Gå till innehåll

Runekebab

Members
 • Innehållsräknare

  186
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  4

Runekebab senast vann den dag 29 juli

Runekebab hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

21 Excellent

Profile Information

 • Ort
  Växjö
 • Jag kör
  LJ70

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Runekebab

  Dagsutflykt på Österlen

  Jaha du där va ja med i går, iaf i Glimmingehus gick guidad tur mkt intressantsamt, sveriges sydligaste udde. sen körde vi kustvägen Ystad Malmö den finaste kuststräcka jag kört. ochså med fel typ av bil, då jag är för bekväm. passade även på att bada vid saltsjöbaden strax innan Ystad, väldigt varmt i havet.
 2. Runekebab

  Sweden offroad tour 2018 - Växjö

  Tyvärr jobbade jag, första gången jag missade faktiskt.
 3. Runekebab

  Bromsar

  Då va vi klara med detta expriment iaf, Jag kan säga att det fungerar med en hdj80 huvudbromscylinder. luftat å klart så jag jag mej ut på en provrunda, och som sagt 100 blås å ställde mej på bromsen å den va stenhår å låste hjulen med skrikande däck. testet genomfördes 4 gånger å alla med samma resultat. Va det bolton då, jo i princip det som skillde va längden på huvudbromscylindern. den till 80in va kortare så jag fick bocka om det främre röret lite, men annars gick det smidigt till och med kontakten för bromsvätske nivå passade. Den va ganska billig 660 inkl, frakt från skruvat, inte för att det hör till saken , men köpte en kylare från amazon.de för 2060:- inkl frakt. bara som ett litet tips
 4. Runekebab

  Bromsar

  Skulle kunna funka, nu är iaf huvudcylinder beställd och jag har pratat med en som haft en hdj80 cyl på en lj70 och det ska i princip va bolt on. men det återstår att se.
 5. Runekebab

  Bromsar

  Efter lite mer info frånThomas, tror jag det va. så har jag börjat kolla på en hdj80 cylinder där diametern är 25,4. men mer om detta senare, jag kommer att redovisa resultatet senare.
 6. Runekebab

  Bromsar

  Har du någon bild på den?
 7. Runekebab

  Bromsar

  Tackar Thomas, ska kolla igenom detta intressanta ämne under dagen.
 8. Runekebab

  Bromsar

  Hmmm just att byta från Toyotas till Volvo vet jag inte riktigt hur det skulle gå till, just för infästningen på Toyotas är med 4 bult rektangulär till Volvos 2 bultar. just 240 tidig modell är ju konisk där den första är 22,2 och den andra är 15,8 misstänker att den större är till fram å den mindre till bak. sen hade dom ju 4 kolvs ok fram samt 2 kolvs ok bak. så här ser den ut, fast ja vet inte hur man ska få fast den ev kanske måste man förlänga pinnen inne i bromsservot om det nu ens går. https://vparts.se/se/volvo-240-260/volvo-240-reservdelar/bromssystem/huvudbromscylinder-till-volvo-240-260-ej-abs-modell-vanster.html
 9. Runekebab

  Bromsar

  efter div efterforskningar så är det så här(tror jag)😄 orginal huvudcylinder 22,2mm den jag hade tänkt sätta dit 23,8. oken är 38mm men det är dubbla kolvar på dom volvo oken som jag satt på. och det ok som jag fick fram att det satt på dom med skivor bak är 48mm men enkel kolv då.
 10. Runekebab

  Bromsar

  Nä det vet jag faktiskt inte vilken diameter det är. Men får försöka ta reda på det i mån. Dom är ju rätt klena bakoken men känner inte till det heller. Får luska lite i mån när ja jobbar😁
 11. Runekebab

  Bromsar

  Volvo 740-940😎
 12. Runekebab

  Bromsar

  Den tar högre upp om jag pumpar
 13. Runekebab

  Bromsar

  Precis så är det, pedalen är väldigt stum men den tar nära golvet. och trycker ja flera gånger så är bromsarna grymma, låser ju 4 st 35or med däckskrik och 1,5 kg i däcken.
 14. Runekebab

  Bromsar

  Har nog luftat 100 gånger känns det som, bromsarna är stenhårda när den inte är igång, men när jag startar så hjälper ju servot till. om jag nu kör i vär i ca 90km/h och bromsar allt jag kan så låser det nästan, om jag gör samma sak igen fast duttar till på pedalen en gång extra sen stampar i botten så låser den 35orna riktigt hårt. luftat har jag gjort på många sätt både i backar samt på pedalen sen med vacumsug. hur mycket jobb är det att bygga om med hydro booster Thomas? och vad anväder du för huvudcylinder
 15. Runekebab

  Bromsar

  Hej! då jag byggde om min lj70 till skivor bak så känns det som att huvudbromscylindern är för liten ev bottnar den, så söker jag efter alt, det ena är en cylinder från en lj alt kzj cylinder med skivor bak då den är större från 22,2 till 23,8. eller om ni har någon annan bra ide.
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.