Jump to content

mikael f

Members
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

mikael f last won the day on November 11

mikael f had the most liked content!

Community Reputation

6 Neutral

Profile Information

 • Location
  storfors
 • I drive
  toyota

Recent Profile Visitors

64 profile views
 1. OK, jag vet att den lilla motorn kan vibrera mer men det är så tydligt vibrerande och tvärt slut vid ett visst varv. Ska krypa runt och kolla alla upphängningar extra noga för att utesluta att det är någon av dom, sen prova lite mer. Återkommer.
 2. Får ta en titt på dom, men tycker att det är lite mysko att det slutar så precis, 1200 rpm sen är det lugnt och det är samma om man står still eller kör.
 3. motorn, om jag står med motorn på tomgång ca 800 rpm så vibrerar den som vanligt för en diesel, om jag sen börjar varva upp så vibrerar motorn rejält upp till ca 1200 rpm. detta gör den även när man skall köra iväg från stillastående eller när man växlar upp i dom lägre växlarna. så det är något med motorn är jag övertygad om.
 4. Min lilla LC skakar, inte när jag bromsar eller så utan när den går på "strax över" tomgång. Vibrerar mellan 800 och 11-1200 rpm, när man skall åka iväg så vibrerar det i hela bilen när jag kommer över 1200 rpm så går den lugnt igen. vibrerar inget speciellt när den går på tomgång. Någon som har en ide på vad det kan vara, Spridare? En fråga till, jag blottar min okunskap om turbos här, vad menas med den röda turbo lampan, börjar indikera vid 3000 rpm på 5:an har jag för mig.
 5. Nu har jag krupit runt under "Lillebror" i några kvällar och den ser hygglig ut. men det sitter en startspärr monterad i den, om det är en eftermonterad eller inte vet jag inte, det jag vet är att den drar mycket batteri när den är aktiverad, såpass så den tömmer batteriet på en vecka enligt tidigare ägare. är det någon som har erfarenhet av eftermonterade startspärrar, funderar på att ta bort den. Spärren aktiveras med en liten handkontroll
 6. Jahap, 80 det är ju i alla fall snabbare än den LR Serie3 som jag hade tidigare den var det knappt 70 som gällde med mod tranferlåda. 😁
 7. japp den låg på blocket, ska kolla länkarna. tack så länge. Förresten ni som kör lj70, när ni kör på motorväg eller någon annan större väg, vilken hastighet brukar ni ligga i när ni liksom rullar på. Nu när jag körde hem så så kändes det bra att köra i 80 km/tim vilket känns lite sakta men dom kanske inte går mycket fortare utan att det skriker i motorn.
 8. Då har man köpt den minsta LC:n i Land cruiser familjen om jag förstått rätt. LJ70, ganska fin tycker jag och den är iordning gjord någonstans var vet jag inte. Var kan man få tag i en verkstadshandbok på svenska eller engelska, har hittat på franska men då får jag bara titta på bilderna Sen säger jag som de flesta som köpt sin första LC och får funderingar och kanske problem, frågor kommer.
 9. Som sagt, letar fortfarande bil. Har dock ändrat inriktning en aning, funderar nu närmare på någon 70 modell, har läst och grunnat och försökt att förstå alla olika modeller som finns. Skulle gärna hitta någon av dom lite längre modellerna, om jag förstått rätt så finns det en som heter trooper, den vore nice🤗 annars en som är lite längre i skuffen eller vad man kallar utrymmet. Är det någon som ska sälja eller känner till någon som funderar på det, så hör av er. 070 4161633 Micke.
 10. mikael f

  HZJ77V ZX

  Om jag skall vara lite petig så går det nog bra med en -91:a för att bli skatte befriad om jag har fattat rätt, letar också efter en sådan. Hittar du flera stycken så kan jag haka på 😁
 11. TACK, kanon med massor av kunskap i forumet👍👍
 12. Passar stolar från en toyota J7 i en HDJ80. Om någon vet så vill jag hemskt gärna veta, eller om stolar från någon annan modell passar. Helst original stolar! tror inte det är så lätt att hitta sådana.
 13. vilken firma och har dom till alla modeller, kunde inte hitta till hdj80. Men den heter väll något annat i USA, och vad det är vet jag inte.
 14. har hittat en firma i usa som gör interiör mattor till vilka bilar som helst, dock så måste man veta vad bil modellen heter i usa. så är det någon som vet vad en LC hdj80 heter i usa så vore jag tacksam för upplysning.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.