Jump to content

Henkes BJ40

Members
 • Content Count

  69
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Henkes BJ40 last won the day on January 21

Henkes BJ40 had the most liked content!

Community Reputation

94 Excellent

Profile Information

 • Location
  munsala, finland
 • I drive
  BJ 40 1979 med turbokonverterad 2H motor

Recent Profile Visitors

641 profile views
 1. Henkes BJ40

  Inverter

  Nyfiken på vad du menar med att ett invertersystem är så ineffektivt? Tycker spontant att det känns som ett ganska mångsidigt alternativ. Kan du utveckla lite?
 2. Och nu till nästa större grej på gång 😅 Har länge funderat på bästa lösningen för ”camping-el-och-kyl”. Efter att pratat med en kompis som har en Crafter med solcell, inverter och vanligt litet 230V kylskåp blev jag såld på den idén! Då behöver jag inte lägga så mycket pengar på en 24V kyl + att jag har 230V tillgänglig för att ladda laptop mm + att jag kan använda en del 230V verktyg o liten kompressor. Känns som den bästa allroundlösningen. Tänker jag rätt eller vad har ni för erfarenhet? Jag har tänkt mig en 100watt solpanel, 1500watt inverter med ren sinusvåg.
 3. Liten update... Nu är oljor i motor o lådor bytta o rundsmörjning gjord. Växellådsoljan var lite gråaktig så den känns bra att ha den bytt. Upplever att det är lite lättare att växla ner från 5:an till 4:an nu oxå. Förr fick jag ge lite gas när kopplingen var nertryckt för att växeln skulle gå i lätt men nu funkar det smidigare. Hällde i en tillsats, Archoil, som en kompis säljer...kanske det gjorde susen, eller så inbillar jag mig bara 🙃
 4. Håller med, ska köpa riktig växellådsolja nästa vecka. Har skaffat en annan motorolja oxå som jag ska använda vid nästa byte. Upplever att det tar länge att få upp oljetrycket med Motox-oljan. Edicen stänger av motorn flera gånger när det är lite kallare väder.
 5. Var ute o rotade lite i lagret o hittade kaggen med olja som jag använde vid senaste motoroljebytet. När jag läste på kaggen såg jag att den ska kunna användas för transmissioner också. Vad tror ni?
 6. Perfekt, tack. Nån som har koll på mängden?
 7. Har en BJ40 med 2H motorn med 5-växlade lådan, borde väl vara H55F lådan. Tänkte byta olja i den till våren eftersom jag aldrig gjort det sen jag köpte bilen. Nån som vet vad det ska vara för olja, specifikationer i dessa lådor?
 8. Bra tips...nästan som en bumper-dumper!
 9. Gjort om dragkroken och fästet för att kunna ta bort den när man ska på lite mer utmanande körning.
 10. Lagt aluminiumplåt med farthållare på sidostegen. Mindre lera som stänker upp på sidorna plus att det blev mindre halt när jag ska jobba med tältet 👍🏻
 11. Har det nån effekt på ljudnivån inne i bilen av att lägga isoleringsmatta på insida huv?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.