Jump to content

Kan ej starta min 120 efter oljekoll


Dcd

Recommended Posts

Jag har nyligen köpt en LC120 V6 2003 och håller på att lära känna bilen. Har kört ca 50 mil och idag skulle jag kolla oljestickan. Oljan såg bra ut men fylld lite i överkant. När jag försöker starta bilen igen så går det inte. Motorn går inte runt och en brytare klickar upprepat medan motorlampan blinkar. Direkt efter att jag vrider tillbaka tändningen till on så lyser varning för låg oljenivå (orange lampa vid temp.mätaren). Jag lyckas inte starta bilen. 

 

Vad kan ha hänt här? Har läst om oljenivåsensorer som slutar fungera. Eller är det något annat problem? Immobilizer e.d.?

 

Tacksam för hjälp!

Edited by Dcd
Link to comment
Share on other sites

Ja, det hade jag som 2:a punkt på min lista. Första punkten var att ladda batteriet. Och det löste problemet! De enkla lösningarna är ofta effektiva, men ibland vandrar hjärnan iväg när man överrumplas av ett fel :)

 

Tusen tack för snabbt svar, känns härligt att vara med i LC-communityn! Lite synd bara att min första post här på forumet skulle vara problemrelaterad men nu slapp vi ställa in nästa veckas resa pga tomt batteri. Ska bli kul att se vad bilen går för!

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.