Jump to content

Magnus H

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Magnus H last won the day on February 26

Magnus H had the most liked content!

Community Reputation

30 Excellent

Profile Information

 • Location
  Falun
 • I drive
  Landcruiser HJ60

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. 10mm mönsterdjup på alla. Nog kan dom väl vara värda 3000.
 2. Hej! Har bestämt mig för att byta däck på Cruisern, kommer köra på lite "snällare" mönster. Så då ska jag sälja mina Cooper Discoverer S/T i dimensionen 33/12,5 - 15. Tänkte erbjuda här först innan Blocket Förväntar mig att de nya finns här i slutet av nästa vecka. Kan hjälpa köpare med montering om så önskas. Finns i Falun. Kommer bild lite senare idag. Ha det!
 3. Hej! Nån som gillar dessa inre LED helljus? Ligger packade i kartong redo att skickas. Ser inget direkt värde i dom 😄Ett par dioder lyser inte i den ena. Fraktkostnad blir det i alla fall om jag skickar. Finns i Falun!
 4. Magnus H

  Solrosgaraget.

  Vilket jobb du gjort på den! Den är så grymt fin Riktigt snygg modell tycker jag. Du måste ju vara tämligen ensam om att ha en i det här landet?
 5. Magnus H

  HJ60 1988

  Ja, det är jätteroligt att kunna ha en. Nog är den rostäten allt men den har lagats genom åren (med blandade metoder..) Rejäla kakor med spackel har jag tagit bort. Tror nog ändå att jag lagat det värsta stället. Höger hjulhus är inte lika illa. Taket blir spännande! Trösklarna har lite skador också. Man har målat över massor med ytrost, dock bara med pensel så det är lätt att se. Ska blästra alla fläckar och måla med epoxigrund. Ramen behöver snyggas till. Speciellt bak där dom där inläggen sitter. Har sett att Cruiserworld säljer nya så jag kommer ta bort de gamla, laga ramen där det behövs och bulta dit nya. Ramen har några lagningar som jag tänker göra om. Ska renovera knogarna på framaxeln snart då både olja och fett hittar ut. Kanske spar ihop till en ny stötfångare bak också. Men det bästa är att den går utmärkt att använda ändå En vacker dag så vill jag lacka hela bilen i originalkulör.
 6. Magnus H

  HJ60 1988

  Tänkte att det kan vara kul med en projekttråd om min bil. Det finns ju inte så många så det är nog inte mer än rätt att jag bidrar Jag får erkänna att jag är lite dålig på att ta foton. Och inte är jag bra med datorer heller men vi gör ett försök! Bilen blev min i höstas. Underbar känsla att äntligen kunna bli ägare till en HJ60! Kördes hem från Norrköping 30 utan problem (såklart) Den var då obesiktigad och det uppenbara att fixa var rost. Vänster hjulhus och bakom hjulet var ruttet. Men svets och plåt har jag! Skar ur, tillverkade och svetsade i nya bitar. Kör alltid på kant-i-kant så jag slipper överlappande plåtar och inbillar mig att det sen går att rostskydda bättre. Men det tar tid... Bytte de fjädrande styrlederna. Toyota beställde hem utan problem. Seglade igenom besiktningen! Det är ju såklart inte den enda rosten, det här är ett rullande projekt. Nästa rostlagning blir höger hjulhus, det är mycket bättre. Sen ska trösklar lagas, dörrar, tak... Har fixat mer saker som dykt upp vartefter jag använt bilen - ny kylare, termostat, tempgivare, bromsbelägg, avgassystem, lite allmän service också. Lyckades hitta den saknade givaren till varvräknaren på Ebay så nu fungerar den också. Kunde tyvärr inte motstå ett taktält som dök upp på Blocket i närheten Så jag gjorde om två Thuleräcken för att klara takhöjden. Provmonterade i solen igår, blev sjukt bra.
 7. Igår la jag mig under bilen för att reda ut trasslet med kabelstammen. Kom så långt att jag hittade anslutningen för givaren. Kan säga, med facit i hand, att givaren monteras innan växellådan sätts tillbaka i bilen.. Fick släppa tvärbalken och trycka allt åt sidan lite. Fick precis i den. Nu fungerar varvräknaren igen, blev så glad så. Äntligen lever allt på instrumentbrädan igen! 🙂
 8. Är det någon här som har en 60:a med diesel 2H och skulle kunna titta vilken kontakt som givaren för varvräknaren kopplas till? Givaren sitter på sprängkåpan på förarsidan, nära avgasröret där det går ner från grenröret. Den har sen en kabel, ca 30 cm lång och en rund kontakt. Går över växellådan och ska där möta kabelhärvan. Problemet jag har är att man efter att växellådan varit ur, inte lyckats lägga kablaget rätt och det finns mer än en kontakt över med rätt utseende. Allt är inkopplat rätt på växellådorna (backljus, 4wd och indikering)
 9. Hade tur, det dök upp en på Ebay Ett företag som verkar pyssla med delar till bland annat Landcruisers i Australien. Så nu är det bara att vänta och hoppas resten av elen och själva mätaren funkar. Men, jag har sett att det hänger flera anslutningar som inte används. Från kabelsatmmen, ungefär vid startmotorn. Någon av dessa ska ju gå till givaren för varvtal. Finns det någon här som kan titta på sin bil och se vilka kabelfärger det är till den kontaken? Och varför finns dessa oanvända kontakter, de finns på fler ställen också. Samma kabelstam i de mer utrustade bilarna kanske?
 10. Hej! Jag söker en givare, den som sitter på växellådan, för varvräknaren. 2H motor. Bilen är en -88 men jag tror det är lika till alla 60:or med diesel. /Magnus
 11. Hej! Kan det kanske vara någon som vet var givaren till varvräknaren går att köpa? Om det går.. Den som sitter på växellådan. 2H motor. Ska lägga en köpesannons också såklart. /Magnus
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.