Jump to content

cardic

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by cardic

 1. cardic

  BJ45 -81

  Skulle beställa på MECA men det var slut och ur produktion... Behöver ett nytt. Vad är det förresten för oljor man ska ha? Är det lamelldiffar både fram och bak?
 2. cardic

  MrWIBs HDJ100

  Det finns regler som säger att om de sitter där och fungerar så ska de också fungera som de ska. Vet om folk som sparkat sönder sina på besiktningen för att de inte fungerat som de ska, vilket alltså är helt okej.
 3. Sticker det i ögona att andra har något på en 40a som inte du har? Bara jag tar och handlar en riktig traktor är jag inte omöjlig på att byta ut plogen mot ett lass delar till min, men det lär ju knappast bli denna vinter.
 4. cardic

  BJ45 -81

  Synn bara att mina grannar har egna traktorer, här i byn är det över 2 traktorer av någon sort per person, så min cruiser ligger nog i lä. Däremot kanske man ska lägga anbud nästa vinter på att ta upp skogsbilvägar åt SCA eller nåt. Men då behöver jag nog piggkättingar.
 5. cardic

  BJ45 -81

  Tack! Det var tur att han vägrade sälja osett. Som TLC-vän är det ju givetvis skönt att den är kvar i landet. Fick lägga till 15 laxar extra, för plogen främst.
 6. cardic

  BJ45 -81

  Här är alltså min nya Land Cruiser Bes senast -04, mest stått sedan dess och använts som plogtraktor. 133299,9 km på mätaren som står still. Rullar på riktigt fint och det var inga som helst problem att köra de 45 milen hem. Den har tidigare gått som verkstadsbil inne på SSAB i Borlänge, därav gastubshållarna bakpå. De mest uppenbara fel som finns idag är: Handbromsen ur funktion kupéfläkten funkar inte (dock funkar den bak) Positionsljusen bak ur funktion Avgassystemet är ruttet Annars är det ju en gammal traktor så: Styrningen glappar lite, ca. 5-10 cm på ratten. rosthålen b
 7. Tack! Tja, vad ska jag göra med den... det har jag nog faktiskt inte räknat ut än. Jag är definitivt inte den som renoverar något till originalskick. Dock som det känns nu så ska jag fli iordning det mest uppenbara felen, baklysen och handbroms bl.a. och sen fara iväg och köra igenom bilprovningen en vända. Givetvis ska alla oljor bytas också. Har absolut ingen tidsplan. Fast först och främst ska hydraliken till plogen flis iordning. Den ska väl tjänstgöra som obygdsbil här hemma, för jakt och fastkörning mm. Men det vore kul att besikta så man kan ta den till dansen också(herdasb
 8. Jaha, gott folk. Jag har under en tid varit "mellan två Land Cruisers", som jag brukat sagt åt mina vänner, efter att jag sålda 90an ifjol. Var ner en vända till Dalarna och köpte en BJ45, skapligt risig och obesiktad men med väldigt lite mil och plogblad. Ja, det är den som legat på blocket felstavad. Var ute inatt och både provplogade och körde fast och efter att ha kuskat 45 mil idag kan jag inte säga annat än att jag är uppriktigt förälskad i min Land Cruiser.
 9. cardic

  Corolla 4wd

  Då corollan nu är alltför risig att åka i, åker knappt ens ner på stugun (2,7 mil grus) med den ens. Utan bakre ljuddämpare, ser ut genom bakluckan och i princip inga skärmar. En dum en tror att bilen satt ihop med spackel och färg. Obefintlig funktion i dämpare och trötta fjädrar gav skönt gung och ständiga genomslag. Att dessutom kopplingen slirade lite när vi var ute och körde fast på midsommar är ju bara en bagatell. Den har fyllt sin funktion, nu när det är vägarbete hela vägen ner till stugun med grovkross att åka på har det varit bra med en slingbil, men jag trodde nog att jag skulle
 10. Amen på det. Jag lämnade in på toyota,då i Falun, alltid enkla att ha att göra med och jag tyckte aldrig det blev speciellt dyrt. Som sagt var, det är en stor dyr bil att äga, det går ju trots allt i nästan dubbelt så mycket av alla oljor, och piratdelarna är inte alltid billigare, om de ens finns.
 11. cardic

  Tundra

  En grov gissning utan någon som helt mark under fötterna är att den fick skrotintyg i amerika, för att enklare kunna fraktas som skrot till Sverige, varpå man kom på att det inte gick att registrera. Hur mycket måste man bygga om för att den ska kunna kallas amatörbyggd?
 12. cardic

  Tundra

  http://www.blocket.se/vasterbotten/Toyota_Tundra_03_28305019.htm?ca=3&w=3 Denna dök upp på blocket inatt, mycket märkligt objekt. Exakt en sådan vill jag ha! Skrotad? Frågan är då, hur och om kan man registrera en sådan skapelse?
 13. cardic

  Tundra

  Helt klart intressanta reflektioner, det finns ju inget syfte i sig att ha en klumpig bil. Måste ju nästan provköra för att få en egen uppfattning.
 14. cardic

  Tundra

  Som tur var för min ekonomi kan jag slappna av och konstatera att biljäveln inte har drag!
 15. cardic

  Tundra

  Jajamen! Men man ska inte vara så brydd. En konkret fråga, är det samma bensin V8 som det är i LC100? samt lådor? Tänker då på 03an
 16. cardic

  Tundra

  Corollan blir bara risigare för varje dag, blir mer och mer sugen på att skaffa mig något nyare. I och för sig har jag lovat mig själv att jag inte ska ha något annat än LC igen, men då snubblar man in på tundra istället. De är ju i regel väldigt nya och pris därefter, men nu ligger det ju en ute inom rimliga pengar. Enkelhytt är ju ganska opraktiskt men å andra sidan är det häftigt med stort flak, har man tur kanske älgdragarn får plats på flaket. Vad har ni för åsikter om ett slikt fordon, kvalitet och bruksvärde?
 17. cardic

  Corolla 4wd

  Jajamen! Tur att jag har vänner med traktorer!
 18. cardic

  Corolla 4wd

  Ja! Nu har jag äntligen lyckats tagit en bild, körde fast i torsdas!
 19. Försöker blåsa liv i tråden. En god vän har nu köptankar på en rav4, då första generationen. Känner att jag har dålig koll på dessa. Så hitte på vad ni tycker och tror om dessa. Visst hade de manuella diffspärrar som standard? som sagt, spåna på!
 20. Hiluxen och Hiacen marknadsförs faktiskt ganska kraftigt vad jag märkt, i alla fall i Dalarna och jämtland. Ofta helsidesannonser i tidningarna till exempel, med dessa modeller främst. Dock har jag aldrig, verkligen aldrig, sett en LC i nåt hörn på en sådan annons. Enda stället där jag sett nån form av marknadsföring har varit nån planch inne hos toyota. Då kan man inte vilja sälja nå mycket.
 21. Jag är ju inte speciellt insatt men jag tycker att det knappast verkar som att Toyota Sverige försöker sälja speciellt mycket LCs. Finns nästan aldrig med i någon form av reklamblad där alla andra modeller finns med.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.