Jump to content

HFS Lift Kit


Darth NiN

Recommended Posts

Tjenare!

 

Nu ska min 40:a lyftas! Frågan är ju bara vilket kit det blir. Har kikat på OME och HFS bl.a. och priserna är ju överkomliga. Det är ju frakten som känns jobbig då den är lika hög, eller högre än priset på själva kitet...om man beställer ifrån staterna alltså.

 

Jag skulle gärna vilja höra lite kommentarer angående detta kit: http://coolfj40.stores.yahoo.net/liftspringshfs.html ifall det är nån som har ett sådant? Fick just reda på fraktpriset och det uppgår till $1377.94. Svettigt! Totalen blir ju ganska precis 18000 svenska kronor.

 

Har också kollat med holländska http://www.all-american.nl/ som säljer Australiensiska Dobinson. De har inte något färdigt kit, men om man plockar ihop ett komplett kit med fjädrar, dämpare, styrdämpare, schacklar, bultar, bussningar och allt så uppgår kitets kostnad till 1449,19 Euro och frakten på detta är 121 Euro + 19% i moms. Totalen blir alltså strax under 14000:-. Kitet lyfter 45 mm. Alltså mindre än HFS som ju lyfter fyra tum.

 

Vad ska man köra på? Är HFS 4000 kronor bättre än Dobinson? Hade gärna kört på OME eftersom folk pratar väl om den...problemet är ju att Man-A-Fre som saluför dessa inte får hem dem förrän i slutet på augusti och sedan tar det sex veckor att få över kitet med båt. Det är iofs billigt eftersom det bara kostar $556. Vet nån någon som säljer OME-kit förutom Man-A-Fre?

 

Många frågor...vill inte tabba mig och köpa på mig nåt jag sedan ångrar!

Link to comment
Share on other sites

Här kanske du kan hitta nått http://www.nordkystens4x4.dk/shop/landcruiser-1936c1.html Ironman kanske kan passa dom har ju ome med

 

Å shit! Det var ju ett jättebra tips! Det är ju kanonpris och inte jättelångt ifrån göteborg. Jag har mailat dem nu. Blir frakten inte för dyr så hoppar jag in i 40:an och tar mig en sväng ner till Danmark! :)

Link to comment
Share on other sites

Tillägg: Beställer man ifrån staterna åker man ju dessutom på tull och moms...höll på att glömma det trots att jag beställt massor av grejor därifrån. Bara att glömma det landet alltså! :)

Link to comment
Share on other sites

Har snackat med honom. Kalkylen går ihop om det är små och lätta saker man beställer, men det gäller ju dessvärre inte de här prylarna. Fraktkostnaderna sticker iväg. Har själv köpt massor av verktyg och delar därifrån, men då har det handlat om några kilo max och då är det lätt att göra bra affärer!

Edited by Darth NiN
Link to comment
Share on other sites

Ett exempel, Off-Topic, är att jag beställt många tryckluftsverktyg ifrån Toolking.com och priset brukar bli betalat, fraktat, tullat och momsat cirka hälften av vad det skulle bli om jag köpte dem här hemma. Det är vansinnigt...nåt är galet i det här landet...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jepp! Och att jag på köpet fick bättre komfort än med mina gamla stenhårda Hankookdäck OCH numera kan plumsa ner i en gyttjepöl gör ju inte saken sämre.

 

Nu saknas bara takkorg, bullbar, winsch, turbo, snorkel, m.m., m.m., m.m. :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.