Jump to content

Carl

Members
 • Content Count

  506
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Location
  NORA
 • Interests
  Segling o Expeditioner. MC o snöskoterturer
 • I drive
  KDJ 120 Exp

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har du monterat dem i ramen?? OBS att airbagen i sidan bör inaktiveras.. Rockslider monterad i ramen riskerar att utlösa airbagen vid mindre påverkan än som är tänkt. I alla fall det besked jag med flera fått av Toyota teknikspec.
 2. Ska göra samma op på min 120, slutat funka nu.
 3. Carl

  Klydds garage

  Grattis. Nu behöver du aldrig mer byta! Skottsäker bil.
 4. Jag tog bort batteriet. Klart på 2 minuter. Tack för svaret.
 5. Ska besiktiga min LC 120. Parkeringsljuslampan på ena sidan är svart. I instruktionsboken står det att man ska lämna in bilen till Toyota för att byta dessa lampor. Är det så att man måste ta ut strålkastarenheten för att kunna byta? Hur sitter den i så fall fast? Hittar en skruv uppe vid skärmkanten samt en plastplugg nere på kylarsidan. Finns det fler?
 6. Kallas clock spring. Mitt delnr var 84306-60080. Tydligen ett ganska vanligt fel. Har varit återkallelse på någon årgång av Hilux.
 7. Har löst sig. För andra som ev råkar ut för detta kan jag nämna att rätt reservdel kostar allt mellan Svenska Toyotas 3.600 kronor till säljare på ebay Honkong/China 200 kronor. Själv handlade jag via Milner för 120 pund.
 8. I samband med byte av styrväxel har jag råkat ut för ett missöde. Hade inte en aning om att ratten måste vara fixerad och rattstången således orörlig. Innebar att att jag fått en felkod på att tändkrets airbag förare bruten. Ska tydligen vara en spiral under ratten. Denna måste alltså bytas. Finns det någon som har en rätt benämning på denna del, gärna på engelsk och ev reservdelsnummer.
 9. Carl

  Motor

  Brukar finnas på norska forumet NLCK
 10. Liten rapport om styrväxeln. Toyota Sverige kunde ev fixa styrväxel för + 20.000. De kunde också få fram en packnings o tätningssats för dryga 3.500. Problemet är att det är många timmars skruvande för att ta ner styrväxeln, risken är ju också att det kan ha blivit ett radiellt slitage som innebär att det inte räcker med byte av tätningar. Eftersom jag inte behövde LCn just nu ställde jag av den o forskade vidare. Milner hade styrväxel till högerstyrda för knappa 3.000 kr. Till vänsterstyrd skulle de kunna ta fram på ca 3 veckor men då till mer än dubbla kostnaden. Jag sökte vidare, hitta på
 11. Carl

  Scanner

  felkodsläsare? Intresserad.
 12. Tack! ska kolla det. Har hittat styrväxel för ca 6000 sek. Men många timmar för att byta. Ska plocka ner den o kolla om det är tätningar som kan bytas eller om det är s¨å att den är kass. Misstänker att den är kass då jag ju tidigare fått byta inre styrled 2 ggr. Enl Toyota Sverige hade de aldrig bytt en inre styrled.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.