Jump to content

Buller och bång


MFI9

Recommended Posts

Jag har efter några (många) mil konstaterat att en HZJ78 inte är det tystaste fordon man kan åka i. Efter lite funderingar och letande på nätet så beställde jag Silent Coat ljuddämpande matta I två olika utförande. En som dämpar vibrationer i plåten, dvs stomljud och en som fungerar som ljudisolering. Jag har nu monterat från torpeden och bak till en bit bakom stolarna. Även dörrarna har fått ett par kortare remsor för att ta bort plåtljudet. Skillnaden är otroligt stor, i princip har alla ljud från motor och växellåda som har lite högre frekvens försvunnit helt. Bilen är betydligt tystare och jag kan starkt rekommendera fler att göra detta om man ska köra långa sträckor och tycker det är tröttande med buller.

Link to comment
Share on other sites

Jag köpte på https://www.brl.se/sv/varumarken/silent-coat.html

Det är bara den vibrationsdämpande mattan som är relativt tung, den andra väger inte mycket. Totalt har jag lagt ca 4-5 kilo i LC:n, men med tanke på resultatet är det värt det. Jag köpte lite större mängd och har även lagt i bruksbilen och hustruns Miata där ljulhusen bak är ett välkänt Buller ställe.

Link to comment
Share on other sites

Jag fick idén från AsPW,

och letade sedan efter den produkt i Sverige som hade bäst renommé. Silent Coat rankas högt bland billjud-byggare. Därav valet.

Jag har provat Feltemas variant, men den lossnar och trillar ner från tex insidan på dörrarna. Mao precis vad man kan förvänta sig.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.