Jump to content

JAK

Members
 • Content Count

  397
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

JAK last won the day on November 9

JAK had the most liked content!

Community Reputation

93 Excellent

Profile Information

 • Location
  Huskvarna
 • I drive
  Land Cruiser 90/150 CJ2 -47 MB38A1 -65
 • Occupation
  08.00-17.00

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. JAK

  Mecki´s BJ45 Buschtaxi

  Verkar som du lyxrenoverade, bytte du hela staget?
 2. Nu vet ja inte riktigt hur du tänker rullomkretsen är nog den samma, om du inte har punktering förstås. Sedan är nog 1-2mm mönsterdjup inte mycket att fundera över, antar att skillnaden på halvslitna och nya däck är större. Som frågan gällde.
 3. Det som händer om man har olika stora hjul fram och bak är att mellan diffen får ta skillnaden mellan fram och bakaxelns varvtalsskilnad i och för sig kanske inget större problem. Låser man sedan mellan diffen så kommer framhjulen och bakhjulen inte att gå lika fort vilket kommer belasta knutar och axlarna något oerhört. Så man ska nog tänka efter innan!
 4. JAK

  JAKs LC90

  Gott väder i dag så 90an fick lite omvårdnad utanför garaget i form av en 1000 mila service olja o filter o ny olja i bakdiffen.
 5. Prova annars en sådan finns på Jula
 6. JAK

  The Mean Jean Machine

  Inget konstigt mitt frihjulsnav gav upp för några år sedan, jag lämnade in den och bytte frihjulsskivan förslog att dom skulle kolla lager och kol och byta om det var dags. Men dom såg inga fel på generatorn så den åkte tillbaka i bilen och fungerar ännu efter 38k
 7. När man var 20år så var det där inga problem, bara möjligheter! I dag så är det inte riktigt så. 40 år senare.
 8. Jag skulle testa med att tappa ur en halv liter olja, vet inte om det är så att den även larmar för mycket olja. Kan vara värt att prova.
 9. JAK

  Grovmönstrade Däck ?!

  Lite sent men bättre än aldrig, dom går fint på vägen.
 10. JAK

  Grovmönstrade Däck ?!

  Fick bli 4st BF Goodrich All-Terrain T/A KO2 RWL så nu är den gamle skodd o klar för sommarens äventyr 😀
 11. JAK

  Grovmönstrade Däck ?!

  Tur att EU finns. Ska nog köpa en HD i stället och smyga runt med 🙉 Bullernivå: Vid körning i över 50km/h brukar rullmotståndets ljud överträffa motorljudet. På däckmärkningen finns det en symbol av ett däck med ljudvågor. Hög bullernivå markeras genom svarta vågor och de vita vågorna påvisar om det är ett tyst däck. Ett däck med tre svarta ljudvågor uppnår de europeiska kraven som finns i dagsläget, men är inte längre tillåtna enligt nya regelverket som introduceras år 2016. Ett däck med två svarta vågor är redan godkända för år 2016 nya regelverk. Ett däck med en svart våg kommer vara minst tre decibel tystare än det regelverk som börjar gälla 2016.
 12. JAK

  Grovmönstrade Däck ?!

  Precis det är bara det sista alternativet Ko2 som är lagligt på väg, det är bara detta däck som har uppgifter ifyllda enligt EU standard. Dom andra faller troligtvis på grund av att vägljudet är för högt Ko2 har två ljudbågar 74db på dom andra däcken finns inga uppgifter ifyllda. På flera andra sidor nämner man att dessa däck endast är avsedda för terrängkörning och ej tillåtna för allmän väg. Nu undrar jag om man har sådana däck på bilen och råkar ut för något vad säger då det nitiska försäkringsbolaget? Eller börjar jag bara bli för gammal 🤔
 13. Nu är det dags att handla nya däck till min LC90 har kört med BF Goodrich AT. Har kollat runt lite till min stora förundran så finns det inte mycket att välja på i dag som man åka lagligt med på vägen. Så nu vill jag ha tips jag söker All Terrain däck det verkar som om dom flesta faller på bullernivån (EU regler 2016) och HA-oljor.
 14. Fins ett på Biltema https://www.biltema.se/bil---mc/bilverktyg/chassiverktyg/centreringsverktyg/centreringsverktyg-2000024018
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.