Jump to content

Bränsleförbrukning V6, förbluffande snål!


Tapiren

Recommended Posts

Jag har en manuellt växlad V6 3.4 (=bensin) 2000:a där jag roat mig med att registrera tankningarna de senaste 500 milen för att se hurpass törstig den egentligen är, och svaret är; inte alls. Jag bor i Stockholm och även om jag ofta kör tidiga mornar innan de värsta köerna slår till sitter jag ändå en hel del i kö, plus att jag kör ganska mycket korta sträckor. På plussidan ska dock noteras att jag inte är någon fartdåre, jag kör gärna runt fartbegränsningarna.

 

Hursom, de senaste 500 milen har bilen slickat i sig under 1.2l/mil, 1.15l/mil för att vara exakt. Det tycker jag är väldigt imponerande!

Link to comment
Share on other sites

Den manuella lådan hjälper nog till med att hålla förbruket nere. Farsans V6a med automat är lite törstigare - 1,3 menar jag han sa. Men som någon skrev i en annan tråd - man kör inte LC för att köra billigast ( vilket jag kan skriva under på av mååååånga grunder... ).

Link to comment
Share on other sites

jag har haft 2 st 90-bensin tidigare, båda med automat och håller verkligen med om att bränsleförbrukningen var högst rimlig med tanke på bilens storlek. Det är trevlig karaktär på den V6:an

Tror att mycket beror på körstil, som oftast är ganska lugn i en Landcruiser. Som Jon skriver hjälper nog manuell låda till vid kö-körning. Samt, rimlig fart, då luftmotståndet är en starkt bidragande faktor till förbrukningen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.