Jump to content

Henkes BJ40

Members
 • Content Count

  41
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Everything posted by Henkes BJ40

 1. Tack 😊 Vi hade hoppats pĂ„ att campa precis pĂ„ grĂ€nsen, men det finns en grĂ€nszon som man inte fĂ„r betrĂ€da utan tillstĂ„nd. Just dĂ€r vi var sĂ„ var det ca 500m till faktiska grĂ€nsen....bevakat av en viltkamera sĂ„ vi vĂ„gade inte flytta bommen o köra hela vĂ€gen. SvĂ„rt att skylla pĂ„ att ”vi inte visste att vi inte fick vara dĂ€r” nĂ€r det var sĂ„ tydligt skyltat 😅 Ved samlade vi ihop vi varje campingplats.
 2. Ok....tror jag testar ”svetsa” , har ju inte sĂ„ mycket att förlora pĂ„ ett redan trasigt handtag 😅
 3. Ännu en frĂ„ga nĂ€r det gĂ€ller handtagen...Ă€r original gjorda av aluminium? Har nĂ€mligen en sĂ„n dĂ€r ”svetspinne” för aluminium som ska anvĂ€ndas med gas. Kanske jag kan reparera original handtaget med det!? đŸ€”
 4. ooh, bra ide"....ser fram emot bilder
 5. Hur lÄngt kommer du om du kör rakt vÀsterut dÄ ,om du kör tills havet kommer emot?
 6. Ok, tack för inputen pĂ„ handtaget. Blir nog att bestĂ€lla ett original....om ingen har ett begagnat till salu sĂ„ klart!? Hittade felet med belysningen och stoppen. Visade sig vara en av dessa bad boys... SĂ„g hel ut men testade med multimetern o fick ingenting igenom. Skönt med enkla fel 😊
 7. Är hemma igen efter en trip till ryska grĂ€nsen med Bj:n...succĂ©! Bilen gick kanon hela vĂ€gen med undantag av tvĂ„ mindre problem. Handtaget pĂ„ passagerarsidan, som haft en spricka ett tag, gick sönder. Kollade lite pĂ„ eBay o hittar för ca 300kr. Har ni tips pĂ„ andra stĂ€llen att kolla eller Ă€r det eBay som gĂ€ller? För det andra fick den ett lite mĂ€rkligt problem....startade utan problem pĂ„ söndagsmorgonen o körde till ett krigsmonument. NĂ€r jag skulle stĂ€nga av bilen sĂ„ hĂ€nde ingenting, vred av tĂ€ndningen o tog ut nyckeln o bilen bara gick. All el förutom halv o helljus
 8. DĂ„ var vĂ„ran resa tvĂ€rs genom Finland avklarad! UtgĂ„ngspunkten var att köra frĂ„n vĂ„rt hem sĂ„ rakt österut som möjligt till ryska grĂ€nsen och att köra sĂ„ mycket grusvĂ€g som möjligt. Jag drog upp en rutt i Gaia, funkade vĂ€ldigt smidigt. AnvĂ€nde samtidigt Google Earths satellitbilder för att kontrollera framkomlighet + en finsk sida som visar vĂ€gbelĂ€ggningen 😅 Rutten till grĂ€nsen blev 62 mil med typ 90% grus/skogsvĂ€g. HemfĂ€rden blev pĂ„ större huvudvĂ€gar, 45 mil trĂ„kig asfalt đŸ˜” Körde halva strĂ€ckan till grĂ€nsen pĂ„ fredagen, resten pĂ„ lördagen o sen hem pĂ„ söndagen. Bl
 9. Nu har jag börjat med sidostegen/rock sliders. Stabila 50mm rör frĂ„n lokala rörmokaren 😅 Nu Ă€r frĂ„gan...ska man försöka tĂ€ppa till alla öppningar till 100% eller lĂ€mna öppet sĂ„ det fĂ„r luftas för att undvika rost?
 10. Ok, misstÀnkte nÀstan att det var nÄtt sÄnt
 11. Rotade runt lite i handskfacket igĂ„r o la mĂ€rke till den hĂ€r lilla grejen. Är det ett uttag, vad har det i sĂ„ fall anvĂ€nts till?
 12. Nice đŸ‘đŸ»
 13. LĂ€ckert đŸ‘ŒđŸ»
 14. NĂ€sta â€Ă€ventyr” som Ă€r inbokat Ă€r att köra sĂ„ rakt österut som möjligt till vi kommer till ryska grĂ€nsen. Rutten Ă€r dragen pĂ„ skogsvĂ€gar o grusvĂ€gar sĂ„ lĂ„ngt det Ă€r möjligt, typ 90% av de 64 mil enkel vĂ€g som rutten Ă€r. Ska bli grymt kul 😁
