Jump to content

166 hk motor problem


Recommended Posts

Är det några här inne på forumet som haft problem med spridartätningarna på 166 hästars diesel motorn eller problem med spridarna i sig ?

jag är lite orolig för köp av denna motor trots att den bil jag är intresserad av har bytat just dessa tätningar 2012 , bilen är en 05-a , behöver jag va orolig ????

Link to comment
Share on other sites

Tecken på dåliga spridare är väl taskig gång på motorn och då bör man väl dra öronen åt sig tycker jag. Spridare kan kollas på verkstad och de är en slitdel. Jag har fått intrycket av att australiensarna byter spridare lika ofta/ sällan som kamrem dvs varje 15 000mil. Min 2008 har gått 21 000 mil snart och jag har funderat på att få dem testade för att se att deras värden är ok. Dåliga värden kan ju resultera i onödigt högt förbruk om inte annat.

 

Om du vill kolla att packningarna till spridarna gör jobbet så studerar du oljesilen i tråget vid oljebyte. Det gör du lättast med en spegel och ficklampa genom urtappningshålet för oljan. Silen ska vara helt blank - minsta tecken på koksavlagringar bör trigga alarm.

Link to comment
Share on other sites

Okey , bra tips !

Man får väl be Toyota mekanikerna kolla upp

detta extra noga när de gör oljebyte.

Vad gäller spridarna så kostar de visst 10000 kr st om man ska tro vad som skrivits innan i forumet, isåfall inget man gör vart 15000-e mil utan å känna sig lite halvt lurad på pengar.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.