Jump to content

Jah

Members
 • Content Count

  366
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Jah last won the day on July 8

Jah had the most liked content!

Community Reputation

49 Excellent

Profile Information

 • Location
  Sthlm
 • I drive
  トヨタ
  BJ40 & HDJ80
  instagram.com/jonhertov

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Är det den långa eller korta modellen du söker dvs skiva eller trumma och från vilket år? Jag har ett par stycken av båda modellerna någonstans i gömmorna.
 2. Av egen erfarenhet med fjädrade undereden till stolarna kommer du inte ifrån bilens studsande. Testa istället att ta bort något av de kortare bladen i bladfjädrarna bak. De påverkar inte höjden utan på mer på hårdheten, genomslag och axelvridning. Brukar ta ett par rundor innan man hittar rätt set up med bladfjädrar.
 3. Tråkigt att det var så mycket fel på bilen men du har förhoppningsvis en bra grund att jobba med! Beg. dieselpump borde du kunna hitta i England.
 4. Populär film bil 🤘
 5. Så hur gick det då! Rotationen på axeln är 1,7* per höjd tum. Läst flera trådar i ämnet, en del tycker bilen funkar "bra" mellan 2* - 0* i castor. Själv skulle jag inte vilja hantera den bilen i hastig inbromsning eller undanmanöver Jag bytte castor corrections bussninagran mot castor corrections plattor med original bussningar. Skillnaden blev som natt och dag, bättre flex offroad och mycket stabilare i höga farter. Fort. ”fel” vinklar mot fördelningslåda och pinion men dubbelkardanen tar hand om det smidigt.
 6. Ni som aldrig gjort denna operationen - se och lär. Underbart klipp!
 7. Ta hand om era bilar. De flesta fel jag har haft på mia LC har vart rost relaterade problem, Ja då har jag en förkärlek till de lite äldre modellerna i och för sig:) Vill tipsa om detta klippet, finns många andra bra produkter på marknaden. Jag använder både Lanotec och Fluid Film på de senaste bilarna jag haft, tyvärr tycker jag att ingen av dem sitter kvar bra. Måste spraya på med jämna mellanrum men det funkar. Även om bilen har fått enligt min mening fel rostskydd men tjockt lager Tectyl som funkar bra de första åren sedan blir det en rostfälla under.. Lanolinet tränger in och mjukar upp gammalt rostskydd så det blir klippigt igen.
 8. Jah

  Generator

  Passar på 1hd-t? Funkar den? Vad vill du ha för den?
 9. Kul två bra bilar då! Bara att provköra för att få en uppfattning om auto eller manuell.
 10. Jah

  Bullbar HDJ80

  Har sådan både fram och bak på min. Kraftig och bra passform däremot bygger de ut rätt mycket. Men till det priset är de helt okej.
 11. Har 2 delad alu. från 79. Har för mig att det funkar både på H och L. Bra fart på winchen i H
 12. På min BJ40 kan man köra både Winch och hjulen samtidigt, vilket är väldigt praktiskt
 13. Väldigt marginellt. A442 ligger 4e på 3,144:1 (0,765x4,110) H151 ligger 5e på 3,261:1 (0,881x3,730) Sedan beror det på däck storleken så klart. 2000rpm i 100 blås på min med 33 or och lite extra hp under huven:) kanske får anda siffror om jag mäter upp hastigheten m gps:)
 14. Trist att det inte blev något köp! Men om du köper en 80serie innan 95 så finns det med största sannolikhet rost... Bättre stål och rostskydd efter 95 helt enkelt Jag föredrar en 80 med auto då den är helt överlägsen offroad i utväxlingen med bättre kontroll. Auto 60,332 vs manuell 37,873 Om du köper en manuell kolla bara så att den växlar mjukt, vanligt med slitna synkringar.
 15. Jag slår ett slag för 12v . Då får du ju ett extra batteri att starta med om så behövs... Kolla ih8mud finns massor med trådar på ämnet.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.