Gå till innehåll

Erik

Members
 • Innehållsräknare

  59
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  6

Erik senast vann den dag 27 juli

Erik hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

37 Excellent

Profile Information

 • Ort
  Örebro
 • Jag kör
  Toyota HZJ105 GX, Toyota Auris Hybrid

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Hej registrerade om min 105 till lättlastbil nyligen och fick då inskrivet att den har varit registrerad som personbil, eftersom din bil inte har varit det innan i Sverige så misstänker jag som du själv listat ut att det kommer bli svårt, däremot så är det som jag tolkar det inga problem att åka två vuxna och ett barn i din bil om man läser transportstyrelsens föreskrifter. https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Trafikregler/I-fordonet/Passagerare/ Barn räknas inte som passagerare utan får åka i ett baksäte med godkänd barnstol. Så har jag gjort tolkningen.
 2. Erik

  Erik´s HZJ105

  Plasti dip heter den ursprungliga märket tror jag, själv köpte jag färgen från Biltema vilken enligt många andra håller minst lika bra kvalité. Sök på gummifärg på deras hemsida. Dock tålde inte färgen en hetvattentvätt på 250 bar, men det är väl kanske inte så konstigt 😀
 3. Erik

  Erik´s HZJ105

  Att swypa med trötta fingrar gör meningarna obegripliga. Ska ju stå "så nu är allt precis som tidigare" 🤣
 4. Erik

  Erik´s HZJ105

  Lyckades efter lite letande hitta en "firma" som kunde återställa min mätarställning i det nya kombiinstrumentet, så nu är skydd din tidigare! Och medans andra åker till Tyskland för att roa sig på Buschtaxiträffen, så fixar jag till en underredsbehandling 🤣. Hittade en produkt som heter isotrol som går att måla direkt på rost. Gjorde först rent hela underredet med hetvattentvätt och avfettningsmedel och därefter sprutade på isotrol grund och har nu lagt på ett lager isoguard pansar. Kommer lägga på ytterligare ett lager till imorgon och ev lite stenskottsskydd. Jaja nästa år blir det kanske Tyskland för mig också!
 5. Hej har sneglat lite åt 200 håller, har sett en del tidiga årsmodeller inom rimlig prisnivå. Jag undrar dock om de lite nyare årsmodellerna förbrukar mindre diesel per mil än de tidigare? Känns som de tidigare (08-09) dricker ca 1,2-1,4 liter per mil.
 6. Däcken sålda och dragkroken till LC100 är på återvinningscentralen. Endast draget till LC80 kvar.
 7. Erik

  Erik´s HZJ105

  Tack! Nja fick tag på en svart grill från en 105 från 2006 men den passade inte riktigt så grillen som är på, fick sig en omgång med gummifärg också. Fördelen med gummifärgen är att det bara är att ta bort den om man inte är nöjd.
 8. Erik

  Erik´s HZJ105

  Passade på att kränga däck här i veckan, vilket slit! Börjar få respekt för de som håller på med detta till vardags! Krängde på BF Goodrich Mud-terrain som jag fick med när jag köpte bilen och passade samtidigt på att spraya svart gummifärg på fälgarna i väntan på riktig lackering. Blev ett helt ok resultat och vilken skillnad däcken gör på helhetsintrycket!
 9. Löst! om ni någon gång får problem med mätarna, kolla först hur jordskruvsrna i överkant på elcentralerna vid nederkanten av A-stolparna sitter. Dessa har en tendens att vibrera loss.
 10. Erik

  Erik´s HZJ105

  Testade att tona rutorna på Bosse här om dagen och resultatet blev helt ok (nice from far, far from nice). Filmen blev till slut grattis från Ebay på grund av lite problem med säljaren, och det känns att filmen är av dålig kvalitet. (Svårt att krympa). Kommer inom kort att göra om arbetet med riktigt proffsfilm. Håller även på att kolla lite efter däck och skulle vilja ha lite tips och råd från er. Jag kommer i framtiden höja bilen med ca 2" och söker däck som är i storlek 32-33" och har upptäckt att det numera är svårt att hitta däck till 16" fälgar som inte är allt för breda (255-265) och som är godkännda för vinterväg. Har börjat titta mer på 17" och köpa black spoke fälgarna som Andh här på forumet säljer. Vad tror ni, är detta en bra lösning? Ni som kör bilar med 1HZ motorn, kommer 33" kännas för slött på en redan slö bil?
 11. Har 4 st däck av märket Falken ZIEX S/TZ 04 I storlek 275/70-16 med 8,5 mm mönsterdjup på samtliga. Hade tänkt mig 1500:- för alla. Drag i bra skick till en LC80 500:- Rostig drag till LC100, bortskänkes
 12. Erik

  Sänka dragkrok

  Kan också tipsa om denna produkt https://www.roughtrax4x4.com/3-5-ton-twin-pin-adjustable-height-coupling-tow-hitch.html liknande den från Afsas men klarar 3,5 ton, vet inte vad bilprovningen säger om någon av dessa!
 13. Erik

  Erik´s HZJ105

  Tänkte inte på det haha
 14. Erik

  Erik´s HZJ105

  Glömde ju tacka Mecki eller kanske rättare sagt Meckis fru, för lånet av gallret till besiktningen!!
 15. Erik

  Erik´s HZJ105

  Ett stort paket från euro4x4parts dök upp i tisdags, ett nytt AC rör till kylboxen. Jippi kall bil, blir det nu dåligt väder i Sverige så vet ni vem ni ska skylla på! Även besiktning av drag och omregistrering till lätt lastbil gick som en dans, dock blev dragvikten 2900kg för att man inte kunde hitta hur mycket ramen tål. Kan Toyota hjälpa till att skriva intyg på 3500kg så skulle jag kunna få det ändrat senare, något som vet om Toyota Sverige brukar hjälpa till med detta eller är det bättre att kontakta Toyota Australien? Kan tillägga att hitta ett drag till en 105a är inte lätt! Slutade med att jag köpte ett Steinhof drag till en 100 och kortade ner dragbalken med totalt 50mm och svetsade ihop det igen och monterade. Fick även använda andra skruvar än de som följde med.
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.