Jump to content

Något för stora däck på LC200


Andh

Recommended Posts

Hej,

 

Jag köpte nyss nya fälgar och däck till en LC200 ( https://www.blocket.se/dalarna/Bfgoodrich_all_terrain_t_a_285_70_R17___Nya_79631239.htm?ca=11&w=3#vi-carousel), efter rekommendation av storleken i en tråd här på forumet. Tyvärr har det visat sig att de var något för stora och tar i både i fram- och bakkant vid ungefär halvt rattutslag. Det ser ut som att "plastskärmarna" längst ner i hjulhuset skulle behöva modifieras eller bytas ut på något sätt för att få det att fungera. Om någon känner till en någorlunda smidig lösning för detta skulle det vara varmt välkommet att få ta del av den.

 

Tack på förhand.

 

Vänligen, Andreas

 

8003924027.jpg

Link to comment
Share on other sites

Hej.

Är det utsidan på däcket som tar i innerskärmen när du svänger ?

Misstänker att det kan bero på att däcket bygger för mycket utåt .

Nu känner jag inte till vad för ET det skall vara på en 200:a men på dom flesta moderna bilar brukar det vara ett +ET dvs fälgen bygger mer innåt än dom fälgar du köpte som har ET0.

/ Mecki

Link to comment
Share on other sites

Hej, tack för svar. Ja det stämmer att det tar i på utsidan och som du skriver sticker hjulen även ut betydligt mer än originalen gör. Originalen är 60 ET och som du skriver är de ovan 0 ET.

 

Jag har letat efter fälgar med högre ET, men det verkar vara ett ovanligt bultmönster för lc200 och verkar inte finns inte mycket att välja på. Jag har inte hittat några plåtfälgar, 5x150 bultmönster, med mer än 8 ET.

Edited by Andh
Link to comment
Share on other sites

Enda alternativet, om det inte kommer upp en lösning här, som jag ser det i nuläget är att köpa alufälgar och en dimension mindre däck. Jag är tveksam till att däcken ovan skulle få plats utan någon modifiering, även med högre ET. Är inte helt säker på det sistnämnda dock.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.