Jump to content

Elsystem och annat hdj 80


L-O

Recommended Posts

Hej!

 

Har nyss skaffat mig en 97:a HDJ 80 VX och har en del frågor. Det första jag funderar på är elsystemet. Är det 24 eller 12 v? Tror starten går på 24v men går det att koppla på låt säga en vinsch för 12 volt eller hur funkar detta? Går det att få bättre fart i grejerna, är ju lite slö nu med 35 däck men det är ju ingen elektronisk styrning så går ju inte att chippa. Så mycket fakta det går att få om den här specifika bilen skulle vara trevligt för det är en speciell bil, det är det ingen tvekan om!

 

Mvh L-O

Link to comment
Share on other sites

Hej L-O och välkommen hit.

 

På 80:an går startmotorn på 24V och övrigt går på 12V .

Har inte funderat så mycket på att montera winch på 80:an men tycker att eftersom man kan plocka ut både 12 och 24 V så borde det väl gå med båda varianterna MEN det finns säkert någon annan här på forumet som har funderat ut vilket som är lämpligast :)

 

Självklart skall det gå att få lite mer fart i maskin utan en massa elektroniskt tjafs ;) skruvar man lite på Dieselpumpen så att motorn får lite mera soppa brukar det hjälpa :D

Tyvärr så skiljer sig dieselpumpen på 24-ventilsmotorn i från 12-ventilsmotorn som jag har så där får vi åter igen förlita oss dom övriga eminenta medlemmarna på detta forum.

 

/ Mecki

Link to comment
Share on other sites

Winsh är 12V som gäller och det kopplar Du på det högra batteriet. De vänstra skall Du inte koppla in något på. Andra förbrukare kopplar Du enklast in i den poweroutlet som sitter precis vid det högra batteriet.

 

Gå in och sök på http://www.ih8mud.com/ så hittar Du hur man fipplar med pump och laddtryck! Finns även filmer som beskriver det på youtube, så bara ut och leta!

Edited by BJ42 Daniel
Link to comment
Share on other sites

Tackar tackar!

 

Ska kolla sidorna där. Vet ni om det går att ladda ner någon svensk instruktionsbok till denna modell någonstans. Har bara med en tysk och det är lite svårt att läsa ;-)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.