Gå till innehåll

Erik

Members
 • Innehållsräknare

  51
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  4

Erik senast vann den dag 12 juli

Erik hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

23 Excellent

Profile Information

 • Ort
  Örebro
 • Jag kör
  Toyota HZJ105 GX, Toyota Auris Hybrid

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Löst! om ni någon gång får problem med mätarna, kolla först hur jordskruvsrna i överkant på elcentralerna vid nederkanten av A-stolparna sitter. Dessa har en tendens att vibrera loss.
 2. Erik

  Erik´s HZJ105

  Testade att tona rutorna på Bosse här om dagen och resultatet blev helt ok (nice from far, far from nice). Filmen blev till slut grattis från Ebay på grund av lite problem med säljaren, och det känns att filmen är av dålig kvalitet. (Svårt att krympa). Kommer inom kort att göra om arbetet med riktigt proffsfilm. Håller även på att kolla lite efter däck och skulle vilja ha lite tips och råd från er. Jag kommer i framtiden höja bilen med ca 2" och söker däck som är i storlek 32-33" och har upptäckt att det numera är svårt att hitta däck till 16" fälgar som inte är allt för breda (255-265) och som är godkännda för vinterväg. Har börjat titta mer på 17" och köpa black spoke fälgarna som Andh här på forumet säljer. Vad tror ni, är detta en bra lösning? Ni som kör bilar med 1HZ motorn, kommer 33" kännas för slött på en redan slö bil?
 3. Har 4 st däck av märket Falken ZIEX S/TZ 04 I storlek 275/70-16 med 8,5 mm mönsterdjup på samtliga. Hade tänkt mig 1500:- för alla. Drag i bra skick till en LC80 500:- Rostig drag till LC100, bortskänkes
 4. Erik

  Sänka dragkrok

  Kan också tipsa om denna produkt https://www.roughtrax4x4.com/3-5-ton-twin-pin-adjustable-height-coupling-tow-hitch.html liknande den från Afsas men klarar 3,5 ton, vet inte vad bilprovningen säger om någon av dessa!
 5. Erik

  Erik´s HZJ105

  Tänkte inte på det haha
 6. Erik

  Erik´s HZJ105

  Glömde ju tacka Mecki eller kanske rättare sagt Meckis fru, för lånet av gallret till besiktningen!!
 7. Erik

  Erik´s HZJ105

  Ett stort paket från euro4x4parts dök upp i tisdags, ett nytt AC rör till kylboxen. Jippi kall bil, blir det nu dåligt väder i Sverige så vet ni vem ni ska skylla på! Även besiktning av drag och omregistrering till lätt lastbil gick som en dans, dock blev dragvikten 2900kg för att man inte kunde hitta hur mycket ramen tål. Kan Toyota hjälpa till att skriva intyg på 3500kg så skulle jag kunna få det ändrat senare, något som vet om Toyota Sverige brukar hjälpa till med detta eller är det bättre att kontakta Toyota Australien? Kan tillägga att hitta ett drag till en 105a är inte lätt! Slutade med att jag köpte ett Steinhof drag till en 100 och kortade ner dragbalken med totalt 50mm och svetsade ihop det igen och monterade. Fick även använda andra skruvar än de som följde med.
 8. Erik

  Erik´s HZJ105

  Installerat drag, nu får vi se om svenska bilprovningslotteriet godkänner detta.
 9. Erik

  Erik´s HZJ105

  Någon av er i GBG som har erfarenhet av http://www.digasoft.se/? Kanske inte helt lätt att digitalt ändra mätarställning på en bil som inte ens har OBD?
 10. Erik

  Erik´s HZJ105

  Tackar! Den ska upp i nästan 10000 mil, antar att det kan ta ett tag. 😀
 11. Erik

  Erik´s HZJ105

  Fick äran att köpa Klydds Bosse för ett tag sen! Har inga jättestora planer än för Bosse men några saker fanns att ordna med, bland annat fungerade ej varvräknaren eller AC när jag köpte Bosse av Klydd. Efter mycket felsökning på just vad problemet med varvräknaren var så testade jag att att använda kontaktspray i kontakten till sensorn för varvräknaren och vips så fungerade allt som vanligt igen, för ett tag. Efter någon vecka slutade hastighetsmätaren att fungera, felsökte även detta utan resultat, ODO mätaren tickade på som vanligt vilket gör att hastighetssensorn kunde uteslutas. Två dagar senare slutade även varvräknaren igen att fungera. Samtliga mätare vibrerade även så fort någon dörr öppnades kan tilläggas. Började kika på hur jordpunkterna längst ner vid A-stolpen såg ut och upptäckte att på förarsidan satt den lös och på passagerarsidan satt hela elcentralen felplacerad och inte alls fastskruvad i de jordskruvar som finns (Se bild). Försökte på många sätt att flytta tillbaka den utan att skruva isär allt för mycket men då det enbart är ett fåtal millimeter till fläkthuset blev jag tvungen att lossa hela instrumentbrädan och fläkten för att kunna flytta tillbaka elcentralen. Tillbaka med allt! Inga vibrerande mätare och nu fungerar varvräknaren! enda problemet som återstod efter detta var hastighetsmätaren, lämnade in hela kombiinstrumentet på översyn och vid något tillfälle så har processorn på instrument gått sönder, fick köpa ett nytt kombiinstrument från Partsouq och nu fungerar allt igen!! Men nu har min bil bara gått 1 km! någon som har något tips på var man kan vända sig för att skruva upp kilometerställningen?
 12. Helt plötsligt slutade min hastighetsmätare att fungera på min hzj105 från 2003, övriga mätare fungerar, har kollat och det finns jord och matning fram till hastighetssensorn. Är det någon som sitter på en hastighetssensor för att testa att byta den och se om det kan vara den som är boven i dramat. Kan även tillägga att km-ställningen fungerar.
 13. Erik

  Plåtfälgar 16" 5x150

  Söker Toyotas orginalplåtfälgar till 105 & nyare 70 serien. 16" 5x150 ET 0. Mvh Erik
 14. Erik

  LC 120 d4d 2003 (tysk import)

  Hej gjorde du rostskyddsbehandlingen själv och isåfall vad använde du? Det riktigt fint ut!
 15. Behöver du hjälp med att ta fram 3D modeller eller ritningar till ditt Land Cruiser projekt eller vill du ha hjälp med att förbereda en logotyp inför tryck eller för att ta fram dekaler? Jag kan i så fall hjälpa er! Skicka ett PM!
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.