Jump to content

Wiberg Sr

Members
 • Content Count

  664
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17

Wiberg Sr last won the day on February 8

Wiberg Sr had the most liked content!

Community Reputation

129 Excellent

1 Follower

About Wiberg Sr

 • Birthday 05/01/1972

Profile Information

 • Location
  Oslo
 • I drive
  LC 120 08 modell

Contact Methods

 • Skype
  jon_wiberg

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. En flushning av lådan kan göra underverk om milen är många och oljan gammal. Byt filter i lådan samtidigt och var noga med att det är rätt olja som går i igen. Toyor är enligt uppgift väldigt kinkiga på sin automatlådeolja. Smuttare växling och mindre jagande i bland växlar är resultatet du vill uppnå.
 2. Wiberg Sr

  JAHs HDJ80

  Allt för länge sedan nu. Vi ska inte mötas i en Värmlandsskog nu när det är lov för oss Norrmän att smyga över gränsen . Lever Tobbe och hans Jeep förresten?
 3. Nä, det går inte att se om den är ok eller inte. Om du går in på japan-parts.eu och lägger in dit VIN/ Ramnummer så får du upp en sprängskiss på bränslesystemet ( efter lite letande ). Där hittar du delnumret på din SCV ventil. Kolla lite efter pris på nätet på den, har för mig att den är rätt dyr hos Toyota.
 4. Googla SCV ventil. Låter som det är den ( dom?). Osäker på om du har en eller två i din motor. Suction Control Valve - sitter på dieselpumpen och ger liknande symptomer när den/ dom är slitna.
 5. Hej! Vi hade en fantastisk helg förra året, vi vill gärna att ni från Toyota4x4.se dyker upp. I år har vi en dedikerad sida om Expon, gå in och kolla den - sen kan ni nästan inte låta bli att komma . Kolla gärna betalningsdetaljer i forumstråden då dessa ändrar sig ju närmare Expon vi kommer. https://www.overlanding.nu/expo/ https://www.overlanding.nu/forum/index.php?/topic/1288-overlandingnu-expo-2020/ Väldigt välkomna då
 6. Du ska slippa att komma i år igen @MFI9 men till alla andra - kolla den nya tråden .
 7. Det ligger en tråd om luftning av kylsystemet här nånstans på 120 delen av forumet. Det brukar hjälpa att lufta systemet när temperaturen sjunker i kökörning och nedförsbacke.
 8. Wiberg Sr

  HDJ80

  Vad heter KD-bil om dagen då?
 9. Om du ska lasta mycket eller dra tungt släp så rekomenderar jag att komplettera din fjädring med ett set luftbälgar, tex coil rites. Dessa sparar bakfjädringen för mycket och hjälper till att styva upp bilen. Vad blev det för dämpar/ fjädercombo från Euro4x4?
 10. Jag hade lagt mina pengar på en 79a. Kolla Ronny Dahl på Youtube så förstår du varför jag resonerar så.
 11. Luktar det inte bränt när dieselpartikelfiltret rensar sig? Känn på bromsarna/ fälgarna om de är onormalt varma, kan vara antingen en kolv där fram som har fastnat eller glidpinnar där bak som strular. Bara för att börja felsökningen .
 12. Kul uppsummering @CarlGustaf . Jag vågar dessvärre inte göra den samma övningen även om jag har räknat i huvudet några gånger - det är nog det resultatet jag vill undvika att få på papper . Men att bilarna levererar är det ju inget att snacka om - trots diverse oförutsedda utgifter ibland ?. Men skruvar man lite själv så blir i alla fall inte driftskostnaderna ohanterbara IMO.
 13. Wiberg Sr

  GRJ 79

  Läckert! ?
 14. Wiberg Sr

  Solrosgaraget.

  Nybilsskick på den där @Rylander ? Hoppas du får ordning i " jag-lägger-den-här-oxå " burken .
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.