Jump to content

MFI9

Members
 • Content Count

  716
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

MFI9 last won the day on April 11

MFI9 had the most liked content!

Community Reputation

504 Excellent

Profile Information

 • Location
  Lund
 • I drive
  HZJ 78 Troopie 2000

Recent Profile Visitors

2038 profile views
 1. MFI9

  Traktorns HJ60

  Så länge det läcker är det lugnt, det betyder att det finns olja kvar. Det är när det slutar läcka som du ska bli orolig 😁
 2. MFI9

  Bj42 i garaget

  Trevligt med framsteg, håll ångan uppe. Det är snart dax att ut och köra 👌😀
 3. MFI9

  Solrosgaraget.

  Tack för en trevlig affär Thomas, nu bor hon i Skåne. 👍💚
 4. Den är som @Klyddoch @solkredan avslöjat, min. (tack för de värmande berömmet) Då vikten på färdiga lösningar är för hög för min smak och priset närmast löjligt högt, valde jag att bygga själv. För att behålla formen på Troopyn, så gjöt jag en form av originaltaket i polyester och glasfibermatta. Taket som sitter på bilen är gjort i kolfiber/aramid och glasfiberväv med epoxy som matris. Ramen på bilen är gjord i 1,5mm plåt. Så hela projektet är hemmasnickrat. Inte så svårt egentligen, men det kräver mycket planering och en hyfsad disciplin att få ihop projektet. Totalt tog det 6 månader
 5. Då kan vi kanske pröva lite längre söderut? 😊
 6. Vi har det bra på turen 👍👌😁
 7. Kontrollera glapp i knutkors och slitna splines på utgående axlar från fördelningslådn. Svårt att ge andra tips när man inte har bilen framför sig.
 8. Om du har ägt den och brukat den i minst 1 år innan hemresa så bör det funka med flyttgods. Den blir då befriand från många krav, tex avgasrening, stöldskydd mm. Bilar som är intagna i Sverige som flyttgods är alltid intressanta att äga mtp möjligheter att trimma etc.
 9. I have owned a lot of cars, both imported by others and imported by my self. Some insurance companies will not accept imports, but a lot of companies do. Price is normally not higher. You will be fine.
 10. Keep it, bring it, and buy parts from Toyota in Sweden or buy parts online. Welcome!
 11. Ett par tuber PL400 så ere klart 👍👌😊
 12. https://uco.se/sv/ Där handlar jag, finns säkert på fler ställen.
 13. Okej, jag får stå över.
 14. Intresserad, har du en bild eller länk?
 15. Måttet framgår av verstadshandboken och du mäter med indikatorklocka på kronhjulet. Så att vrida på kardan och försöka avgöra fungerar inte. På framaxeln har du dessutom spel i hubbarna som gör att det känns väldigt glappigt om du vrider på kardan. Byt olja och kolla hur mycket metall som följer med den gamla ut, är bitarna stora som en järnspis så är det nog dags. Lite småspån på magnetpluggen är däremot normalt. Obs, lossa alltid påfyllningspluggen först. Får du inte loss den, så se till att fixar det innan du tömmer ut oljan.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.