Gå till innehåll

JAK

Members
 • Innehållsräknare

  369
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  5

JAK senast vann den dag 23 november

JAK hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

44 Excellent

Profile Information

 • Ort
  Huskvarna
 • Jag kör
  Land Cruiser 90/150 CJ2 -47 MB38A1 -65
 • Yrke
  08.00-17.00

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

 1. JAK

  Solrosgaraget.

  Och här kanske det går att lita ut resten https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Toyota_model_codes
 2. JAK

  Solrosgaraget.

  C= Färg TR= Interiör A=Axlar TM=Växellåda Kan det va så?
 3. JAK

  JAKs LC90

  Nu kommer resultatet på test av avgas system från Milners, efter 2år och 3månader 4000mil se bifogade bilder. Måste säga att ingen del av avgassystemet är bättre än vad bilderna visar, totalt slut.
 4. JAK

  Motorns styrsystem

  Bra om man vill fördjupa sig bläddra ner så finns det även på svenska. https://www.denso-am.eu/media/966284/dems180001mm-lr.pdf
 5. JAK

  JAKs LC90

  I dag fick vår gamla 90a en ny bromssköld på vänster fram och som vanligt gör man det lätt för sig. Tre av fyra bultar lossade den fjärde gick av. Löser det genom att knacka bort en av hjulbultarna så kan man borra o gänga därigenom. För att slippa pressa loss nav o lager så delar jag skölden i två delar som jag sedan poppnitar ihop med en plåt på baksidan. Klart! Smidig va? Tro det om ni vill, men denna bromsskiva har vart med i 16år och snart 37000mil! Aldrig svarvad eller någon annan bearbetning. PS: Höger sida är skölden fortfarande frisk.
 6. JAK

  Simons KZJ70 LX

  I bland kan man bli riktigt förvånad hur dåliga kolvarna kan vara men för den skull ändå hålla tätt.
 7. JAK

  Nog var det bättre förr ?

  På 90an använder jag Bosch filter orsaken till det är att oljetryckslampan släcks snabbare med Bosch filtret än andra jag provat. Sedan är det vad man själv tror på, jag kan tänka mej att orginalfiltren kommer från olika tillverkare som uppfyller kraven och för tillfället vinner en upphandling.
 8. JAK

  Nog var det bättre förr ?

  Har forskat vidare angående det mindre filtret på 150an, det skulle kunna vara så man bytt filtermaterialet i normala fall så är det cellulosa men i lite bättre filter så är det glasfiber som då skall vara lite bättre, och därmed skulle kunna vara lite mindre. Men så var inte fallet det lilla originalfiltret innehåller cellulosa, då kan det bara bli bättre om man får tag på ett högre filter.
 9. JAK

  Nog var det bättre förr ?

  Vad var det han hittade?! https://www.streetperformance.se/product/k-n-oljefilter-3-4 Dom har alltså ändrat filter mellan bilmodellerna 90 och 150 och även gjort utrymmet runt filtret trängre, så att få plats med ett filter med större diameter är uteslutet. Men på höjden bör det fungera att få plats med ett högre filter. Alternativet är att flytta filtret till en annan plats viket inte känns helt ok på en så ny standard bil. Jag vill ju bara att att motorn ska hålla 40 000 mil till.
 10. JAK

  Nog var det bättre förr ?

  Jag byter olja var 1000ende mil. Min fundering är ju varför man har valt att gå ner i storlek i jämförelse med det filtret som sitter på 90an. Hittade detta filter som verkar stämma med diametern men 40mm längre undra om det är värt att testa, eller så kan man lika gärna byta filer en gång i mellan oljebytena.
 11. JAK

  Nog var det bättre förr ?

  Man kanske ska titta på att utöka filterkapaciteten. Någon som sett några alternativa lösningar?
 12. Blev lite service på toyotorna i går då slog det mej att det skiljer en del på storleken på oljefiltren. På 90an det stora och på 150an det lilla men samma oljevolym? Båda med treliters motorn. Kan vara jag som tänker fel, men är det någon som har en vettig förklaring.
 13. JAK

  LC90 Diesel startar inte

  De ringer upp mig senare och meddelar att de inte kunde kopiera min nyckel eftersom det är en service-nyckel (vad i hela helv.. har man specifika servicenycklar till ens?). När jag köpte min 90a så levererades den med tre nycklar två svarta med fjärrkontroll och en grå utan fjärr, så kallad servicenyckel som fungerar överallt utom till handskfacket.
 14. JAK

  Köpråd LC 150

  Här köpte jag till min bil www.transportstyling.se
 15. JAK

  Div. LC bilder

  HÄLP!! Vad har hänt!? Menar du att detta är min gamla bil som har blivit så misshandlad, eller det är väl så att hon ska renoveras.
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.