Jump to content

Erik

Members
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Erik last won the day on May 10

Erik had the most liked content!

Community Reputation

105 Excellent

Profile Information

 • Location
  Örebro
 • I drive
  Toyota HZJ105 GX, Toyota Rav4 Hybrid
 • Occupation
  Fordonslärare & militär

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Erik

  Erik´s HZJ105

  Ja han har blivit riktigt fin på utsidan. Jag skulle vilja byta golv till vinyl men företagen down under vill helst inte skicka hit 😔 annars är det väl det som är kvar att göra innan jag är helt nöjd med allt. Jag får försöka komma förbi i sommar och visa upp han. Hur går det själv med huset och har du fått tag i någon 73:a, för det var väl en sådan du sökte?
 2. Erik

  Erik´s HZJ105

  Jag får fundera på den, risken är att jag inte kommer in i porten till min parkering på jobbet, får kanske byta jobb då eller parkering 😂
 3. Erik

  Erik´s HZJ105

  Ok tack, vad jag har läst mig till så är det tydligen inte nödvändigt med caster correction bushings när man höjer 2 tum men att det ska vara på gränsen. Jag hade tänkt att prova utav men i värsta fall får jag köpa sådana. 😀
 4. Erik

  Erik´s HZJ105

  Äntligen lite nya dämpare. Stod i valet och kvalet mellan Koni Raid eller Tough Dog 45mm och valet föll till slut på Koni. Fjädrar är också inköpt, lätt begagnade men de behöver en blästring och lite pulverlack, mest för utseendets skull. Totalt kommer bilen bli ca 5 cm högre. Ska försöka få till ett byte till nästa helg. Har aldrig bytt tidigare men efter att ha kollat lite YouTube filmer så ser det inte allt för svårt ut eller vad säger ni som gjort detta några gånger?
 5. Jag har en Webasto termo top C 5,2kw monterat in min 105:a. Monterade den själv. Hör av dig om du har några andra frågor
 6. Har låtit ett element stå i bilen hela natten och ska försöka sätta in några torrbollar också. Mest troligt har vattnet tagit sig in via bakljusen, funderar på om din lösning @Mecki kanske skulle fungera även här? Har lite fluidfilm som jag tänkte dra ner i dessa utrymmen när allt är tort.
 7. Tack MrWIB och Mecki alla testa och kolla och se om jag kan hitta några läckor. Vet inte om mina stående dörrar skulle kunna vara ett problem. Återkommer imorgon om jag hittat något.
 8. Skulle ta bort original domkraften som sitter på vänster sida i bagaget och upptäckte att det fanns vatten stående under den. Kollade även andra sidan och även där fanns mängder av vatten. Fick ta bort dräneringspluggarna och dränera ut allt vatten. Fanns även vatten stående i den bakre balken där karossfästena sitter. Någon som har en teori om var sjutton vattnet kommer in någonstans?
 9. Erik

  Erik´s HZJ105

  Stort tack för hjälpen, hade aldrig kommit på att det var en annan arm till generator om inte du sagt något! Det blev en generator från HC Cargo vilket inhandlades på min lokala Mekonomen butik. Ska kolla igen om det kan finnas något sätt... paketet bilr ganska stort ca 130x60x20cm och väger 10kg vilket gjorde att det inte gick att skicka med exempelvis Australian post.
 10. Erik

  Erik´s HZJ105

  Plötsligt i veckan slutade bilen att ladda, blev ett generatorbyte och jag passade då på att sätta in en 120A istället för den lilla 70A som troligtvis suttit i bilen sen den var ny. Samband med bytet fick jag även montera dit en ny arm för generatorn eftersom den nya generatorn blev lite större. Någon av er som har bra kontakter i Australien? skulle vilja beställa ett vinylgolv till bilen från no bull accessories, problemet är att de vägrar skicka till Sverige.
 11. Erik

  JAHs HDJ80

  Tack! Har winch och en bullbar och ska försöka köpa eller tillverka en bakre kofångare. Men skulle som mest vilja ha 2" höjning och inte 3"som man får med king springs. Får försöka leta vidare.
 12. Erik

  JAHs HDJ80

  Vad var det för märke på fjädrar och stötdämpare och är du nöjd med komforten och väghållning med HHD? Letar själv efter något liknande till min 105:a.
 13. Var köper du dessa? Finns det några bra återförsäljare i Sverige som inte lägger på 200% eller är det euro4x4parts som gäller?
 14. Hej på er, min 105 tror jag börjar bli lite trött i fjädringen och jag tänkte ge mig på ett byte i höst. Vad rekommenderar ni för fjädring och dämpare, har ju både winch och bullbar fram och kommer skaffa en bakre bullbar i framtiden. Vill inte heller ha en för stötig känsla i min körning eller för "svampig". Tidigare var ju King springs och Tough dog dämpare en bra kombo, är det så fortfarande och har ni tips på inköpsställe i Europa?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.