Jump to content

Skorrande ljud vid lågt varvtal


Highgrade

Recommended Posts

Kör en LC 120 D4D automat som nu rullat 29500 mil varav jag kört ca 23000. Nyligen skorrade (inte så högt, snarare ett brum) det till på lågt varv. Trodde att det var vinterdäcken och att det var dålig asfalt. Det känns som om man kör sakta på en sån där "varningslinje" i vägkanten.

 

Vid normal körning hörs inget vare sig vid acceleration eller inbromsning. Bilen är servad var 1500:de mil, senaste service rengjordes laddtrycksregulatorn plus att det byttes kamrem, vattenpump och automatlådans olja. Bilen har aldrig gått i terräng, endast landsväg.

 

Nån som har idéer innan jag lämnar till verkstan?

Link to comment
Share on other sites

Det känns säger du. Tolkar,det som vibration. Ev knutkors med obalans.

Det känns säger du. Tolkar,det som vibration. Ev knutkors med obalans.

Det känns säger du. Tolkar,det som vibration. Ev knutkors med obalans.

 

Hej!

Tack för svar!

Ljudet uppstår endast med bilen i 5:e växeln (automat) runt 1200-1300 varv, ca 55 km/h, ej vid växling 4:an till 5 :an. Det känns som om ljudet kommer mitt under mig, möjligen längre bak. Bra att få vetskap om vad man kan göra eller behöver göra. Knutkors? Bak? Vad gör man i så fall åt det?

 

Bilen har aldrig terrängkörts, bara körts landsväg. Går f.ö. kanon!

Link to comment
Share on other sites

Det kan vara lock-up funktionen i convertern som slirar det brukar kännas på hög växel i hastigheter 55-80km testa plan väg riktigt varmkörd växellåda bibehåll hastighet gasa väldigt lite blir det värre då kolla varvräknare noga ökar motorvarvet men inte hastigheten nu är det bara varvräknarnålens bredd som gäller (kan vara svårt att se). Man kan lättare se det med portabel diagnostester då tittar man på motorvarvtal och varvtal på ingående axel i lådan samt om styrenheten till lådan(TCM) har kommenderat full lock-up varvtalen ska vara samma vid låst lock-up diff. på50-75rpm kan ge skakningar. Lock-up slir sätter normalt sett inga felkoder.

Blev det efter oljebytet i lådan?

Link to comment
Share on other sites

Jadå, har bytt olja och kollat lådan hos en specialist på automatlådor, han sa - den växlar som en dröm... Inga fel där. Han lutade också åt ett knutkors...

 

Hur som är ljudet borta som genom ett trollslag. Bilen har tidigare rullat 15 mil/dag men står mycket nu p.g.a. att jag gått i pension. Har tänkt avyttra den men vad går en sån att ersättas med? Är bortskämd med en låg ljudnivå och problemfrihet. Min verkstad säger att jag får förvänta mig reparationer framöver men inte vad. Kör bara landsväg, ca 700 mil/år nu så? Har aldrig kört i terräng ju. Bara långa landsvägsetapper i tjänsten.

 

Hur gammal är din LC120 och hur har den klarat sig ur reparationssynpunkt?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Finns smörjkoppar på korsen. Är de inte servade blir det säkert glappt. Kolla, smörj o hjälper inte det såbyt korset. Ingenstörre op.

 

Är fixat! Lätt som en plätt, sa verkstan...

 

Bilen till salu nu. Kommer inte att köra mer än 500 mil nu per år mot 3800 mil tidigare.

 

8-)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.