Jump to content

Bränsleläcka


Skverran

Recommended Posts

Hej på er!

 

Jag var och besiktigade min HDJ80 igår och fick en tvåa p.g.a. läcka i bränslesystem. Jag åkte iväg till min eminente bilmek som tyvärr inte känner sig helt bekväm med dieslar i den här damens storlek. På hans inrådan åkte jag vidare till MECA i Tomelilla som inte heller verkade vara så sugna på att ta sig an det hela.

Vad vi lyckades bena ut var dock följande: Det skulle möjligen kunna komma från själva insuget där det blänker lite. Men troligare är att det är bränsle/insprutspumpen som läcker eftersom det är rakt under den som det blir blött. Jag tror inte att det handlar om något större läckage, det brukar blir en 5-6 droppar på marken när bilen har stått still en stund. Bränsleförbrukningen ligger runt 1.1-1.2 liter per mil och det känns väl rätt normalt? Det här är inget jag vågar mig på själv men jag skulle gärna höra lite synpunkter på vad ni tror och vad som är vanligt samt få tips om vem som kan tänkas ta sig an detta.

 

MVH Sebastian Liljedahl

Link to comment
Share on other sites

Nu har jag varit ute och kikat i halvmörkret och läst i de gamla trådarna och det stämmer ju mycket bra överens med bilderna som fanns där. Det låter ju som det ska gå att lösa på egen hand med lite medvind. Jag meddelar om någon vecka hur det gått:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.