Jump to content

priffe

Members
 • Content Count

  201
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

priffe last won the day on September 22

priffe had the most liked content!

Community Reputation

121 Excellent

About priffe

Profile Information

 • Location
  flen
 • I drive
  HJ61, HDJ80, LJ73

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Den 811fte HJ47an. Har aldrig riktigt förstått hur man använder en troopie med sidbänkar där bak. Men ombyggd till camper och med AC från fabrik så kan den bli perfekt. Fattas bara taktält. Guldgrävarn på bild. John Leslie Love.
 2. Funderar på att införskaffa och ha denna troopie stående i Australien för framtida expeditioner vad tror ni? En guld- och opal-letare byggde den för sina behov och bodde tio år i den. Bur 2H 4vxl AC -81. Tre tankar.
 3. priffe

  The Mean Jean Machine

  Den har iaf vettiga strålkastare
 4. priffe

  Div. LC bilder

  Var på väg att köpa landets enda BJ60 för ett antal år sen, men då ramlade ett snötyngt tak ner på den. 😥 Nu såg jag att den fått en ny ägare i juli så den kanske lever.
 5. Di där M6orna brukar gå av Inget kul sen men vad göra?
 6. Lr knacka loss det med en mejsel. Montera det nya filtret med handkraft. Smörj o-ringen med lite olja först.
 7. Bra bruksskick franska bilar kan vara tämligen rostfria
 8. Du kan nog hitta allt om LC60 på Ih8mud Skulle nog vara försiktig med renoverade bilar. Bättre en hederlig originalbil. Problemet i Sverige/Finland är att de alltid är rostiga. Den på mobile har låga mil och ser ok ut på bild. Saknar AC och diffspärrar. Lite dyr
 9. Jag kan hitta en vettig bil för lite mindre än så Specificera vilka specifikationer den ska ha Automaten är bra men 5vxl är nog bäst VX eller GX? AC? De rostiga bilarna är oftast i praktiken bortom räddning. Även om de är "helrenoverade". Inte ovanligt att hälften av ramen rostat bort, inifrån.
 10. Jon hittade den här stenen i södra Algeriet. Skar snyggt upp däcket i sidan. Det lagade dom till min häpnad med nål och tråd i Tamanrasset, och gummilappar. Allt är möjligt i Afrika. Många kör med corden synlig. Har man inte reservdäck nog får man köra på fälgen 65 km offroad, tog åtta timmar. Sen hittade vi mr Michelin
 11. African style....blev tvungen renovera en 12HT i Nouakchott 2014, hos Bouba och Ismail i deras sandgarage. Tog en vecka att hitta original kolvar, mycket svårare till 12HT än 2H. Bara japanska delar. Borrade, nya foder. Allt för €1000. Gick bra sen ända till Agadez, men då var chassi och kaross tvärslut. Försök få dom att bara använda originaldelar typ Denso inget kines. Och en komplett packningssats är en bra idé.
 12. Finns en finsk HJ61 på blocket https://beta.blocket.se/annons/stockholm/toyota_landcruiser_hj61/85486288 50000 mil Karossen är densamma alla år, med vissa variationer. Bakluckor eller dörrar. Luckor mycket bättre. Hightop, förhöjt tak. Vanlig i Sverige. 12HT kom 1985 men ovanlig första åren Facelift med ny front 1988 https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Land_Cruiser#J60_(1980–1990)
 13. Finns rostfria bilar i ökenstaterna men höga priser i USA och dyr dollar. Bara FJ60 och 62 såldes i USA. Sverige och Finland har nog de billigaste 60-serien i världen. Börjar dock tunna ut i Sverige.
 14. Finns en del som kanske är vettiga på nettiauto såg jag Alltid långa mil och rost i Finland Inköpes skattefria tror jag, då de skulle kunna mobiliseras om ryssen dök upp alla med samma utrustning, kraftuttag, tre sittplatser fram, modell GX utan AC elhissar eller nåt annat komfortabelt https://www.nettiauto.com/toyota/land-cruiser?sitelang=2
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.