Gå till innehåll

Jah

Members
 • Innehållsräknare

  339
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

Allt postat av Jah

 1. Jah

  Div. LC bilder

  Lite LC bilder från Afrika!
 2. Jah

  Adventuras BJ40

  Det absolut viktigaste till din bil. Min erfarenhet är att bladfjädrar är mycket känsliga i set up. För att få till det riktigt bra är det helt klart värt att modifiera paketen efter din bil och hur du kör. OME ger mycket bra komfort men väldigt mjuka blad. Plockade isär ett paket och ställde mig på det längsta bladet och det är så mjukt att det inte återtar sin form själv. Gjorde samma sak på Dobinsons och det är stenhårt. Byggde paket i från både nya och begagnade från olika tillverkare. Du vill få till ett paket där alla bladen jobbar. De två längsta bladen är med fördel hårda blad, övriga kortare mjukare... Desto fler blad desto bättre.. ta bort genomslags bladen.. Har sett att det finns matematiska formler för hur paketen ska byggas men det är bara att testa sig fram till vad som funkar. Tror jag byggde om paketen på min Hzj73 minst fem gånger innan jag fick till bra komfort och flex utan att tappa höjd. På min Bj40 SOA är det få och raka blad för mycket flex
 3. Transfer box and transmission skid plate från Sheriff. Tror den passar manuell, för den passar inte under min auto låda. Finns i Sthlm.
 4. Jah

  Sheriff Skid plate till en HDJ80

  2,5mm stål
 5. Jah

  Sheriff Skid plate till en HDJ80

  Ny oanvänd 2000kr
 6. Jah

  Adventuras BJ40

  Grymt med en till 40 serie i Sverige! Vilken årsmodell blev det?
 7. Finns lite att fundera på om du köper en 40 serie. Som Mecki nämt skiljer det inte bara mellan åren utan även geografiskt på 40 serien. Tidiga årsmodell har bättre plåt. Senare är mer kompatibel med nyare modeller. dvs om du vill göra det lättare för dig med uppdatering av skivbromsar, avlastad axel osv så är det 1979 och senare som gäller. 1978 var sista året med 1 piece fördelningslådan, mindre drivaxelfläns. Det var tillval med skivor, servo osv. dvs du kan hitta en BJ42 utan servor och utan skivbromsar men med 3,4 motorn och 4 växlad låda.
 8. Jah

  LC 80 Diverse AC-delar

  Jag tar dem!
 9. Ni som har höjt era bilar, hur har ni hanterat vinklarna på kardanaxlarna? Det är framförallt den främre som jag får negativa vinklar på i och med castor corrections och höjningen. Min bil är höjd ca 3tum och castor vinklar för 3-4tums höjning. Mitt första alt. är att montera dubbelkardan fram. Någon som har tips på vart men hittar eller från vilka modeller man kan ta ifrån? ska vara 60x60cc bultmönster. Alt 2 är att montera frihjulsnav. Hur har ni löst detta??? tacksam för tips
 10. Allt kan ha att göra med paj drivknut. Dvs öppen mitt diff i högen och paj drivknut...
 11. Jah

  Vinklar på kardanaxel

  Okej intressant. Hur mycket castor hade du på den efter den höjningen? Var det en manuell eller automat? Har för mig att den manuella kardanen är kortare än auto vilket borde ge mer vibrationer i så fall... Vilket som blir det dubbel kardan fram på min nu. Nästa steg blir att byta lager i pinion/kronhjul osv vilket skulle vara orsaken till ljud från framaxel.
 12. Jah

  Vinklar på kardanaxel

  Nja castor på ca4-5* känns rimligt. Original 2-4*. 2-2,5" verkar det som att original kardanen klarar av men sedan händer det en del. Någon annan mer erfarenhet av detta? Klydd hur mycket har du höjt dina bilar fram?
 13. Jah

  Vinklar på kardanaxel

  Inga märkbara vibrationer. Men då jag mätte vinklarna på axel och fästen var det inte bra. Märkte först skillnad då jag monterade bort axeln, helt plötsligt var bilen mycket tystare Har rätt mycket castor korrigering (för 3-4” höjning) vilket är orsaken till vinklarna. Ska blir intressant med dubbelkardanen på. Återkommer med rapport.
 14. Funderar på att flytta upp extra hjulet bakom bilen istället! Någon som har bra tips på hållare för extra hjulet till en 80? Någon som har denna typen https://shop.cruiserparts.net/index.php?main_page=product_info&cPath=6_43&products_id=297 och kan rekommendera? Klarar den ett 35 hjul?
 15. Jah

  Vinklar på kardanaxel

  Hitta en dubbelkardan från annan Toyota modell med samma bultmönster. Däremot behöver den kortas något för att passa.
 16. Svarvade bussningar till gångjärnen för att allt skulle sitta stadigt. Blev ju riktigt bra tillslut 😎
 17. Tack för svar. Fick hem kopia på original. Antagligen samma som du köpte Mecki. Tänker ge den lite ny färg och bättre bussningar innan jag monterar. Återkommer med bild.
 18. Jah

  div landcruiser delar

  Hej, Måste dubbel kolla vad jag har kvar. Vilka relän söker du, vilken modell har du? dvs med eller utan timer?
 19. Jah

  div landcruiser delar

  Försöker hålla rent i garaget. Har div. delar för att bygga AC på HZJ7 och till BJ4 Styrdelar till BJ4. se bild 4 växlad låda till BJ4 Övre kylarslang till BJ4 med utlopp åt höger dvs för modell utan servopump. Bara att höra av sig vid intresse
 20. Finns fler kända fel på H55F lådan. Ämnet kanske passar sig bättre i en H55F diskussionstråd med tips då samma låda sitter i flera olika modeller. Fick förklarat för mig av Toyota verkstad att problemet med packboxen mellan lådorna kan orsakas av igensatt avluftning av fördelningslådan vilket ledertill övertryck! Vet inte om jag köper det helt men tror inte packboxen i sig är dålig. Ett annat känt fel, har beskrivit detta i annat inlägg. Splinsen på ingående axel tenderar att slitas. Lösningen: 1 ta bort drev för kraftuttag och ersätta med long spline drev. 2 samma fel finns på en engelsk 4x4. där borrar man två små hål i drevet in mot axeln för att få in oljan till axeln. Jag har gjort det första alternativet med bra resultat för att få bort backslash i lådan. Även känt att 5.e växeln hoppar ur. Finns massor små trix och uppdaterings delar till den som vill uppdatera sin växellåda vid renoveringen.
 21. Jah

  div landcruiser delar

  Har 4 st BFG AT 285/75R16 på Alu fälgar som suttit på en lc80. PM vid intresse.
 22. Jah

  CarMarka reservdelskatalog

  Någon som beställt i från dem? Ser ut som de har bra lagerstatus på delar...
 23. Jah

  div landcruiser delar

  Har en uppsättning dörrlister från CCOT. "BEST" Weatherstrip! Kit för fram och bakdörrarna. Passar 40serien 1975-84.
 24. Jah

  Mått på främre kardan

  Har du hittat måttet? Rent teoretiskt borde den vara 88mm längre! Då enda skillnaden är huset för OD. dvs samma kopplingskåpa och samma fördelningslåda. Men H55 är 88mm längre än H41/H42. Kan du inte lista ut måttet med hjälp av din 40 serie samling
 25. Jah

  BEB

  Tack för tipsen Mecki. Hitta många positiva kommentarer om ACL. Får se vilket jag väljer...
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.