Gå till innehåll

Klydd

Moderators
 • Innehållsräknare

  2 770
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  34

Klydd senast vann den dag 15 januari

Klydd hade det mest gillade innehållet!

Webbplatsen Anseende

280 Excellent

1 följare

Om Klydd

 • Placering
  Moderator

Contact Methods

 • Website URL
  http://toyota4x4.se/topic/5501-klydds-garage/

Profile Information

 • Ort
  Göteborg
 • Interests
  Land Cruiser såklart!
 • Jag kör
  Yaris
 • Yrke
  Civ-ing, maskinteknik

Senaste Profilbesöken

1 760 profilvisningar
 1. Klydd

  Packbox framdiff hilux 2011

  Hej och välkommen till toyota4x4.se Jag har tyvärr ingen erfarenhet av Hilux, men ge det lite tid till så hoppas vi att någon annan svarar. Det finns ett gäng med Hilux-förare här på forumet
 2. Klydd

  Batterier

  vet inte vad det var från början, men vill minnas att jag hade 2st Tudor 75Ah i min 80:a
 3. Klydd

  R151f växellåda 2000-2001

  Intressant! Och den till vänster är då "två-delad" men en lös hylsa och kort spline? Hur sliten var din, och hur långt hade den gått när du rev ner lådan? Eller med andra ord, var det värt besväret? Hur gjorde du tillslut med fördelningslådan? För visst passade inte den som du fick med till växellådan?
 4. Klydd

  Hdj 80 1992

  @Halvvägs, grattis till nya bilen! Jag tror det var ett bra val att chansa på den något nyare för en rimligare peng. Är bilen i skapligt skick så spelar inte miltalet någon större roll, den kommer hålla många mil till. Självklart vill vi se bilder och få en reserapport!
 5. Klydd

  Hasplåtar

  Kan kanske vara idé att kolla med @micky.cat på euro4x4parts.com Du har rabatt där som forum-medlem.
 6. Klydd

  Toyotahumor

  Någon mer än jag som tycker den har drag av gamla Range Rover i designen? 🤔 Måste vara lite drygt med så smal framruta, översta plankan borde vara glas istället..
 7. Klydd

  Hdj 80 1992

  @Halvvägs Du borde verkligen undersöka miltalet och dokumentation på det. Det är extremt lite på en så gammal bil, och mycket av värdet ligger i att detta stämmer. Vet inte hur det gick med -96 automaten du skrev ngt om men tillägger här för referens i alla fall. Årsmodell 95-97, dvs med 24-ventilsmotorn fanns inte med automat (från toyota). Dock finns några som var ombyggda av en tysk(?) firma som nya.
 8. Vid registrering av de bilar jag importerat från Tyskland har det varit viktigt att dragkrokens typ-skylt funnits och gärna dokumentation från krok-tillverkaren. På 80an jag hade blev dragvikten 3500kg på 50mm kula och på 90an blev det det 2800kg på 50mm kula. Båda vikterna är respektive max för biltypen.
 9. Klydd

  Hdj 80 1992

  Jag tror inte ABS fanns på -91:orna. Vill minnas att 16" fälgar och ABS kom på årsmodell -93, men jag kan minnas fel🤔
 10. Klydd

  Solrosgaraget.

  Men det kommer bli bra 👍 Bara att håll ut och kämpa på. Slarva inte med en fika emellanåt!
 11. Klydd

  Div. LC bilder

  FJ45 Wagon gissar jag på🤔
 12. Klydd

  Et och fälgar hzj79

  Inte helt 100% säker, men tror det är ET0 på HZJ79. Jag hade alu-fälgar från en sådan tidigare och vill minnas att de hade ET0 och var 7" breda
 13. Klydd

  motoreffekt

  om den syns på besiktning eller ej vet jag inte. Men, det finns inget som säger att en "optimering" inte kan kräva mer av motorn än vad den är konstruerad för. All typ av trimning innebär att man ändrar på något från vad tillverkaren tyckte var lämpligt.
 14. Klydd

  motoreffekt

  Hej Klas, Jag tror att det syftas på skillnaden chip och optimering där chip er en extra grunka man kopplar in, medan optimering är en omprogrammering av bilens egen programvara. Om motorn är tröttare än tidigare så är det nog bättre att finna orsaken till det, än att trimma för att få upp effekten tycker jag.
 15. Klydd

  Hdj 80 1992

  Usch då vad trist! Minns att när jag skulle köpa min 80:a (för mer än 10 år sedan) var det också en massa jagade och alla var utomlands så det var svårt att hitta eller möjligt att vara snabb på fynden. Löst sig tillslut, och det kommer det göra för dig också, gäller bara att leta vidare 👍
×

Viktig Information

Vi har placerat cookies på din enhet för att göra denna webbplats bättre. Du kan justera dina cookie inställningar, annars antar vi att det är okej att fortsätta.