Jump to content

Erik

Members
 • Content Count

  76
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Erik last won the day on May 5

Erik had the most liked content!

Community Reputation

67 Excellent

Profile Information

 • Location
  Örebro
 • I drive
  Toyota HZJ105 GX, Toyota Rav4 Hybrid
 • Occupation
  Fordonslärare & militär

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Erik

  Extraljus

  Har ingen egen erfarenhet än så länge men jag har kollat och jämfört en del och för min del lutar det åt två stycken NBB 225 Alpha xenon. Enligt tester har dessa en sjukt bra ljusbild. Kan vara värt att kolla, annars ska också ligthforce vara bra dock inte lika bra ljusbild som NBB enligt de tester jag läst.
 2. Erik

  60 el 80 köpes

  Finns inte så stort utbud i Sverige av dessa och de som äger dem, håller hårt i dem. Vet att det finns/fanns en 80:a på blocket nyligen som såg fin ut. Alternativet är att ta hej en från Europa.
 3. Har ett takräcke till land cruiser 100 (105), det är i dåligt skick men med tanke på hur svåra dessa kan vara att få tag i så kanske det någon som vill ha det istället för att jag skickar det på tippen. Prisidè 500? Bilder kan skickas om ni är intresserade. Det är ett likadant som finns på de bilder jag har i garaget under Eriks HZJ105 fast i sämre skick.
 4. Erik

  Erik´s HZJ105

  Lyckades få dit kofångaren efter lite hjälp, tur man har bra och trevliga grannar som ställer upp. Nästa projekt är att eventuellt byta ut vinchvajern till syntetisk lina och linstyrare. Väntar även på ett tungt paket från Euro4x4 också. Någon här förresten som vet något ställe i Europa som säljer utbytesgolv till land cruiser, vill ha ett vinyl/PVC golv i min. Vet att det finns mycket av dessa i Australien men då flera av dessa företag inte verkar vilja skicka till Sverige så blir det svårt att få tag i något därifrån.
 5. Erik

  Erik´s HZJ105

  Lackering blev riktigt lyckad, fick ett bra pris hos en seriös lackerare mot att jag demonterade och återmonterade det som behövdes innan lackering. Just nu måste jag vänta två veckor innan skyddsfilm sätts på de ställen där fotsteg och reservhjulshållare ska sitta. Nästa projekt är att sätta på vinchkofångaren jag lyckas få tag i som nu har varit på pulverlackering.
 6. Erik

  Erik´s HZJ105

  Den som väntar..... Nu uppdatering kommer i eftermiddag 😃
 7. Någon som har erfarenhet av företaget NoBull Accessories och om det finns någon återförsäljare i EU för deras produkter? Har länge försökt att köpa ett nytt golv till min 105:a, men det verkar som NoBull har svårt att hitta något företag som gör det hyfsat prisvärt att skicka från Australien till Sverige. Upplever överlag att det är svårt att få olika företag i Au att skicka varor hit. Någon här kanske vill sambeställa för att få ner frakten och göra det mer intressant för NoBull att skicka.
 8. Erik

  Erik´s HZJ105

  Känns som att det var evigheter sedan jag skrev något här senast. Nu börjar det i alla fall hända en del. Just nu är det dags för omlackering då orginallacken var i dåligt skick med bucklor och klarlacken hade släppt på en del ställen.
 9. Det är också viktigt att bilen inte är registrerad på någon form av undantag. Letade länge efter en hzj105 att importera till Sverige och det verkar som rena lotteriet att få in den i Sverige. Mycket berodde på besiktningsmannens språkkunskaper och tolkningar i slutändan så jag skippade det köpet.
 10. Erik

  Bullbar till lc100/105

  Toppen ska försöka få tag i honom!
 11. Letar efter en bullbar, helst till en HZJ105 men eftersom dessa är ovanliga så skulle även en bullbar till en vanlig 100 passa efter lite modifiering.
 12. Letar även efter en bakre kofångare typ ARB till HZJ105, hör av er vad ni har för något spännande att sälja!
 13. Hur är dessa att köra med på vintern? Dessa däck finns inte med på STRO's lista över godkända vinterdäck för personbilar dock skriver de att däck med m+s och alptop/snöflinga ska vara godkända någon som vet?
 14. Är du nöjd med däcken, står inför att köpa vintergodkänd däck till min 105'a
 15. Har nu pratat med en kunnig Toyota tekniker som rekommenderar att sätta en T rör nära bränsletanken och sen sätta doserpumpen i närheten. Ska se om vi kan få till det!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.