Gå till innehåll

Erik

Members
 • Innehållsräknare

  68
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  6

Erik senast vann den dag 27 juli 2018

Erik hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

39 Excellent

Profile Information

 • Ort
  Örebro
 • Jag kör
  Toyota HZJ105 GX, Toyota Auris Hybrid

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Det är också viktigt att bilen inte är registrerad på någon form av undantag. Letade länge efter en hzj105 att importera till Sverige och det verkar som rena lotteriet att få in den i Sverige. Mycket berodde på besiktningsmannens språkkunskaper och tolkningar i slutändan så jag skippade det köpet.
 2. Erik

  Bullbar till lc100/105

  Toppen ska försöka få tag i honom!
 3. Erik

  Bullbar till lc100/105

  Letar efter en bullbar, helst till en HZJ105 men eftersom dessa är ovanliga så skulle även en bullbar till en vanlig 100 passa efter lite modifiering.
 4. Letar även efter en bakre kofångare typ ARB till HZJ105, hör av er vad ni har för något spännande att sälja!
 5. Erik

  Nya hjul

  Hur är dessa att köra med på vintern? Dessa däck finns inte med på STRO's lista över godkända vinterdäck för personbilar dock skriver de att däck med m+s och alptop/snöflinga ska vara godkända någon som vet?
 6. Erik

  Nya hjul

  Är du nöjd med däcken, står inför att köpa vintergodkänd däck till min 105'a
 7. Erik

  Inkoppling av Webastovärmare 1HZ

  Har nu pratat med en kunnig Toyota tekniker som rekommenderar att sätta en T rör nära bränsletanken och sen sätta doserpumpen i närheten. Ska se om vi kan få till det!
 8. Erik

  Inkoppling av Webastovärmare 1HZ

  Undrar om Webastos lilla doserpump orkar dra igenom diesel genom filtret, annars är jag nog rädd för att man får köra på lösningen med upptagning genom tanken. Menade också så klart 1HDT och 1HDFT motorn.
 9. Hej ni som har webastovärmare på er 1HZ, 1HZT bilar, var tar man matningen av diesel ifrån? Direkt från tanken, bränsleslangen till pumpen eller returslangen? /Erik
 10. Hej registrerade om min 105 till lättlastbil nyligen och fick då inskrivet att den har varit registrerad som personbil, eftersom din bil inte har varit det innan i Sverige så misstänker jag som du själv listat ut att det kommer bli svårt, däremot så är det som jag tolkar det inga problem att åka två vuxna och ett barn i din bil om man läser transportstyrelsens föreskrifter. https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/I-fordonet/Passagerare/ Barn räknas inte som passagerare utan får åka i ett baksäte med godkänd barnstol. Så har jag gjort tolkningen.
 11. Erik

  Erik´s HZJ105

  Plasti dip heter den ursprungliga märket tror jag, själv köpte jag färgen från Biltema vilken enligt många andra håller minst lika bra kvalité. Sök på gummifärg på deras hemsida. Dock tålde inte färgen en hetvattentvätt på 250 bar, men det är väl kanske inte så konstigt 😀
 12. Erik

  Erik´s HZJ105

  Att swypa med trötta fingrar gör meningarna obegripliga. Ska ju stå "så nu är allt precis som tidigare" 🤣
 13. Erik

  Erik´s HZJ105

  Lyckades efter lite letande hitta en "firma" som kunde återställa min mätarställning i det nya kombiinstrumentet, så nu är skydd din tidigare! Och medans andra åker till Tyskland för att roa sig på Buschtaxiträffen, så fixar jag till en underredsbehandling 🤣. Hittade en produkt som heter isotrol som går att måla direkt på rost. Gjorde först rent hela underredet med hetvattentvätt och avfettningsmedel och därefter sprutade på isotrol grund och har nu lagt på ett lager isoguard pansar. Kommer lägga på ytterligare ett lager till imorgon och ev lite stenskottsskydd. Jaja nästa år blir det kanske Tyskland för mig också!
 14. Hej har sneglat lite åt 200 håller, har sett en del tidiga årsmodeller inom rimlig prisnivå. Jag undrar dock om de lite nyare årsmodellerna förbrukar mindre diesel per mil än de tidigare? Känns som de tidigare (08-09) dricker ca 1,2-1,4 liter per mil.
 15. Däcken sålda och dragkroken till LC100 är på återvinningscentralen. Endast draget till LC80 kvar.
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.