Jump to content

Lågt oljetryck efter oljebyte


Recommended Posts

Hej på er

 

Bytte olja, filter och stift igår och har efter det väldigt lågt tryck, i alla fall enligt mätaren. Inte 100% säker på vad den visade före bytet men jag borde ha sett om det var något onormalt.

 

Nålen lägger sig nu under fjärdedelsmarkeringen på tomgång och reser sig några millimetrar precis upp till denna markering när jag kör. Alltså exakt minimum för vad som är ok enligt handboken men det känns ju inte bra. Lägger jag i neutral och gasar till händer i stort sett ingenting.

 

Bensinare. Fyllde på 6,6 liter igår och pyttsat i ytterligare lite idag utan någon förändring. Oljestickan otydlig, olja "hela vägen" och omöjlig att avläsa. Kan inte se några läckage, helt torr motor. 17000 mil.

 

Vad säger professorerna här på forumet?

 

Link to comment
Share on other sites

Jag är ingen mekaniker men eftersom ingen annan svarat än kommer jag i alla fall med lite funderingar, och vi utgår från att oljetrycket på mätaren är lägre än innan. Kan du ha satt filtret snett eller fel? Nu vet jag inte vilken typ av filter LC100 har men på en del bilar med insatsfilter kan man ju sätta filtret snett om man har otur. Vad fyllde du på för olja? Hur låter motorn, som vanligt eller finns det något missljud nu sedan bytet? Motorn rymmer vad jag vet 6.8 liter så du borde vara på rätt nivå.

Link to comment
Share on other sites

Tack! Motorn låter som vanligt, dvs nästan ingenting. Olja enligt boken, 6,6 liter vid filterbyte. Oljefiltret snett, tror jag inte. Möjligtvis fel filter? Imorgon åker jag in på sjukhus och är sen borta minst två veckor så jag lämnade bilen på Toyota i Skärholmen idag. Så får vi se vad dom hittar på för sommarens reskassa. Återkommer!

Link to comment
Share on other sites

Hoppas det inte är något allvarligt fel på LC:n, så du slipper bekymra dig över den om du ska på sjukan.

 

Vanligaste felet torde ju vara givare som bråkar, eller igensatt oljesil men är bilen hyfsat välvårdad tillhör det ju verkligen inte vanligheterna. Jag tror på givaren, och håller tummarna för att det är en korrekt teori.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nu är jag tillbaka, vid liv. Och när jag ringer Toyota visar det sig att bilen också mår fint, med ny oljetrycksmätare. Toyota bytte för säkerhets skull all olja, nytt oljefilter (olja och filter inkluderades i felsökning) ny givare, inkl arbete och moms 2200 kr. Gårdsmecken jag lät byta olja+filter+stift för tre veckor sedan tog 2600..

Slutet gott, allting gott - vi ses ute på vägarna!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.