Jump to content

Akut hjälp med lysena på BJ45:an!


Recommended Posts

Hallå!

 

Numera är min gamla BJ45 a-traktor såld till en liten blond tjej som ska åka kring i den. Dock har familjen som köpt den tummen mitt i handen vad det gäller allt om motorer så jag har lovat att hjälpa till om några problem uppstår. Nu är grejen att jag tog den på trailer till jobbet och börjat fixat en del grejer de ville ha åtgärdade. Bland annat ville de ha sidomarkeringarna in kopplade som jag hade kopplat bort vid bess. Efter jag kopplade in dessa startar inte bilen! Grejen är att något vart kopplat tokigt när vi bytte motorn i bilen så att för att kunna starta bilen måste "lysspaken" vara helt utdragen alltså lysena måste vara på. Detta tyckte jag var kanon, då det både gjorde att man aldrig glömde sätta på lysena och fungerade som en startspärr för eventuella tjuvar. Så jag lät detta vara. När man stänger av bilen trycker man bara in "lysspaken" så dog bilen och lysena slocknade. Men efter jag kopplade in sidomarkeringarna precis som de har varit inkopplade förut så blixtrar endast lamporna till för att sedan slockna igen när man drar ut lysspaken och bilen kan endast starta till en liten stund innan elmotorn som bryter soppa tillförseln dödar den. Självklart har jag testat kopplat ut sidomarkeringarna igen men kan inte hitta något som hjälper och de vill ju ha tillbaka bilen så fort som möjligt. Nån som har något förslag? Tack på för hand!

Link to comment
Share on other sites

Det finns en liten svart plastbox med två säkringar i precis vid (+) anslutningen till batteriet (tror det är vänster sida), kolla om dom är hela och anslutande kablarna också.

Möjligtvis får EDIC-relä ingen ström, eller får den bara en kort stund.

Link to comment
Share on other sites

Det låter som att det är som Valdas skriver, EDIC-motorn som inte får ström som den skall.

Kolla hur motorn beter sig när du slår på tändningen. Den sitter på förarsidan på motorns bakkant och har en stång som går fram till dieselpumpen. Reläet som styr EDIC-motorn sitter troligtvis till höger om handskfacket under instrumentbrädan.

 

Elfel är inte roliga särskilt om det inte är rätt inkopplat men jag skall se om jag hittar något elschema över det hela som hjälp.

 

/ Mecki

Edited by Mecki
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.