Jump to content

SID112233

Members
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

SID112233 last won the day on November 20 2019

SID112233 had the most liked content!

Community Reputation

53 Excellent

1 Follower

Profile Information

 • Location
  Skövde
 • I drive
  Toyota Hilux med Polar Camper
  KTM Adventure 950 S

Recent Profile Visitors

846 profile views
 1. Jag känner att 265/70-17 är max för min set-up. Jag ville ha lite lägre vavtal vid ca 90km/h så då gick jag på 70 profil, ”kompensera” med motoroptimering +ca40-50hk. Funkar kanon och ganska bra när jag kör med camper på flaket, tyvärr är det vindmotståndet som drar ner upplevelsen lite. Smakfull lösning med stänkskydden bak.
 2. Jag kör med 265/70-17 (BFG A/T KO2) på min 2012’a som är höjd ca 60mm fram, 100mm bak, då funkar det bra. Man får räkna med att däcken naggar i stänkskydden/innerskärm vid större rattrörelser eller mindre rattrörelser tillsammans med att fjädringen jobbar lite. Bak inga begränsningar. Jag har automatlåda på min och skulle inte gå på så mycket större däck än vad jag har idag med hänsyn till utväxlingen. Vad gäller kedjor då funkar det bak men inte fram, är för tight mot övre spindeln, med spacers går det bättre. 255/75-17 blir ju ännu lite större så du kan nog räkna med modda stänkskydd eller köra utan?? kolla in rullomkrets.se om du vill jämföra lite olika storlekar
 3. Har lite grejs över från ombyggnad av min Hilux. Allt har suttit på en Toyota Hilux 3.0, Automat, dubbelhytt-2012 # Fjädringskit original bestående av: stötdämpare fram (övre fjädertallrik ingår inte) -Frädrar fram -Stördämpare bak -Bladfjäderpaket bak Alla komponenter var i bra kondition när de bytes ut till förmån för ett höjningskit och har max rullat ca 16000mil. Följer även med 2st längre bladfjäderbult om man vill använda delar av bladfjädrarna för att lägga på fler på sitt redan befintliga paket för att höja bilen lite ”billigare” Pris: Kom med förslag # Flakkåpa Isolerad, glasruta bak med defrosterslinga (kommer inte ihåg funktionen på slingan) och glasfiberkuckor på sidorna, rails på taket. Finns en lampa i taket som går att koppla in på 12v och 1st lampa/sidoluck på batteri. Färgen är toyotas mörkblå. Klämms fast i flaket med 6st fästen som är tillika lastsäkringsöglor. Priside: 8000:- eller bud Alla delar kommer kunna visas i Skövde
 4. Hittat likadana ”smutsfickor” på mina bilar, har kört med trädgårdsslangen och spolat ut skiten, då får man ett kvitto tillslut på att vattenavrinningen fungerar.
 5. Det måste helt enkelt vara den bästa investeringen man kan göra, köp en Land Cruiser! Hur ska man annars tolka detta?
 6. Kolla om du kan hitta toyotanummret eller ev DENSO nr på generatorn och sök på dessa på nätet. Du kan även få lite inspiration om vilka fler toyotas som ev har samma generator om du söker på toyota nr på ”toyodiy.com” och spare parts catalog - cross referense part number Vill du ha en begagnad generator så är bildelsbasen en bra plats. Jag hittade en ny för under tusingen på Ebay på detta vis till min tidigare LC 80’a
 7. På hilux 2012 ska schaklen till bladfjädringen bara dras åt med 60Nm! Kanske kan vara en anledning? Har du provat att smörja bussningarna till krängningshämmarna?
 8. Kollade på lite mer på de där extraklossarna, ser ut som att det även är ett fjädertallrikfäste fäst på den också? Då skulle det kunna vara ett fäste för en ”hjälpfjäder”? När jag skulle klassa upp min lastvikt på min så rekomenderade toyota att montera dit en extra spiralfjäder mellan ram å bladfjäderpaket för att göra en förstärkning av fjädringen. Kanske något sådant? Kolla i ditt regbevis om du har koden ”T14G” eller liknande, då kan det va fråga om en sådan ändring??
 9. Jag har mina gamla kvar om det skulle va av intresse?
 10. Har för mig att höjningen gjorde ca 100mm bak och 60mm fram. Då mätte jag mellan hjulhuskant och centrum på axeln. Min hade gått ca 17000mil vid höjningen.
 11. Håller med tidigare inlägg, kolla noggrant över alla blad, men ta en närmare koll på det extra ”fjädringsstoppet” så här ser det ut på min. Den är höjd men du ser att jag inte har extra klossen.
 12. Vad är det för ”kloss” som sitter på ramen över genomslagsgummit? En sådan har har inte på min. Känns som den borde begränsa ditt ”flex” lite?? Den blir för övrigt bara fetare och fetare din Hilux 🤙
 13. Generatorn brukar ligga på 80A
 14. Shit! Intressant, en helt annan nivå! Vad är din erfarenhet av att ladda lithium i minusgrader? Var lite inne på ett lithiumbatteri till min men när jag läste på lite om detta så stod det att man ej bör ladda dessa i minusgrader?? Vart blir placeringen av ditt solcellsbatteri?
 15. Tjena! Trevligt att följa en fet Hilux ta form! Hoppas du inte tar detta som någon kapninng av din byggtråd... om du vill maxa ditt extra batteri så kan du flytta på styrenheterna du har på torpedväggen (finns en instruktion i webastos monteringsanvisning för Hilux med Webasto thermo Top C) då kan du montera ett större batteri på längden istället. Jag fick ner ett 95ah i min. Har lite bilder om det är av intresse?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.