Jump to content

Bromsar


Recommended Posts

Hej! då jag byggde om min lj70 till skivor bak så känns det som att huvudbromscylindern är för liten ev bottnar den, så söker jag efter alt, det ena är en cylinder från en lj alt kzj cylinder med skivor bak då den är större från 22,2 till 23,8. eller om ni har någon annan bra ide.  

Link to comment
Share on other sites

Skillnaden i diameter på huvudcylindern har mest med hydraulisk utväxling att göra, bottnar pedalen så har du troligen fortfarande luft någonstans i systemet.

 

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle nog också sätta en slant på att det är luft i systemet som du inte blir av med om nu pedalen är svampig och går i botten.

Försök att lufta på dom högsta punkterna.

 

En kompis (nämner inga namn) som är en van mekaniker råkade vända på sina nyrenoverade bromsok när han skulle montera tillbaka dom. Då hamnar luftningsnippeln på nersidan av oket och inte på högsta punkten vilket resulterar i att man inte blir av med eventuell luft som är inne i oket. 

Det kan som sagt hända även den bäste ?

 

/ Mecki

Edited by Mecki
Link to comment
Share on other sites

Har nog luftat 100 gånger känns det som, bromsarna är stenhårda när den inte är igång, men när jag startar så hjälper ju servot till. om jag nu kör i vär i ca 90km/h  och bromsar allt jag kan så låser det nästan, om jag gör samma sak igen fast duttar till på pedalen en gång extra sen stampar i botten så låser den 35orna riktigt hårt. luftat har jag gjort på många sätt både i backar samt på pedalen sen med vacumsug. hur mycket jobb är det att bygga om med hydro booster Thomas? och vad anväder du för huvudcylinder

Edited by Runekebab
Link to comment
Share on other sites

Hmm... den var lurig.

Pedalen är stum och hård och bromsarna tar bra men pedalen stannar väldigt nära golvet om jag fattat det rätt.

Kan kolvarna i oken åka tillbaka för långt så att dom får en längre väg att röra sig när du trycker på bromsen, vad händer om du trampar flera ggr efter varandra, tar pedalen högre upp då ?

/ Mecki

 

Link to comment
Share on other sites

Ok, från vilken bil kommer bromsoken bak, LJ70 , KZJ70 eller något annat ? 

Antingen så åker kolvarna i oken för långt tillbaka eller så är det som du först skriver att det krävs en större / grövre huvudbromscylinder för att trycka fram en större mängd bromsvätska i systemet. 

/Mecki

Link to comment
Share on other sites

Vet du vilken diameter det är på H-cylindern på Volvon ? Är den mycket större kanske det inte hjälper med en cylinder från en LJ70:a med skivor heller.  

Har kamrarna i Volvo-oken en mycket större diameter än vad ett ok från en Lj70 blir det nog svårt !?

/Mecki

Link to comment
Share on other sites

efter div efterforskningar så är det så här(tror jag)? orginal huvudcylinder 22,2mm den jag hade tänkt sätta dit 23,8. oken är 38mm men det är dubbla kolvar på dom volvo oken som jag satt på. och det ok som jag fick fram att det satt på dom med skivor bak är 48mm men enkel kolv då.

Link to comment
Share on other sites

Hmm..... Det låter som att Volvo oken har för stor volym för din H-cylinder , det hade varit intressant att veta diametern på Volvons H-cylinder som jämförelse för att se om 23,8 mm cylindern hade funkat.

Annars blir det nog till att hitta ok med en mindre diameter/volym för att få det att funka. 

Link to comment
Share on other sites

Hmmm just att byta från Toyotas  till Volvo vet jag inte riktigt hur det skulle gå till, just för infästningen på Toyotas är med 4 bult rektangulär till Volvos 2 bultar.

just 240 tidig modell är ju konisk där den första är 22,2 och den andra är 15,8 misstänker att den större är till fram å den mindre till bak.

sen hade dom ju 4 kolvs ok fram samt 2 kolvs ok bak.

så här ser den ut, fast ja vet inte hur man ska få fast den ev kanske måste man förlänga pinnen inne i bromsservot om det nu ens går.

 https://vparts.se/se/volvo-240-260/volvo-240-reservdelar/bromssystem/huvudbromscylinder-till-volvo-240-260-ej-abs-modell-vanster.html

Link to comment
Share on other sites

Hur är det att få tag i och montera ett par ok från 70-serien ?

Annars kanske det är svårt att få till Toyotaframbromsarna med Volvo H-cylindern !??

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.