Jump to content

Personal Locator Beacon


Globecruiser

Recommended Posts

Har ett par bekanta som har byggt ett eget system med en gps puck och radiosändare som hela tiden när bilen är igång skickar ett meddelande med koordinater, hastighet etc. till en radiomottagare som de har monterad i sthlm, så de kan alltid se var bilarna är inom mottagarens täckning.

Sedan är mottagaren uppkopplad till internet så de kan via webben följa bilarna i realtid.

Detta var ganska enkelt byggt och kostar inte speciellt mycket, men man måste ju vara inom täckning från mottagaren, vilket ju inte är ett problem om man är flera bilar som kör och ett par st av dem har mottagare. man behöver ju inte ha det kopplat till internet, räcker med att läsa av koordinaterna med den dator man har i bilen.

Borde fungera bra med de radiobasar vi har så länge de har en dataport som man kan koppla ihop systemet med.

 

Många andra system använder sig av gsm för att skicka koordinater, det fungerar bra i tex sverige men i lite mer avlägsna delar?

Link to comment
Share on other sites

Problemet är att ingen kommer leta efter er i alla fall. Det finns ingen ordentligt fungerande sambandsorgnisation (som man har inom sjöfarten) samt inga konventioner mellan länderna (som man har inom sjöfarten). Tror inte marockanerna ödslar tid och resurser för att hitta en knäpp turist som irrat bort sig i öknen. DÄREMOT, kan medresenärer eller andra turister söka efter knäppisen - om dom får tillgång till koordinaterna. Jag har en professionell EPIRB till vår segelbåt (ACR GlobalFix). Tror dock att vi inte behöver någon då hela Sahara kryllar med folk så att man knappt får vara i fred. Kommer dom inte smygande, så kommer dom på cyckel!

Om man är så dåraktig att man skall ut i öknen ensam - då får man nästan skylla sig själv. Det bästa att ha är en bra satelittelefon.

Link to comment
Share on other sites

Du är prylgalen. Så enkelt är det. Du borde skaffa dig en MOB Beacon (Man Over Board pejl). När du ramlar ur bilen och Sofie upptäcker detta först när vi kommit fram till bivacken - kan hon åka tillbaka och plocka upp dig. Bra va!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.