Jump to content

MrWIB

Members
 • Content Count

  1287
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  32

MrWIB last won the day on August 3

MrWIB had the most liked content!

Community Reputation

213 Excellent

About MrWIB

 • Birthday 01/24/1975

Profile Information

 • Location
  MÖLNLYCKE
 • Interests
  ?
 • I drive
  HDJ100
  Passat GTE Hybrid
  Cayenne Transsyberia
 • Occupation
  KAM WT

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Och här postade jag liknande tråd, lite olika tips som kanske kan leda dig i rätt riktning:
 2. Hej, Om du låser med nyckeln så är larmet inte aktivt 👍 Jag hade problem med det "klassiska" fukt i larmkopplingsmodulen som sitter i bakluckan för många år sedan, skall försöka hitta inlägget jag tror jag gjorde angående det (om inte skall jag återkomma med lite mer nogrann genomgång hur man löser det). Men i dagsläget har jag problem med larmet igen, började förra året av någon anledning, och är verkligen random. Har problem med att jag inte kan använda "lås alla dörrar"-knappen som sitter på förardörren, den verkar glappa och funkar till och från. Har bytt "elektronikplattan" under själva knapparna men utan framgång, så får leta vidare i kablarna om det är något där. Men tänker att om det glappar där så kanske bilen faktiskt låses upp och då går larmet (om man låser upp bilen med nyckel med larmet aktiverat). Om du kommer på vad det är som bråkar med ditt larm så återkom gärna här, lovar göra det samma när/om jag löser det.
 3. MrWIB

  MrWIBs HDJ100

  Årets semesterresa blev kort men intensiv Självklart genomfördes den utan minsta motstånd av bilen. Numera nytvättad och väntar på oljebyte och ev stötdämparbyte bak. Fick ett gnisslande oljud från bakre dämparen som jag inte riktigt kunde avgöra var det kom ifrån, inte verkstaden som undersökte det närmare heller, men de upptäckte att bussningen i nedre fästet var glapp, så får väl kosta på bilen det 2021, då är det 10 år sedan den fick nya senast så det kan man ju kosta på den det gnisslande ljudet försvann strax efter verkstadsbesökt, min kloka far diagnostiserade det till sten i "dämparehöljet", skriver nog under på det också. Namnlappen på taktältet lossade halvt och skars loss resten av mig, nu utgör den en snygg prydnad (?) på förrådsdörren. Vi var strax innan alla andra, ibland är det bra med tidig semester Upp kom vi också Synd att det var lite dimmigt bara. Ja, myggskyddet både hjälpte och behövdes. Skall ni till myggintensiva områden så rekommenderas dessa starkt 👍
 4. MrWIB

  MrWIBs HDJ100

  Redo för semester i Sverige Skönt att slippa tänka på pass och sånt ...
 5. MrWIB

  MrWIBs HDJ100

  Kort uppdatering, idag gled storabilen igenom besiktningen med dubbla tummar upp 👍👍 Min hemmafixning av höger halvljus (som var lite lågt förra året men gick igenom ändå eftersom bilen i helhet är så sjuuukt fin ) visade sig vara OK och det är ju alltid roligt när man lyckas fixa sådant helt själv ... tog väl bara bättre delen av en lördag Nu är bilen och familjen redo att upptäcka Sverige, gäller att göra bästa av situationen. Sweden here we come!
 6. MrWIB

  Erik´s HZJ105

  Japp, inte till Toyota men fyllde en S60. Funkade bra ända tills gasen hade läckt ut igen 😉 Fick tipset av @Mecki så han kanske kan fylla på ( ha ha?) med lite visdom.
 7. 35" på en 90a är nog att pusha det lite ... men vill man så går det säkert, kostar nog en slant bara. Tycker att 4WD Action går igenom det på ett bra sätt
 8. MrWIB

  Köpa ny bil

  Lite sent på det, men va fan, har du inte köpt bilen än så kommer en tanke här: Jag tror tvärtom Klas, försök att hitta en så färdigkittad bil du kan, extrautrustning är ju bara värt något om personen som köper bilen är ute efter just det. Så lägger du pengar på extrautrusta din bil så räkna inte med att få tillbaka dem alls. Och så en en annan vinkel på bilval. Drömmen är väl att få se Australien, inte att köra LC70 serien? Du kan hyra en sådan i några dagar så är den drömmen klar Har själv fått göra ett liknande ilands-val denna semestern (om den nu blir av). Jag hade köpt den bilen som gjort resan möjlig och då tror jag gott du klarar dig med en HiLux, inte lika bekväm och "cool", men en sjukt pålitlig bil och den bör ta dig både fram och tillbaka. Lycka till med resan (om det nu kan bli av i dessa tider).
 9. MrWIB

  MrWIBs HDJ100

  Jaha, då var det vår igen! Det känns lite tryggare i dessa orostider att ha överlevnadsbilen hemma Startade som vanligt utan det minsta motstånd. Insåg efter att ha läst denna tråden häromdagen att jag aldrig testade min nyinköpta konverter förra året, så det var ju tvunget att göras asap. Slog på den utan efterföljande eldsvåda, alltid något. Fyllde på lite vatten och efter en lagom lång stund kokade det som aldrig förr, succé Man skall ju som bekant akta sig för vad man önskar sig och mycket riktigt. Efter att ha uttalat de berömda "det är nästan så man önskar att man skulle få testa denna på riktigt" igår medan min "Jump starter" laddades, var det precis vad som vad som hände idag med bil två som står i vinterförvar Ville inte riktigt igång (trots bortkopplat batteri under förvaringen). Well, som tur var så steppade "Jump Starter" XP-10 in och löste krisen. Två gånger till och med eftersom batteriet verkar ha svårt att ta laddning. Men nu är det testat och konstaterat att det funkar på stora motorer, så det ger ju lite trygghet på kommande resor. Och apropå resor, bilen får nog ut och se sig om i Sverige i år, den planerade resan (utomlands med hyrbil!!) ser ut att bli omöglig att genomföra. Det sista som överger en är ju hoppet, men det ser mörkt ut. Men å andra sidan, kan ju vara najs att se sig omkring i Sverige för ovanlighetens skull.
 10. Nu är säljtexten helt ändrad och priset sänkt Osar katt ...
 11. Denna verkar vara ett ok alt om du kan leva med automat, https://www.blocket.se/vi/90124487.htm redan färdig med allt man behöver 👍😊
 12. Ingen koll på bilen, men importerad i början på februari (2020) bytt ägare två gånger ... https://www.car.info/sv-se/license-plate/S/EHH34J#specs Nu skriver säljaren att det är inom familjen, men kan ju vara värt att kontrollera lite extra.
 13. Låter lite högt, men inte orimligt tror jag. Hade runt 1,6-1,8l/milen när jag pendlade med min 90a (13km enkel väg, småvägar, mycket gas och broms). De är extremt törstiga om man ”buskör” med dem, då är 2l/milen inga problem alls. På långkörningar (ca 4-500km landsväg) låg vi på 1,3l/milen.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.