Jump to content

SvanteK

Members
 • Content Count

  2
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Location
  Arvika
 1. Jag håller till i Värmland. Från säljaren fick jag vognkort del 1 och 2 (registreringsbevis) och kvitto. Jag mejlade sedan Statens Vegvesen och fick något sorts exportdokument som bekräftade att bilen inte var stulen. I den svenska tullen visade jag upp vognkort och kvitto och fick sedan ett dokument på att jag passerat tullen. Allt detta skickade jag sedan in till Transportstyrelsen i samband med ursprungskontroll. Förra veckan fick jag besked att ursprungskontrollen beviljades. Den verkar bara gälla i fem år så inom fem år måste jag göra en registreringsbesiktning. Just nu letar jag flak och funderar på att byta ut motorn. Originalet är en diesel på 62 hk. Lite i klenaste laget.
 2. Hej Jag har ett liknande projekt (LN46 1982) som jag importerade från Norge i somras (inte klar med ursprungskontrollen, men den är på gång). Flaket är förstås upprostat, men resten är i någorlunda skick. När det gäller att hitta flak i Europa är det nog i stort sett omöjligt såtillvida du inte har enorm tur. Kan finnas i Grekland och Cypern, men de är också rostiga och framförallt ofta rejält buckliga. Från USA kan du eventuellt hitta flaksidorna/bakskärmarna (jag har varit i kontakt med en firma Showcars Fiberglass som säger sig göra i plåt, men de är rejält sega i kommunikationen) i plåt och på ebay kan du hitta baklämmen. Själv funderar jag på att bygga ett helt nytt flak med sidor från USA. Bakläm har jag fått från England. En möjlighet är att köpa en hel bil från USA, men de börjar bli sällsynta. Det exporteras Hilux av alla årsmodeller dagligen till Mexico, Honduras och Guatemala. Det finns egentligen inte särskilt många kvar i vettigt skick ens i USA. Kompletta glasfiberflak från Canada hamnar nog på minst ca 35 000 kr inkl. frakt och tull etc. Men de är av hög kvalitet.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.