Jump to content

Martin

Members
 • Content Count

  289
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Martin last won the day on February 22

Martin had the most liked content!

Community Reputation

26 Excellent

Profile Information

 • Location
  Skåne
 • I drive
  Land Cruiser 200 -15, Land Cruiser Prado/120 -10
 • Occupation
  Jobbar för FN med Land Cruiser som ett av mina redskap.

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Olika storlek på hjulen fram / bak gör att din mittdiff får jobba. Slitage och värme. Om det gör någon skilnad på några milimeter däck eller var gränsen går vet jag inte.
 2. Albert Welledits. Men an håller inte på längre. Jag tror att han blev sjuk. http://www.econ-lock.com/index.htm Jag är ganska så säker på at varianterna från Australien är minnst lika bra och betydligt billigare.
 3. Ingen erfarenhet dueller däcket, men även bfg ko2 är ms märkta, säljs som åretruntdäck i andra länder och hade tidigare snöflinga. Helt livsfarliga när det är halt.
 4. Jag vet inte om det fanns någon svensk återförsäljare. Jag har köpt mina från killen som tillverkade dom. Inga större problem att installera och mycket bra support från tillverkaren.
 5. Martin

  Land cruiser 200

  Lycka till och hoppas att det fungerar bättre för dig än vad det gjort för mig. Jag har provat 3 olika versioner och älskar den stora skärmen, helt underbar. Tyvärr har funktionen inte varit den bästa på någon av dom och jag är tillbaka till en vanlig kvalitets-dubbel-DIN. Ofta många småproblem som tyvärr inte märker tills den är installerad men som man retar sig på… Du får gärna berätta hur det går. Om någon behöver en enhet till en 200 så har jag en på hyllan. Billigt! 😊
 6. Se bara till att aldrig någonsin använda ett sådant drag på bilden för recovery. När jag fortfarande var ung och dum (oerfaren) fick jag ett sådant flygande precis över framrutan när jag försökte dra loss en kompis. Slutade med en rejäl buckla i taket. Hade det kommit 10 cm lägre hade jag fått det i ansiktet…
 7. Så länge du inte lyfter av batteripolerna innan du kopplar in din / dina laddare så spelar det ingen roll om du har en eller två. Batterierna är kopplade tillsammans och laddas samtidigt. Ström fungerar som vatten. Tänk dig att du har två kärl med en slang i mellan. Det spelar ingen roll i vilket kärl du häller på vatten i, för vattnet kan rinna i mellan och nivån kommer att bli detsamma i båda kärlen. Detsamma gäller kabeln från generatorn. Så länge du har en kabel mellan batterierna så spelar det ingen roll om generatorn är kopplad till det ena, det andra eller båda batterierna, dom laddas i
 8. Ipadhållare och hörlutat åt barnen... Oslagbart det mest komforthöjande för hela familjen!
 9. Så för att svara på frågan, ja du kan även köra sjökort på en 276Cx…
 10. Original 276 har ju några år på nacken och ganska så begränsat minne. Garmins egna specialminneskort och batterier kan också vara svåra att få tag på. Men hittar du gamla sjökort så visst fungerar det. Har använt min gamla enhet många gånger i båten. Den nya GPSMAP 276Cx är en personlig favorit för allround enhet i bilen. Lagom stor skärm för att ha i fönstret, samma enkla användargränssnitt som på gamla 276 och olika lägen där man enkelt kan byta mellan vanlig vägnavigation och navigation i terräng något som inte finns i andra GPS:er jag provat. Du kan köpa och ladda ner satellitbilder o
 11. ställer du batterierna på kant kan du få plats med fler....
 12. Finns ju flera som optimerar enligt Google, men är det någon som är bra på / har erfarenhet av toyota? Erfarenhet av 1VD? Någon i Skåne / södra Sverige?
 13. Hallå! Så är man tillbaka i Sverige. Skoj att se att flera av dom aktiva medlemmarna på sidan är dom samma som för några år sedan. Kom hem för några månader sedan och en av våra Cruises fick följa med. Får försöka vara mer aktiv framöver. Martin
 14. Diesel motorn och växellåda är den samma på alla årsmodeller. I och med faceliften 2016 fick den nya spridare, insprut och mapning vilket skulle göra lite på förbrukningen. Du kan köra din 200 på litern så länge du håller dig till laglig hastighet. Men så fort du ökar till 120+ så ökar förbrukningen. Detsamma gäller om du börjar modifiera. Bullbar, lyft, snorkel kostar diesel. Dock är den utmärkt som dragare. Du kan hålla den på stax över litern även om du hänger på ett 3.5 tons släp.
 15. Har du bugeten så är kanske en 76 vad du behöver. 4 dörrar. Lite bättre komfort. Gott om plats för barnstol och barnvagn.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.