Jump to content

traktorn

Members
 • Content Count

  113
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

traktorn last won the day on December 25 2019

traktorn had the most liked content!

Community Reputation

25 Excellent

Profile Information

 • Location
  Kinnekulle
 • I drive
  Landcruiser HJ60 från 1987

Recent Profile Visitors

880 profile views
 1. Jorå, jag lever. och även min LC. Men inget nytt under solen, jag skruvar mer på huset än bilen....
 2. traktorn

  HJ60 1988

  kul med en HJ60 till på forumet. Ser inte så rostäten ut.
 3. Helt klart bränslebrist. Orsaken kan vara lite vad som, men det fattas bränsle i spridarpumpen. Kan sitta en vattenavskiljare/smutssamlare innan filtret som behöver kärlek. rostskadade sugrör är inte ovanligt på lite äldre bilar. summasumarum så ligger felet mellan tank och spridarpump. En elektrisk sugpump på biltema är inte dyr i sammanhanget..
 4. hoppas att det inte är något alvarligt.
 5. Självklart lägger man alla lösa grejer i en och samma burk, då är det ju bara en burk man ska rota och leta i Jädrar vad snygg den blev!
 6. Jag kan få riktigt goa ljud i min ibland när jag kör med fyrhjulsdrift/ låsta framnav. På min är det kardanaxeln till framaxeln som kommer i obalans ibland, den glappar lite mycket i splinesen vilket man känner när man kryper under och rycker och drar i kardan. Har du lika stora däck fram och bak, lika slitna? går fyrhjulsdriften ur direkt när du lägger ur den och utan ljud? eller "hänger" den kvar ett tag trots att du kopplar bort den med knappen och när den väl släpper så märks det tydligt i bilen? enligt instruktionsboken ska man inte överskrida 80 km/h när man har låsta fr
 7. Då har även dämparna i fram blivit bytta så nu skuttar bilen inte fullt så mycket längre
 8. Min har samma uppförande. min gissning är att det är bränslepumpen som lever sitt egna lilla liv. På äldre pumpar (som den sitter i HJ60) finns en inbyggd bränslejusterare som ökar och minskar bränslet beroende på belastning. Jag gissar på att nått till den justeringen är slitet och då blir det lite ryckig gång vid lätt gas och låga varv. vid mycket gas och höga varv påverkas inte motorn lika märkbart av att justeringen inte lirar riktigt.
 9. Några bilder från bälgmeket. Mobilkameran är kass men det kanske går att se något.
 10. På besiktningen noterades muntligt att en bladfjäder i fram var av. Det fixar jag på stört var svaret till gubben med rosthammaren. Nu blev det inte riktigt så utan jag körde vidare utan åtgärd. Det gick bra i några veckor men sen en dag när jag körde på en hyffsad skogsväg så small det till i fram och nosen på bilen sjönk något på vänster sida. Helt plötsligt så var jag nere på ett helt blad på vänster sida, och dagen efter behövde jag bilen. Efter kvällsmaten fick det bli lite snabbmek i verkstaden. Jag hade luftbälgar liggandes som köptes för några år sen när bakfjädringen blev väl sla
 11. texten ovan är en sanning med modifikation. Jag monterade dom nya stagen men P-ändarna blev liggandes orörda. Tills förra veckan. fick ett sånt där tokigt infall och tänkte besiktiga bilen, något som inte skett sedan 2015. Det började redan för några veckor sedan när jag helt plötsligt handbromsen blev betydligt sämre. Jag kände att något hände när jag drog i spaken. In i verkstaden och lite koll vad som kan ha hänt. Från spak till hjul var allt helt men när jag drog i spaken bromsades bara det högra hjulet. När jag fick av trumman på vänster sida såg jag vad som hade hänt. Det lig
 12. när jag motade rostmasken senast gick jag in på mekonomen och frågade om skärmkant, inga problem kom dagen efter (HJ60)
 13. Leta upp närmaste firma som håller på med bilel och köp nya kol. kostar skit och ingenting. Hittar du ingen firma i din närhet så får du ta en tripp till Skara bilel, han löser det åt dig garanterat.
 14. Japp; det fina gänget var det. Om man läser i GPS,en i bild fyra så stor det Ängatorpet, där bor jag. Och ca 2 km efter att den bilden togs mötte ni en traktor med släp och en lastmaskin som svängde in på fältet till höger om er, Jag körde lastmaskinen.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.