Jump to content

Erik

Members
 • Content Count

  92
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Erik last won the day on July 4 2019

Erik had the most liked content!

Community Reputation

81 Excellent

Profile Information

 • Location
  Örebro
 • I drive
  Toyota HZJ105 GX, Toyota Rav4 Hybrid
 • Occupation
  Fordonslärare & militär

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Erik

  Erik´s HZJ105

  Äntligen! Tog ju bara 1,5 år att få dit den! Har monterat allt själv på den så det är väl därför som det tog sådan tid. Längst ner till vänster i bild sitter min hemmagjorda elcentral som dels Webston är inkopplad på men också framtida extraljus ska kopplas in här plus lite annat... Just nu har jag enbart den vanliga enkla timern som startutrustning men tanken är att installera en Thermo connect inom en snar framtid. Det som är kvar nu på själva installationen är att snygga till dragning av kablar och kylarslangar mm. Någon av er som har monterat Webasto som upplever att 12v inte räcker till fläkten för att få den att snurra tillräckligt snabbt? Jag upplever att den är lite för klen på 12v.
 2. Jo jag hade det satt i min XC90 från 2008, just joying är väl ett av de bättre Kina-märkena. Kan dock inte svara på hur pass bra de passar i LC150.
 3. Erik

  Erik´s HZJ105

  Kanske inte så mycket nytt på bilen men väl till (man får ju passa på att hålla på med inomhusaktiviteter nu när man inte har ett garage att vara i och det är för kallt att vara ute). Ett par snygga nyckelringar är väl alltid bra att ha? Har under hösten monterat ett andra batteri i bilen då den enbart här ett startbatteri sedan tidigare, ska lägga upp en bild på denna installation inom några dagar. Det som ligger närmast nu är att montera klart min diesel värmare. God föreställning och gott nytt land Cruiser år för jag önska er andra.
 4. Erik

  225/95-16

  Nej det skulle väl fungera det också men vill helst vara så nära 33" sin möjligt, 7.50r16 blir ca 32" medans 225/95-16 är ca 33"
 5. Erik

  225/95-16

  Tack ska kolla med dem på måndag!
 6. Erik

  225/95-16

  Är det någon här som vet vart jag kan få tag i däck i denna storlek? Just 225/95-16 är vanligt förekommande i Australien men här i de nordiska/europeiska länder verkar det vara stört omöjligt att få tag i. Vet att några av de 70-serien som säljs nya från bland annat Tyskland, levereras med denna däckstorlek som standard. Kanske går det att höra med dem?
 7. Erik

  GRJ 79

  Är ju lite nyfiken på hur det går med skåpet, har vi några framsteg och bilder ?
 8. Erik

  Mecki's 80:a

  Hej Mecki om du ska måla axlar och liknande så kan jag verkligen rekommendera isotrol, företaget som tillverkar dessa heter introteknik. Googla så hittar du deras sida. Ring mig om du har några frågor eller funderingar.
 9. Erik

  MrWIBs HDJ100

  Ev har jag någon begagnad om det kan vara intressant, ska kolla.
 10. Dessa bilar är relativt ovanliga i Sverige men som övriga land cruiser är dessa extremt stryktålig med få barnsjukdomar eller andra vanliga fel. Vet inte hur det är med just 200:an men 100:an hade ibland lite problem med AHC (luftfjädring) sen är det väl som på alla bilar med automat, att man måste känna hur den växlar. Att den här gått 18000 mil är inget att oroa sig över, dessa går minst 30000 mil till utan problem.
 11. Erik

  Mecki´s BJ42:a

  Något för dig Mecki att ha i bokhyllan kanske? https://mobil.blocket.se/annons/skane/tamiya_1_10_toyota_land_cruiser_cc_01/84683102
 12. Nummer på delarna kan du på http://www.japan-parts.eu/ och sen kan du handla delarna på https://partsouq.com/ eller https://www.amayama.com/en eller din lokala Toyota handlare. Även Mickey på http://www.euro4x4parts.com/ kan ordna fram de flesta delar du behöver.
 13. Ni som har gjort detta får väl rätta mig om jag har fel men upp till två tum är inga större problem, ska du göra mer än så måste det minst till ett diff dropp kit eventuellt redan vid 2". Man kan väl generellt ska ju högre desto dyrare. Du skulle säkert gå att få dit ett 4" höjning och kanske även 6" men priset skulle nästintill vara halva bilens värde.
 14. Ad-blue i sig påverkar inte förbränningen i motorn utan injeseras i katalysatorn. Biltillverkarna har gjort så att när ad-blue är slut i tanken så minskar effekten på motorn. Det jag tänkte på var om det var någon sensor som inte fungerade som den ska i ad-blue tanken men samtidigt så är ju 1hz motorn extremt oelektronisk så det finns ju inte mycket möjligheter att strypa effekten.
 15. Har också en 1hz och jag skulle tro att pumpen behöver ställas in alternativt så kan det även ha något med ad-blue att göra med tanke på att felet uppkom så hastigt. Är ad-blue eftermonterat? När det sitter monterat från fabrik så sänks effekten på motorn när ad-blue är slut. Mvh Erik
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.