolla Ronny Dahl på Youtube så förstår du varför jag resonerar så.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.