Jump to content

Benny Steen

Members
 • Content Count

  46
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

Benny Steen last won the day on May 21 2020

Benny Steen had the most liked content!

Community Reputation

125 Excellent

Profile Information

 • Location
  Umeå

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. jag hade missat att någon svarat i min tråd. Tackar för tipsen. skall absolut kollas upp. Nä någon resa utomlands blev det inte 2020 pga samma skäl som många andra. Jag hoppas att vacinationspass skall kunna möjliggöra resor under 2021.
 2. Jag fick ett lexus bromsok istället för ett hilux bromsok på posten , Dom skickar om, men paket tar tid i dessa juletider. Jag hade ju även en renoveringsats. Det gick inte trycka ut kolvarna med fettsprutan så jag fick borra i oken och knacka ur dom. lite rost på cylinderna, men inte värre än det gick putsa till med 1200 papper, gänga och plugga hålen jag borrade med en M6 och sedan återmontering med nya gummiringar Sedan funkade bromsarna utmärkt. Jag fick även slangen till dieselvärmaren, 4m 76mm . skall provköra värmaren med slangen och se att fläkten orkar trycka igenom luften inn
 3. Det har börjat dyka upp billiga induktiva kokplattor. för ca 500. sek. Någon som provat i sin bil ? Effekten brukar vara 1500-2000W så min inverter orkar inte driva dom fullt ut. Men man kör ju sällan på full effekt. betydligt säkrare än en öppen låga. Men kräver ju kokkärl som inte är av aluminium. Det är ju väldigt enkelt att reglera effekten på induktiva plattor. Säkrare utan låga och energieffektivt. nackdelen är att det drar mycket elenergi. Min nuvarande lösning med ett extra vanligt bilbatteri som laddar av bilen och via solpanelerna är lite för klent för långkok. Men det
 4. Ja, 2020 blev ju inte riktigt som planerat... resan till bergen i Rumäninen fick ställas in. Det har blivit några resor med övernattning inom sverige bara. Men 2021 kommer förhoppningvis innehålla flera spännande utflykter. Har skaffat lite mera grejor sedan sist. Det senaste kom idag, en kvalitetsinverter. Den skall få driva motorvärmaren när vi drar isbil på släp när vi åker på isbanor i vinter. Men kommer naturligtvis också vara användbar på andra resor i framtiden. Har Victron sedan tidigare för solcellerna och även skiljerelät för batterierna sedan tidigare. Tidi
 5. Blev en tur till fällfors flygbas i helgen där jag kört bil på banan och enduro i skogen. Andra natten sov jag inne på banan helt själv, var -3 på natten och gasolvärmaren fick rycka in. Men jag skall köpa en bättre sovsäck oavsett. Blir förmodligen någon bergstopp man skall övernatta på. Sedan dök det upp en uppblåsbar kajak för en tusing. Det är samma som säljs av Biltema. Tyckte faktiskt det var riktigt rejält gjord. Den var bara används en gång. Jag har ju planer att ta mig över till några små öar i sommar (med gamla militärgrejor naturligtvis) och den blir stor som en ryggsäck
 6. Bytte även luftfilter. Det verkade behövas Jag har även fått igång MyToyota . Toyotas elektroniska servicebok både på telefon och dator. Man anger reggnummer och ett id nummer på registeringsbeviset. Där kan jag se att den blivit omhändertagen i sundsvall varje år.. Senast maj 2019 . Så det känns bra att den blivit ordentligt servad.
 7. Det finns mycket roligt att upptäcka. Skall göra ett återbesök i boden fästning(ar). Var där för 2018 2 dagar. Men hann inte med alla fort. Missade ett Efter suttit i kontorstolen hemma och distansjobbat hela dagen kände jag för skruvning. Jag hade en 110cm LED bar liggande och hade en ide om att hänga den i skenorna för taktältet. VI får se hur mycket den kommer reflektera i motorhuvuen. Men motorhuven har jag funderat på att foliera mattsvart hursomhelst.
 8. I helgen har det körts. Började med väga bilen på lastbilsvågen strax söder om Umeå. Jag tror dock den visar fel när man väger lättviktare. Strax före Sundsvall dök en felkod upp. Jag tog bort den och sedan blev det inget mera sådant den helgen. Efter jag hämtat min kompis som bor i Sundsvall åkte vi till Åstön norr om Sundsvall och slog läger. Planen var att testa bil och utrustning, och samtidigt kolla efter gamla bunkrar osv. VI hittade också en hel del gamla lämningar på halvöarna runt sundsvall.
 9. Och tältet utfällt. Det blir ståhöjd under, med ca 5 cm tillgodo. jag är 180cm lång. man får sträcka på armarna när man skall ta ut tältet. Det behövs sidesteps, eller varför inte rock-slides
 10. Nu är även främre skärmbreddarna på plats och taktältet upplyft. Blir lite justering imorgon. I helgen blir det utflykt.
 11. Efter jag tagit bort dom extra fjäderstoppen är fjädringen mycket bättre och mellanrummet är numera ca 55mm. Gjorde oljeservice och upptäckte att det var nästan omöjligt natt avläsa oljenivån på stickan. Jag var ingalunda ensam om problemet på newhilux.net Men en enkel fix fanns. Man vrider nedre delen av stick 90 grader så skrapas inte oljan av när man drar upp den genom det S-formade röret. Funkade mycket bra. Rekommenderas. Sedan har jag tvättat ur rambenen på ev. gammal sand och skit. Använde en tillsats till högrtrycken för rensa avlopp. Går fint hela vägen fram.
 12. Absolut en fjädertallrik Låter som en mycket rimligt förklaring. utmärkt då är den gåtan förmodligen löst. Och sparar ju den del jobb för mig då jag förmodligen slipper byta bladfjädrar. Vi ser när jag sänkt ner bilen igen.
 13. Angående luftfjädring , det skulle man kunna bygga själv billigt med delar från en bmw e39 touring. Behövs ju inte vara automatisk nivåreglerad utan bara en manuell variant. Kompressorn sitter under reservhjulet på bmw. och gummibälgarna är bara rycka loss när man lyft bilen.
 14. Det löstes sig med bromskolven. Behövdes bara lite övertalning och motionering på plats så glider den fint. gjorde likadant på båda sidorna och luftade bort gammal bromsvätska också som kan innehålla vatten och partiklar. Jag har också tagit bort dom underliga extra klossarna i fjädringstoppen. Det är grejor som inte ser hemmagjorda ut. Den extra koppen är rund och jag undrar om det suttit luftfjädring på bilen , det skulle kunna förklara saken. Men jag har inte hittat någon annan utrustning som tyder på det. Har inspekterar bladfjädrarna efter brott. men dom såg friska ut alliho
 15. 15cm totalt frigång stämmer nog kanska bra om din är höjd 10cm. Jag såg någonstans att 5cm är orignal frigång. Jag kan kanske vara intresserad av dina Jag hittade inget brott på mina. Nu har jag kapat bort extra klossen. När jag sänkt ner skall jag mäta Lägger lite bilder i byggtråd.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.