Jump to content

Olja


martinu

Recommended Posts

Hej! Ska till att byta olja i automatlådan, fördelningslådan och fram + bak diff. Vad rekomenderar ni för olja? Är det något filter på automaten också? Går det att tömma ut oljan i växellådan eller måste man suga ur den? Bilen är en LC 120 High Grade -04.

Link to comment
Share on other sites

Oljan i växellådan ( automat ) får du bara bytt 3-4 liter åt gången ( det som ryms i tråget ). Om du har möjlighet att få din låda " flushad ", dvs genomspolad med tryck/ snabba flödesriktningsändringar (?) så brukar det göra underverk för 120ans växlingar. Vet inte hur pass utbredd tekniken är men vet att flera verkstäder har utrustningen här i Norge. Om du gör det måste oljan vara av Toyotakvalitet för att få maximal effekt. Det är lite dyrare än ett vanligt byte men ger riktigt bra resultat. Det sitter filter i automaten som bör bytas vid flushing.

 

Jag har Biltemas olja i diffarna. Byter den onödigt ofta och har inbillat mig att Biltemas funkar helt ok där med hyppiga bytesintervaller. Läs vilken typ du ska ha i instruktionsboken.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Nån som hittat nån som är bra på flusha lc120?

 

Hej. Tror inte det finns så många specialister på Land Cruiserväxellådor så du får nog kolla runt lite på firmor i ditt område och höra dig för , https://www.hitta.se/s%C3%B6k?vad=transmission+%2C+Stockholm

 

Jag lät spola lådan på vår HDJ100 förra veckan på Trans-Mek i Göteborg och det gjorde skillnad, nu låser den upp tidigare och bättre på växlarna än innan, ingen jätteskillnad men ändå märkbart.

Bilen är ju ändå 17 år gammal och har rullat 20 tusen mil, killen sa att oljan kändes "gammal" men den luktade inte bränt.

/ Mecki

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.