Jump to content

missljud från lådan bj75


Vezzlan

Recommended Posts

Har fått ett konstigt missljud från växellådan, är som ett slirande ljud. tappade ur oljan idag och den va väldigt grumlig, lite mer som kolasås och då hade jag bara kör fram bilen till garaget 30m. tappade oljan från fördelarlådan ochså och den va okey men lite låg nivå. Har fått ett tipps om att det kan vara att luftventilen till lådan är täppt, letade lite efter den men hittar ingen. någon som har koll på var den finns och om det kan ligga någon sanning i detta?

 

 

Mvh Jonas

Link to comment
Share on other sites

Jo det har jag gjort engång. brukar det bli så när man fått in vatten? när oljan hade stått ett tag så sågen den bra ut men man kan ju inte se allt som är dåligt.. frågan är bara vad ljudet kommer ifrån, det lät inget när jag körde den när den va kall. kan vara något som kommer när den blir varm.

Link to comment
Share on other sites

Ja, när oljan blandas med vatten får den färg som gräddkola. Grumlig och ljusbrun. När bilen står kan det skikta sig då oljan är lättare än vattnet och lägger sig ovanpå. Byt olja så fort som möjligt.

Lager brukar inte börja låta förrän dom blivit varma men jag kan ju inte säga till 100% att det är lagren det är fel på.

Luftventilen borde förresten sitta ovanpå lådan någonstans med eventuellt en liten slangbit på och en backventil.

Kolla så den inte är full med lera för då kan det börja läcka i packboxar och annat när det blir övertryck i lådan (Den utvidgar sig alltid lite när den blir varm). I övrigt har jag svårt att se att ventilen kan påverka på något sätt.

 

/Johan

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.