Jump to content

Djabag

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Location
  Stockholm
 1. Hur gick det med lådan ? En mekaniker jag pratade med sa att om man stannar direkt när man känner att lådan uppträder konstigt, så bör ett par genom spolningar med olja inte göra att lådan inte förstörs. Om man fortsätter att köra, då är det en annan fråga så klart. Så det verkar också som att 10 år är när detta börjar hända.
 2. @Klydd: Jag har nu Cooper discovery M/S i dim 265/70/16 och det väl original på LC90WB om jag förstått rätt ? 265/75/16 är då lite större..eller ? Passar de direkt på LC90WB ? Alla som vill köra i terräng vill ju ha så hög markfrigång som möjligt såklart, men jag vill gå åt andra hållet ! Feta och breda terräng däck som gör bilen lägre är vad jag är ute efter. (jag har inga planer att köra utanför vägen) Några tips på dim som skulle passa ?
 3. Tro det eller ej men jag var i Norge på en resa och så många LC, kan förstå det med alla backar på vintern. En del hade grövre däck som ger ett coolt utseende, nu var det väl mest 100 och 120 modeller jag såg men det fanns en del 90:or också. Var en del som hade lite mindre dim än original så dom var lite sänkta till utseendet. Vilka däck med terräng mönster och fälgar passar till en LC90WB, helst sådan dim som man kan åka på vanlig väg, utan att bli stoppad av blanka knappen. Hoppas jag kan få lite tips var jag kan börja leta.... Tack Rubriken kan inte redigeras märker jag nu.
 4. En uppsättning lite grövre terräng däck ?
 5. Har försökt att få reda på exakt vilka punkter som görs vid en stor service (18000mil) på min LC90. Vad jag fått fram är följande: Olja + filter Stift Luftfilter Bromsvätska Glykolbyte (är ett extra jobb som inte ingår) Jag har också fått fram att dessa oljor ingår förutom 5.5l motorolja. 1.1l TAF-X 75W/90 2.9l SAF-XJ 75-140W 1.2l Castrol SMX-S 75/85W 2.0l Castrol Transmax Z Det är 4st oljor för byte i ??? Automatväxellåda ? Fördelningslåda ? Bakaxel ? Vad mer ?? Är det något annat som görs än det jag funnit ?? Tacksam för all hjälp !
 6. Toyota Falun 7900,- inkl glykolbyte Toyota Krylbo 7600,- med glykol Priserna ovan i Sthlm var dessutom utan glykolbyte. Får nog bli en liten dagstur till dalarna
 7. Fått fram lite mer exakta priser Toyota vill ha 9600 för 18000mils service Mekonomen vill ha 9300 för samma sak. I detta läge blir det nog Toyota, då dom nog kan detta bättre.
 8. Mekonomen kanske är ett bra alternativ !? Undrar bara hur dom är på lite special grejer, som att byta oljor i lådor och fördelningslådor. Borde man inte kunna få reda på vilka punkter som ingår i Toyotas service, och sedan kolla vad som ingår i Mekonomens.
 9. Vet ni någon i mälardalen som kan utföra en 18000 mila service ? Jag har ju varit på Toyota och fick ett pris på 10.000kr vilket känns lite brant. Det är den stora servicen med alla oljor filter etc. Jag har numera kraftig reumatism i händerna, så jag kan inte skruva själv längre. Tacksam för alla svar så klart.
 10. Nu har jag hittat felet ! Det var rören till bakre värmepaketet som går under bilen som rostat/ärgat sönder. Sitter väldigt enkelt och lättåtkomligt. Borde inte vara något större problem att byta. Dom sitter väldigt utsatt till under bilen, så att dom är slut är inte konstigt. Kul med enkla fel. /per
 11. Tack för svaret ! Har kollat oljan i aut och den ser ut att vara OK.
 12. Vad är det normala förhållandet med vätskenivån i expansion behållaren till kylaren ? När motorn är varm trycks då vätska ut i behållaren ? När motorn sedan kallnar suger den tillbaka vattnet in i motorn ? Tycker det försvinner lite vätska hela tiden, men hittar inget synligt läckage. Kan det bli någon hävert effekt om det finns ett läckage, dvs den drar ur vätskan i behållaren ? Har V6 bensin med automat, så jag har läst om kylar problemet. Men växellådan växlar helt normalt och ingen olja i kylarvätskan. Kan det vara vattenpumpen som läcker och i värsta fall topplockspackning ?
 13. Handbromsen på min LC 90 tar lite dåligt när jag drar åt den fullt och kör framåt. När jag försöker att backa fungerar den perfekt. Kanske bara behöver spännas ? Var spänner man handbromsen på LC 90 ? Någon som har en rep handbok(som jag försökt få tag i ett exemplar länge) och kan berätta eller kopiera ? Tacksam för svar ! Mvh /per
 14. Djabag

  Geir's LC 95 (-00)

  På tal om vinterdäck så köpte jag Cooper Discoverer M+S 265/70 R16 112S BSW, M+S märkt på Däckonline för 1350kr/st. Tillverkade i dec 2009. Betalade 150,-/st för monteringen. Passar mig utmärkt som kör mest på asfalt. Otroligt bra grepp på vintervägar med snö och is som jag har en del av för att komma hela vägen hem. Att däcken skulle vara för breda har jag inte märkt av när jag kört oplogat Dom tuggar sig fram mycket bra. Har du lust att förklara varför du vill extrautrusta bilen med dom där prylarna. Jag kan inte så mycket om extra grejor så det skulle vara till stor hjälp för att f
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.