Jump to content

Bastard?


Darth NiN

Recommended Posts

Tjenare!

 

Så har jag då äntligen blivit Bj40-ägare! Tog hem en fin bil ifrån italien (tänkte skriva ner några rader om hela äventyret...senare). Den här modellen är ju lite av en bastard...fast inte ombyggd, utan original. De flesta, typ 99%, av bilarna i italien verkar frångå den normala standarden vad gäller utrustning m.m. för respektive årsmodell. Min bil är en åttiotvåas 40:a med trelitersdiesel, semi-float och servostyrning. Slår man i onlinekataloger så verkar inte den kombinationen existera. Skumt. Nå...det jag undrar över är om jag vågar beställa hem en komplett fjäder- och dämparsats ifrån en 42:a istället? Finns det någon skillnad på dessa modeller så länge man håller sig till rätt årsmodell? Eller är det snarare modellbeteckningen jag ska styra in mig på? Finns det nåt bra sätt att lura ut detta? Chassinummer?

 

Tacksam för svar! :)

Link to comment
Share on other sites

Hej och välkomna hem igen.

Vi behöver ju inte krångla till det mer än nödvändigt , jag kan ju mäta avståndet mellan fjäderinfästningen i ramen så kan vi ju jämföra avståndet på din bil.

Jag tror säkert att det är lika även om det är olika axlar men de klart, jag har ju haft fel förut ;-)

/ Mecki

Link to comment
Share on other sites

Tackar, tackar! :)

 

Jo det kanske är lika bra att mäta. Jag kollar imorgon när jag åker till garaget. Gissningvis är det ju samma, men det vore ju dumt om det blev fel när man då väl beställer.

 

Hehe...jo struligt var det, men inte själva hemresan. Bilen gick som tåget...eh...kom just på att den liknelsen nog måste revideras. Tåg kommer ju sällan fram i tid nuförtiden! Men, men...ni fattar vad jag menar! ;)

 

Jo bilder och lite text kommer! Hepp!

Link to comment
Share on other sites

Avståndet cc bultarna för fjäder och schackelinfästning i ramen är på min BJ42:a från 83 är : Fram:1065mm och bak:1080mm. Bladfjädrarna är 70mm breda.

 

Så det är bara hem och mäta och jämföra :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.