 15. Men största grejen som hÀnt Àr nog ÀndÄ att vi Àntligen skaffat oss ett taktÀlt! Har blivit nÄgra övernattningar pÄ en del av de fina strÀnder vi har hÀr pÄ östra sidan bottenviken.
 16. Dags för en update igen! jag landade i att montera en till omvandlare som jag hade liggandes för att kunna driva kylbagen. Blev ett Afrika-inspirerat armstöd med mugghÄllare, förvaring och 12V uttag.
 17. Nu hÀnder det lite grejer igen med BJn...hÄller pÄ o rustar den för campingutflykter. Har en sÄn dÀr kylbag man kopplar till cigg-uttaget, 12V, som jag vill anvÀnda men uttaget ger ju 24V i BJn. Jag har en omvandlare som anvÀnds för att driva kupéflÀkten. Tror ni det Àr safe att koppla in uttaget pÄ samma omvandlare eller Àr det risk att den blir överbelastad?
 18. Har en 2H motor frÄn en HJ60 i min BJ40 som behöver en ny termostat. Köpte en ny igÄr men nu visar det sig att den inte passar Vad sÀger ni som kan....finns det flera modeller av termostater till 2H motorn eller har jag fÄtt fel? Vet inte exakt vilken Ärsmodell motorn Àr men gissar pÄ tidigt 80-tal. Bilden Àr pÄ den termostat som sitter i bilen nu.
 19. Var i Finland ska den transporteras frÄn? Och till var i Sverige?
 20. Visst, inga problem! Det Àr förra Àgaren som gjort installationen, och det verkar vara bra gjort. Har rÀddat mig flera gÄnger nÀr jag inte kunnat vinscha mig framÄt
 21. Sorry, jag var kanske otydlig tidigare. Det Ă€r inte sĂ„ mycket i sidled det gungar, mer som att bakĂ€ndan studsar upp ut guppen o skapar en kĂ€nsla av att man ”kastas” framĂ„t. Det kĂ€nns sĂ„ klart betydlig mindre av nĂ€r jag har en tyngre slĂ€pkĂ€rra pĂ„hakad eller mycket last i bilen. Antar att det Ă€r höjningsfjĂ€drarna som Ă€r styvare Ă€n original. Minns inte exakt vad det Ă€r för höjningskit ( var redan gjort nĂ€r jag köpte den) men har för mig att det var OME. Undrar om sĂ€ten frĂ„n nĂ„n Ă€ldre Hilux kunde passa ? Har för mig att dom Ă€r rĂ€tt sĂ„ lĂ„ga o har 1+1,5 sĂ€ten
 22. Ok, bra att veta! GÀller bara att hitta en sÀtesmodell som inte bygger för mycket pÄ höjden. Har just nu sÀten frÄn en gammal escort o dom var mÀrkbart högre Àn orginalsÀtena. O av principskÀl skulle det ju gÀrna fÄ vara frÄn nÄn LC modell ?
 23. Hoppas pÄ att öka komforten pÄ alla vÀgar! Det kÀnns lite som att jag gungar horisontalt nÀr fjÀdringen jobbar...inte sÄ mycket upp o ner ? LÄter intressant med 70-serien, vet du om det Àr vissa Ärsmodeller jag ska leta efter eller Àr det alla 70:or? Skulle gÀrna ha set-upen dÀr passagerarsÀtet Àr ett 1 1/2 storlek...
 24. GĂ„tt o grunnat pĂ„ hur jag ska kunna öka komforten under lĂ€ngre körningar med min BJ40. Grejen Ă€r vĂ€l att den har 4” höjningsfjĂ€drar sĂ„ det blir rĂ€tt sĂ„ studsigt i kupĂ©n. Fick en vision hĂ€rom kvĂ€llen av att bygga dĂ€mpade sĂ€ten. Tanken Ă€r att bygga nĂ„n typ av gĂ„ngjĂ€rn i framkant av sĂ€tet o sen anvĂ€nda fjĂ€drade stötdĂ€mpare, modell mountainbike bakre dĂ€mpare, i bakkant. Vad tror ni, Ă€r det vĂ€rt att satsa pĂ„ den idĂ©n?
 25. Kör runt i e Hilux -09 3.0l D4D till vardags. PĂ„ tomgĂ„ng lĂ„ter motorn riktigt fint, mjukt ljud. Men sĂ„ fort jag gasar lite/belastar Ă€r det vĂ€ldigt mycket ”dieseljud” om ni förstĂ„r vad jag menar, typ tickande knackande ljud. Kan det vara nĂ„tt insprutningsmunstycke som Ă€r dĂ„ligt, eller har ni andra tips. Den gĂ„r för övrigt jĂ€mnt hela vĂ€gen genom registret.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.