Jump to content

Diesel eller V6:a?


Highgrade

Recommended Posts

Med ny vattenpump och kamrem ska jag sälja trotjänaren. Kör numera färre mil och kunde väl köpa en mindre men har insett att det inte går... Efter drygt 20000 mil i min diesel -07 på 4 år funderar jag nu på en V6.

 

Så, berätta om det kan löna sig med en V6:a trots att den drar mer soppa!

 

:geek:

Link to comment
Share on other sites

På ett annat motorforum som jag besöker frekvent, går tankarna att diesel inte kommer vara så lönsamt som det är/varit pga ökat pris på dieseln (mer än bensin), högre skatt o dessutom högre inköpspris.

Tror man får ta till det berömda Excel-arket och föra in alla uppgifter man kan komma på, och kan ta fram, sen ger det väl sig. :)

Kör man mycket kortare turer skall väl även bensin vara att föredra pga div filter och annat som behöver värmas upp på moderna dieslar.

 

Lycka till med letandet :)

Link to comment
Share on other sites

Har precis köpt en Rav4 till frugan. Det blev en D4D diesel efter just att excel-arket gjort sitt som MrWIB föreslår. Efter att förbrukning, skatt, försäkring, driftkostnad, miltal/mil osv hade jämförts så pekade det på att så länge vi kör minst 1500mil/år så är det billigare med diesel. Tanken på att man dessutom gör av med x-antal hundra lite mindre bränsle per år gör ju att även miljö nissen i en blir lite glad (sedan kan man ju diskutera micropartiklar osv från en diesel). Sedan skiljer det ju rätt mycket i körupplevelsen från en liten klen bensinsnål motor och en vridstark dieselmotor. 152Hp/194Nm mot 177Hp/400Nm (som med effektbox blir 232Hp/499Nm) talar sitt tydliga språk för mej :-)

 

Så jag röstar på diesel alla dagar, frågan är dock vad våra kära politiker kommer besluta framöver, och straffskatta bort.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.