Gå till innehåll

Jah

Members
 • Innehållsräknare

  341
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  2

Jah senast vann den dag 31 Maj

Jah hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

20 Excellent

Om Jah

Profile Information

 • Ort
  Sthlm
 • Jag kör
  トヨタ
  BJ40 & HDJ80
  instagram.com/jonhertov

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. Jah

  Div. LC bilder

  Vilket år var det där? den ser ny lackad ut.
 2. Sedan R, H och HDJ modellen oxå sedan finns det faktiskt en som har vin kod LJ72
 3. Jah

  Adventuras BJ40

  Det absolut viktigaste till din bil. Min erfarenhet är att bladfjädrar är mycket känsliga i set up. För att få till det riktigt bra är det helt klart värt att modifiera paketen efter din bil och hur du kör. OME ger mycket bra komfort men väldigt mjuka blad. Plockade isär ett paket och ställde mig på det längsta bladet och det är så mjukt att det inte återtar sin form själv. Gjorde samma sak på Dobinsons och det är stenhårt. Byggde paket i från både nya och begagnade från olika tillverkare. Du vill få till ett paket där alla bladen jobbar. De två längsta bladen är med fördel hårda blad, övriga kortare mjukare... Desto fler blad desto bättre.. ta bort genomslags bladen.. Har sett att det finns matematiska formler för hur paketen ska byggas men det är bara att testa sig fram till vad som funkar. Tror jag byggde om paketen på min Hzj73 minst fem gånger innan jag fick till bra komfort och flex utan att tappa höjd. På min Bj40 SOA är det få och raka blad för mycket flex
 4. Jah

  Sheriff Skid plate till en HDJ80

  2,5mm stål
 5. Jah

  Sheriff Skid plate till en HDJ80

  Ny oanvänd 2000kr
 6. Transfer box and transmission skid plate från Sheriff. Tror den passar manuell, för den passar inte under min auto låda. Finns i Sthlm.
 7. Jah

  Adventuras BJ40

  Grymt med en till 40 serie i Sverige! Vilken årsmodell blev det?
 8. Finns lite att fundera på om du köper en 40 serie. Som Mecki nämt skiljer det inte bara mellan åren utan även geografiskt på 40 serien. Tidiga årsmodell har bättre plåt. Senare är mer kompatibel med nyare modeller. dvs om du vill göra det lättare för dig med uppdatering av skivbromsar, avlastad axel osv så är det 1979 och senare som gäller. 1978 var sista året med 1 piece fördelningslådan, mindre drivaxelfläns. Det var tillval med skivor, servo osv. dvs du kan hitta en BJ42 utan servor och utan skivbromsar men med 3,4 motorn och 4 växlad låda.
 9. Jah

  LC 80 Diverse AC-delar

  Jag tar dem!
 10. Allt kan ha att göra med paj drivknut. Dvs öppen mitt diff i högen och paj drivknut...
 11. Jah

  Vinklar på kardanaxel

  Okej intressant. Hur mycket castor hade du på den efter den höjningen? Var det en manuell eller automat? Har för mig att den manuella kardanen är kortare än auto vilket borde ge mer vibrationer i så fall... Vilket som blir det dubbel kardan fram på min nu. Nästa steg blir att byta lager i pinion/kronhjul osv vilket skulle vara orsaken till ljud från framaxel.
 12. Jah

  Vinklar på kardanaxel

  Nja castor på ca4-5* känns rimligt. Original 2-4*. 2-2,5" verkar det som att original kardanen klarar av men sedan händer det en del. Någon annan mer erfarenhet av detta? Klydd hur mycket har du höjt dina bilar fram?
 13. Jah

  Vinklar på kardanaxel

  Inga märkbara vibrationer. Men då jag mätte vinklarna på axel och fästen var det inte bra. Märkte först skillnad då jag monterade bort axeln, helt plötsligt var bilen mycket tystare Har rätt mycket castor korrigering (för 3-4” höjning) vilket är orsaken till vinklarna. Ska blir intressant med dubbelkardanen på. Återkommer med rapport.
 14. Jah

  Vinklar på kardanaxel

  Hitta en dubbelkardan från annan Toyota modell med samma bultmönster. Däremot behöver den kortas något för att passa.
 15. Svarvade bussningar till gångjärnen för att allt skulle sitta stadigt. Blev ju riktigt bra tillslut 😎
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.