Jump to content

Besiktning?


Hiace

Recommended Posts

Sitter här och planerar nästa långresa. Har för tillfället bilen Obesiktigad i spanien. Vad är riskerna och vad kan jag göra? Ska förbi aralsjön nästa höst före den kommer hem igen...

Link to comment
Share on other sites

Jag tror att du bör ta en tur hem och besiktiga. innan du korsar en gräns utanför EU bör du skaffa ett nytt registreringsbevis och i det kommer det stå "körförbud" och då får du inte köra in i landet. Men det är bara de stora gränskontrollerna i ryssland som kan kolla och ingen kan läsa svenska. det är ett lottari

Link to comment
Share on other sites

Verkar inte riktigt som att det finns någon som vet. Det är ju inte så vanligt att folk är borta så länge antar jag. Men man läser ju om folk som varit ute i världen med bil över 20år?

Link to comment
Share on other sites

Har för mig att Svenskbilprovning har några stationer i Spanien just för att man ska slippa köra hem.

 

Tyvärr var det rätt gammal info jag mindes..(2005)

 

 

 

Svensk bilprovning fortsätter med nya spanska experiment

 

 

Har du en svensk bil i Spanien? Du är du intresserad av följande information!

 

Svenska bilprovningen startade förra året ett experiment gällande besiktning av svenska fordon i Spanien.

 

Den första undersökningen gjordes på Costa Blanca och nu är det Granada i Andalusien där nästa svenska besiktning kommer att äga rum mellan den 24:e oktober och 4:e november 2005.

 

Det hela är en försöksverksamhet för att mäta intresset i Spanien för svensk bilprovning eftersom att den svenska befolkningen som är bosatt i Spanien ökar ständigt. Bilprovningen har inga egna lokaler i Spanien, inte ännu i alla fall!

 

Kontrollbesiktningen av svenska fordon i Spanien kostar under försöksperioden i Spanien 100 euro, inklusive skatt. Summan betalas direkt till teknikern som utför kontrollen. Underkända fordon får en ny chans med en efterkontroll inom följande15 dagar, utan extra kostnad.

 

Mer information finns på:

www.bilprovningen.seunder rubriken Kundtjänst eller mejla till:kundtjänst@bilprovningen.se för mer information.

Edited by Träskmonster
Link to comment
Share on other sites

Hittade lite "nyare" info om detta

 

 

Tidigare kunde en svenskregistrerad bil besiktigas vid det spanska besiktningsföretaget Applus som Svensk bilprovningen hade samarbete med.

 

Sedan bilprovningen privatiserats i Sverige har möjligheten att besikta sin svenskregistrerade bil i Spanien dragits in. Bilbesiktning för svenskregistrerad bil måste numera ske i Sverige.

Men i höst har en enskild motion lämnats in i den svenska riksdagen av socialdemokraten Sven-Erik Bucht, riksdagsledamot från Norrbottens län. Den 2 oktober lämnades motionen in och i den skriver Sven-Erik Bucht från Haparanda följande:

”Den internationella bilturismen är en stor, viktig och växande del av besöksnäringen. Som medlemmar i Europeiska unionen borde alla unionsmedborgare ges möjlighet att besiktiga sina fordon i vilket EU-land som helst. Den ökande rörligheten av fordon över gränserna och möjligheten att med dem vistas längre tider i andra EU-länder bör underlättas genom att fordon registrerat i EU-land kan kontrollbesiktas i annat EU land än där fordonet är registrerat”.

Därför vill Sven-Erik Bucht att regeringen tar initiativ på EU-nivå om godkännande av bilbesiktning i annat EU-land och snarast tar initiativ till att bilbesiktning i annat EU-land godkänns i Sverige.

Källa : Svenskamagasinet.nu

info@costablanca.st

 

 
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.