Jump to content

Läckande automatlåda


Prado

Recommended Posts

Då var det dags för mig att skriva ett första inlägg här, då jag träffat på ett potentiellt problem idag med en väns 90:a. Det är en 1KD-FTV AUT, gått en bit över 30 000 mil. Lådan har bytts för ca 15 000 mil sedan, pga det klassiska problemet med oljekylning. Sedan dess har allt tydligen funkat bra, men jag kunde inte se om det var bytt till separat oljekyl eller om de körde samma system. Jag är ingen expert på just denna modellen, men mina generella bilkunskaper är iallafall större än min väns...

 

Hur som helst. När vi tittar under bilen ser man att det är fuktigt i nederkanten av sprängkåpan mellan motor och låda. Det droppar även ner olja och samlat sig lite på hasplåten under. Inte så pass mycket att det droppar ner på marken, men tillräckligt för att jag ska bli orolig.

 

Det positiva var att oljan såg fin och klar ut. Inget konstigt hördes/kändes vid körning. Jag kan tänka mig följande:

 

- Överfylld låda. Olja pressas ut pga. övertryck.

- Dålig packning någonstans (motor-sprängkåpa, oljepump eller annat? Hastighetsmätarkabeln sitter väl på fördelningslådan?)

- Kan lådans luftning läcka ut olja? Alternativt om luftningen är igensatt, kan det då pysa över någon annanstans där det normalt inte ska gå ut?

 

Jag rekommenderade tills vidare att inte köra längre än till verkstad (om ens det...) men tänkte först höra här om någon stött på liknande problem? Alternativt kan modellen bättre och kan ge något tips att kolla på...

 

Jag blir generellt orolig vid läckande automatare, men har svårt att bestämma mig hur orolig jag ska vara i det här fallet :)

 

Funderingar och tips emottages tacksamt!

 

Daniel

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Är oljan/vätskan klarröd? Annars är det ju bara att hålla koll på nivån i lådan - sjunker den är det läckage. Men jag tror hellre att oljan/vätskan kommer framifrån... tex från läckande kylvattenrör till bakre värmepaketet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.