Gå till innehåll

Jah

Members
 • Innehållsräknare

  326
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  1

Allt postat av Jah

 1. Ni som har höjt era bilar, hur har ni hanterat vinklarna på kardanaxlarna? Det är framförallt den främre som jag får negativa vinklar på i och med castor corrections och höjningen. Min bil är höjd ca 3tum och castor vinklar för 3-4tums höjning. Mitt första alt. är att montera dubbelkardan fram. Någon som har tips på vart men hittar eller från vilka modeller man kan ta ifrån? ska vara 60x60cc bultmönster. Alt 2 är att montera frihjulsnav. Hur har ni löst detta??? tacksam för tips
 2. Funderar på att flytta upp extra hjulet bakom bilen istället! Någon som har bra tips på hållare för extra hjulet till en 80? Någon som har denna typen https://shop.cruiserparts.net/index.php?main_page=product_info&cPath=6_43&products_id=297 och kan rekommendera? Klarar den ett 35 hjul?
 3. Tack för svar. Fick hem kopia på original. Antagligen samma som du köpte Mecki. Tänker ge den lite ny färg och bättre bussningar innan jag monterar. Återkommer med bild.
 4. Jah

  div landcruiser delar

  Hej, Måste dubbel kolla vad jag har kvar. Vilka relän söker du, vilken modell har du? dvs med eller utan timer?
 5. Jah

  div landcruiser delar

  Försöker hålla rent i garaget. Har div. delar för att bygga AC på HZJ7 och till BJ4 Styrdelar till BJ4. se bild 4 växlad låda till BJ4 Övre kylarslang till BJ4 med utlopp åt höger dvs för modell utan servopump. Bara att höra av sig vid intresse
 6. Finns fler kända fel på H55F lådan. Ämnet kanske passar sig bättre i en H55F diskussionstråd med tips då samma låda sitter i flera olika modeller. Fick förklarat för mig av Toyota verkstad att problemet med packboxen mellan lådorna kan orsakas av igensatt avluftning av fördelningslådan vilket ledertill övertryck! Vet inte om jag köper det helt men tror inte packboxen i sig är dålig. Ett annat känt fel, har beskrivit detta i annat inlägg. Splinsen på ingående axel tenderar att slitas. Lösningen: 1 ta bort drev för kraftuttag och ersätta med long spline drev. 2 samma fel finns på en engelsk 4x4. där borrar man två små hål i drevet in mot axeln för att få in oljan till axeln. Jag har gjort det första alternativet med bra resultat för att få bort backslash i lådan. Även känt att 5.e växeln hoppar ur. Finns massor små trix och uppdaterings delar till den som vill uppdatera sin växellåda vid renoveringen.
 7. Jah

  div landcruiser delar

  Har 4 st BFG AT 285/75R16 på Alu fälgar som suttit på en lc80. PM vid intresse.
 8. Jah

  CarMarka reservdelskatalog

  Någon som beställt i från dem? Ser ut som de har bra lagerstatus på delar...
 9. Jah

  div landcruiser delar

  Har en uppsättning dörrlister från CCOT. "BEST" Weatherstrip! Kit för fram och bakdörrarna. Passar 40serien 1975-84.
 10. Jah

  Mått på främre kardan

  Har du hittat måttet? Rent teoretiskt borde den vara 88mm längre! Då enda skillnaden är huset för OD. dvs samma kopplingskåpa och samma fördelningslåda. Men H55 är 88mm längre än H41/H42. Kan du inte lista ut måttet med hjälp av din 40 serie samling
 11. Jah

  BEB

  Tack för tipsen Mecki. Hitta många positiva kommentarer om ACL. Får se vilket jag väljer...
 12. Jah

  BEB

  Ni som gjort BEB har ni använt Toyota original lager eller något annat? Någon som har erfarenheter av ACL? Googlat mig till skillnad i material och one size fits all.. Tacksam för tips
 13. Jah

  Klunkande ljud!

  Jag är inne på samma spår som JAK! Det är inte bromsbeläggen bak som vibrerar... märks inte då de är helt nya med så fort de är inkörda och det saknas/skadad fjäder eller shims får du liknade ljud som beskrivs. Lätt att testa genom att broms lätt och lyssna om det försvinner.
 14. Köp en oljetestare så byter du olja endast när det behövs
 15. Någon som monterar mekaniska spärrar från 60 serien i 40serien axlar? Något mer som behövs än drivaxlar i rätt längd? Passar 70 serien drivaxlar från model med mekaniska spärrar? Reglagen behöver ju så klart ändrar men det är ju ett mindre problem.
 16. Jah

  Takräcken till bj73 -85

  Länge sedan jag kollade efter 73 grejer men denna gick att få tag på för några år sedan. kanske värt att kolla... https://www.jtts4x4.com/galerie-de-toit-toyota-bj-73-hzj-73-toyota,fr,4,871171.cfm
 17. - Tack Mecki. Såg nu även om att du skrivigt om detta i din garage tråd Smidigt så det som behövs är främre vänster inneraxeln med långa splines? Vet du måttet på den och vart/vilka som säljer då denna inte finns kvar i produktion hos toyota. Behövde du skära upp något i diff huset?
 18. Jah

  BJ73 1985

  Fjäderblad över eller under axel
 19. Jah

  BJ73 1985

  Några korta tips från att ha ägt en 73 SUA. Och 40 med SOA… Om du ska köra med SOA byta till bredare axlar och kör med helt raka blad istället och kapa i karossen för att få plats med 37or eller liknande och dreva ned i låda eller axlar. Alt skulle jag bygga ny fjädring med blad med ca2-3” höjning. Du kan ta bakblad från hj60 bak på 73an då de är nästan samma längd. Bara att prova sig fram till det blir bra.. Tror jag byggde om med olika antal blad och längder minst 4 gånger på min 73a innan jag blev nöjd. Byt plattorna under fjädrarna för bättre markfrigång, se hur jag gjorde http://toyota4x4.se/topic/4143-hzj73/#entry31677 Flytta framaxeln 1tum framåt för att få plats med 35or.
 20. För den intresserade så ser 40 serie karta över Sverige ut så här. https://www.car.info...j4-10646250/map
 21. Något förenklat är intresset och priset för FJ40 är som mest intressant 75 till 78 med 2F, 4 växlad och skivor. Modellen innan dess om den är riktigt fin och original. Enligt min mening är de flesta bilarna överprissatta om man tittar på hur rostiga, slita och fixade de är...
 22. Jah

  Blinkers Bj40

  PM
 23. Jag har en h55f låda ink fördelningslåda i delar om det kan vara intressant. Perfekt för att renovera och uppdatera.
 24. Jah

  Art nr grenrör 12HT

  Det tillverkas inte längre! Kolla med Valdas http://toyota4x4.se/topic/5558-12h-t-aka-40-td/ eller med Priffe eller Disco3000... Tänker du byta motor på 45an?
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.