Gå till innehåll

Jah

Members
 • Innehållsräknare

  322
 • Gick med

 • Besökte senast

Webbplatsen Anseende

6 Neutral

Profile Information

 • Ort
  Sthlm
 • Jag kör
  トヨタ
  BJ40 & HDJ80
  instagram.com/jonhertov
 1. Finns fler kända fel på H55F lådan. Ämnet kanske passar sig bättre i en H55F diskussionstråd med tips då samma låda sitter i flera olika modeller. Fick förklarat för mig av Toyota verkstad att problemet med packboxen mellan lådorna kan orsakas av igensatt avluftning av fördelningslådan vilket ledertill övertryck! Vet inte om jag köper det helt men tror inte packboxen i sig är dålig. Ett annat känt fel, har beskrivit detta i annat inlägg. Splinsen på ingående axel tenderar att slitas. Lösningen: 1 ta bort drev för kraftuttag och ersätta med long spline drev. 2 samma fel finns på en engelsk 4x4. där borrar man två små hål i drevet in mot axeln för att få in oljan till axeln. Jag har gjort det första alternativet med bra resultat för att få bort backslash i lådan. Även känt att 5.e växeln hoppar ur. Finns massor små trix och uppdaterings delar till den som vill uppdatera sin växellåda vid renoveringen.
 2. div landcruiser delar

  Har 4 st BFG AT 285/75R16 på Alu fälgar som suttit på en lc80. PM vid intresse.
 3. CarMarka reservdelskatalog

  Någon som beställt i från dem? Ser ut som de har bra lagerstatus på delar...
 4. div landcruiser delar

  Har en uppsättning dörrlister från CCOT. "BEST" Weatherstrip! Kit för fram och bakdörrarna. Passar 40serien 1975-84.
 5. Mått på främre kardan

  Har du hittat måttet? Rent teoretiskt borde den vara 88mm längre! Då enda skillnaden är huset för OD. dvs samma kopplingskåpa och samma fördelningslåda. Men H55 är 88mm längre än H41/H42. Kan du inte lista ut måttet med hjälp av din 40 serie samling
 6. BEB

  Tack för tipsen Mecki. Hitta många positiva kommentarer om ACL. Får se vilket jag väljer...
 7. BEB

  Ni som gjort BEB har ni använt Toyota original lager eller något annat? Någon som har erfarenheter av ACL? Googlat mig till skillnad i material och one size fits all.. Tacksam för tips
 8. Klunkande ljud!

  Jag är inne på samma spår som JAK! Det är inte bromsbeläggen bak som vibrerar... märks inte då de är helt nya med så fort de är inkörda och det saknas/skadad fjäder eller shims får du liknade ljud som beskrivs. Lätt att testa genom att broms lätt och lyssna om det försvinner.
 9. Köp en oljetestare så byter du olja endast när det behövs
 10. Takräcken till bj73 -85

  Länge sedan jag kollade efter 73 grejer men denna gick att få tag på för några år sedan. kanske värt att kolla... https://www.jtts4x4.com/galerie-de-toit-toyota-bj-73-hzj-73-toyota,fr,4,871171.cfm
 11. - Tack Mecki. Såg nu även om att du skrivigt om detta i din garage tråd Smidigt så det som behövs är främre vänster inneraxeln med långa splines? Vet du måttet på den och vart/vilka som säljer då denna inte finns kvar i produktion hos toyota. Behövde du skära upp något i diff huset?
 12. Någon som monterar mekaniska spärrar från 60 serien i 40serien axlar? Något mer som behövs än drivaxlar i rätt längd? Passar 70 serien drivaxlar från model med mekaniska spärrar? Reglagen behöver ju så klart ändrar men det är ju ett mindre problem.
 13. BJ73 1985

  Fjäderblad över eller under axel
 14. BJ73 1985

  Några korta tips från att ha ägt en 73 SUA. Och 40 med SOA… Om du ska köra med SOA byta till bredare axlar och kör med helt raka blad istället och kapa i karossen för att få plats med 37or eller liknande och dreva ned i låda eller axlar. Alt skulle jag bygga ny fjädring med blad med ca2-3” höjning. Du kan ta bakblad från hj60 bak på 73an då de är nästan samma längd. Bara att prova sig fram till det blir bra.. Tror jag byggde om med olika antal blad och längder minst 4 gånger på min 73a innan jag blev nöjd. Byt plattorna under fjädrarna för bättre markfrigång, se hur jag gjorde http://toyota4x4.se/topic/4143-hzj73/#entry31677 Flytta framaxeln 1tum framåt för att få plats med 35or.
 15. För den intresserade så ser 40 serie karta över Sverige ut så här. https://www.car.info...j4-10646250/map
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.