Jump to content

Ronnie79

Members
 • Content Count

  77
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Ronnie79

 • Birthday 11/08/1979

Contact Methods

 • MSN
  ronnie@bergfelt.com
 • Website URL
  http://www.4x4offroad.se

Profile Information

 • Location
  Ute på äventyr!
 • Interests
  Expeditionsresor, bilar och motorcyklar.
 • I drive
  Nissan Patrol Y61 4.2D och 2x LC 105 4.2D
 • Occupation
  Arrangör av expeditionsresor och driver webshop med försäljning av 4x4 utrustning.

Recent Profile Visitors

884 profile views
 1. Nu ska vi sälja våra bilar som vi har i Sydafrika, perfekt för dig som vill resa i Afrika och göra det lättare för dig, några av fördelarna med sydafrikansk registrerad bil framför en europeisk. 1. Ni slipper sicksacka genom Arabländerna och dess eviga säkerhetsproblem 2. Eller slippa den kostasamma kontainerfrakten. 3. Slipp den dyra tullhandligen Carnet de Passage. 4. Ha möjlighet att enkelt helförsäkra bilen för resor i Afrika. Köp en färdig expeditionsbil, gör din livs resa och sälj den sen vidare till nästa äventyrare! Bilarna är registrerade i mitt namn och bilförsäkring osv
 2. Vet ni någon sida där man kan hitta elscheman för inner belysningen på 100an? Den lyser hela tiden på en av bilarna och behöver få det att funka nu när jag monterar larm. Och det var inte det vanliga simpla jord - dörrkontakt - lampa - 12v utan verkar vara någon styrenhet /relä till det också.
 3. As-bra! Funkar kalas! Tackar! Precis vad jag ville ha. Är det någon som har erfarenhet av den dåliga R151 växellådan som sitter i både 105an och 78an m.fl? Någon annan låda man enkelt kan byta till? Ökänd här, finns de som har rasat dem redan efter 4000mil! Känns inte bra och skulle gärna bytt den mot en bättre.
 4. Toyodiy.com fungerade förutom att det inte kom några bilder, vilket var synd då det var det som jag var ute efter. Jag har även för mig att det fanns någon amerikansk sida som sålde LC delar som även hade sprängskisser men kan vare sig minnas eller hitta den? Nån som vet vilken jag menar? Om den finns kvar vill säga. Tackar! =)
 5. Förresten, jag har för mig att det fanns nån sida på nätet med Toyota sprängskisser och artikelnummer, är det nåt du har koll på Daniel? Smidigt att ha när man ska handla hos Toyotahandlarna. Ska köpa lite originaldelar som dörrhandtag, strömbrytare och plastbitar som har är trasiga.
 6. Tackar! Löste det nu, var kabeln mellan styrenhet och givare på lådan, tog en stund att hitta. Servomotrn på fördelningslådan låter åtminstonde nu men har dock inte hunnit testa om den fungerar än. Har en massa nerrivet på bilen nu för att fixa övriga elfel (startspärr, centrallås, varningsblinkers).
 7. Hej alla Toyota entusiaster! I brist på Nissan Patrol 4.2or så har vi (och acceptera kamrem och lite mer elektronik) även köpt in 2st LC 105or i Afrika. Håller på att försöka få diffspärrarna att funka. I axlarna är det en av aktivatormotorerna på vardera som krånglar men på den ena så vill den inte låsa centrumdiffen, hörs inget från elmotorn, inte ens klicket från styrenheten över vänster kickpanel. Har mätt upp strömbrytaren, den är okej och skickar vidare 12v när den trycks in. Testat att skifta styrenhet utan någon skillnad så den är okej. Men när jag mäter kontakten vid s
 8. De HJ60 och HJ61 som jag har skruvat med har alla haft gjutjärnslåda. Och en kvalificerad gissning är att BJ motorn också har gjutjärn och att du har fått en låda från en nyare modell.
 9. Turbotech har jag köpt mycket av, både utbytesagg och renoveringar. Bra priser, service och framförallt utmärkt kvalité. Har dessutom varit snabba på renoveringar. Jag lät bland annat dem renovera turbosarna på alla tre expeditionsbilarna för några år sedan och efter 9000mil i Afrika är det fortfarande inget tecken på slitage.
 10. Så länge du undviker skarpa svängar, t.ex. fickparkeringar och liknande så är det ingen fara. Kör du rakt fram så roterar alla hjulen i samma hastighet och kurvor på t.ex. landsvägar är ingen fara även om det skulle vara bra grepp eftersom det gör så små skillnader. Och du har en rejäl bil så det skall mycket till om du skadar något.
 11. Ja, ett inbyggt vinschfäste kanske vore något för dig? http://www.4x4offroad.se/afn-vinschfaste-toyota-land-cruiser-200.html
 12. Har du inget yttre läckage alls på kylsystemet och tvingas fylla på med jämna mellanrum så måste det ta vägen nånstans. Nog tyvärr risk att det är topplockspackning / topplock, då går kylvattnet in i förbränningsrummet, förångas och går ut med avgaserna. Beroende på hur mycket det är så kan det ge vita avgaser, övertryck i kylsystemet eller i värsta fall kokning. Kontrollera noga överallt så att du inte har yttre läckage nånstans, vattenpump, kylare, värmepaket, motorvärmare m.m.m.m. På verkstad kan dem köra ett blocktest och testa om det finns avgaser i kylsystemet, brukar dock bara ge u
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.