Jump to content

JAK

Members
 • Content Count

  390
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

JAK last won the day on June 16

JAK had the most liked content!

Community Reputation

78 Excellent

Profile Information

 • Location
  Huskvarna
 • I drive
  Land Cruiser 90/150 CJ2 -47 MB38A1 -65
 • Occupation
  08.00-17.00

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jag skulle testa med att tappa ur en halv liter olja, vet inte om det är så att den även larmar för mycket olja. Kan vara värt att prova.
 2. JAK

  Grovmönstrade Däck ?!

  Lite sent men bättre än aldrig, dom går fint på vägen.
 3. JAK

  Grovmönstrade Däck ?!

  Fick bli 4st BF Goodrich All-Terrain T/A KO2 RWL så nu är den gamle skodd o klar för sommarens äventyr 😀
 4. JAK

  Grovmönstrade Däck ?!

  Tur att EU finns. Ska nog köpa en HD i stället och smyga runt med 🙉 Bullernivå: Vid körning i över 50km/h brukar rullmotståndets ljud överträffa motorljudet. På däckmärkningen finns det en symbol av ett däck med ljudvågor. Hög bullernivå markeras genom svarta vågor och de vita vågorna påvisar om det är ett tyst däck. Ett däck med tre svarta ljudvågor uppnår de europeiska kraven som finns i dagsläget, men är inte längre tillåtna enligt nya regelverket som introduceras år 2016. Ett däck med två svarta vågor är redan godkända för år 2016 nya regelverk. Ett däck med en svart våg kommer vara minst tre decibel tystare än det regelverk som börjar gälla 2016.
 5. JAK

  Grovmönstrade Däck ?!

  Precis det är bara det sista alternativet Ko2 som är lagligt på väg, det är bara detta däck som har uppgifter ifyllda enligt EU standard. Dom andra faller troligtvis på grund av att vägljudet är för högt Ko2 har två ljudbågar 74db på dom andra däcken finns inga uppgifter ifyllda. På flera andra sidor nämner man att dessa däck endast är avsedda för terrängkörning och ej tillåtna för allmän väg. Nu undrar jag om man har sådana däck på bilen och råkar ut för något vad säger då det nitiska försäkringsbolaget? Eller börjar jag bara bli för gammal 🤔
 6. Nu är det dags att handla nya däck till min LC90 har kört med BF Goodrich AT. Har kollat runt lite till min stora förundran så finns det inte mycket att välja på i dag som man åka lagligt med på vägen. Så nu vill jag ha tips jag söker All Terrain däck det verkar som om dom flesta faller på bullernivån (EU regler 2016) och HA-oljor.
 7. Fins ett på Biltema https://www.biltema.se/bil---mc/bilverktyg/chassiverktyg/centreringsverktyg/centreringsverktyg-2000024018
 8. Search by VIN or Frame #: VIN entering help Market Europe Year 12/1985 Make TOYOTA Model LAND CRUISER Frame LJ70 Vehicle characteristics GRADE: STD: STANDARD TYPE DESTINATION: EUR: EUROPE BODY: HT: HARDTOP DRIVER'S POSITION: LHD: LEFT-HAND DRIVE ENGINE: 2LT: 2400CC DIESEL TURBO FUEL SYSTEM: TD: TURBO DIESEL BUILDING CONDITION: CBU: COMPLETELY BUILT UNIT Search Results VIN* Model code From To Frame Characteristics JT1V0LJ70.. LJ70LV-MRXW 10/1985 - 12/1989 LJ70 STD EUR HT LHD 2LT TD CBU
 9. Knappa in numret här Troligtvis årsmodell 1990 https://carmarka.com/en/catalog/toyota
 10. Kan konstatera efter att bilen nu är besiktigad att det gjorde nytta, avgas värde på 0.1 mot tidigare år 1.0 o högre. Troligtvis så kommer detta även att återspegla sig på förbrukningen.
 11. Den ska hålla undan olja och smuts från att ta sig till givaren. Blir den täppt eller full med olja så blir det konstigheter. Händer tydligen också att dom spricker så tjuvluft kommer in.
 12. JAK

  Webb butik

  Hittade en bra webb butik www.trodo.se har inte allt men bra priser på det dom har, jag handlat där ett par gånger har fungerat klanderfritt.
 13. Hittade kanske en möjlig orsak filtret till MAP-sensorn den lilla grå burken med två slangar, rengjorde med bromsrengöring o tryckluft. Oj va hände nu går bilen som om den vore ny kändes som minst 30hk hade hittat tillbaka! Nu håller vi tummarna!
 14. Tror det är dags att renovera/byta injektorer på D4D 90an från 2002 känns som om den går på tre burkar i bland, gjorde så en gång i höstas då hällde jag i lite tillsats i bränslet sedan har det varit lugnt. Tills nu då visar det på samma symtom igen. Har passerat 37000mil men inte 38000mil är jag på rätt spår eller finns det något annat som man bör kolla före?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.