Jump to content

Persan

Members
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

Profile Information

 • Location
  Härnösand
 • I drive
  LC 120
 1. Jag kollar vad som står på skylten om det är till någon hjälp 😊
 2. Jag tycker att den här typen av drag är bra eftersom det ger fler alternativ till vad som kan krokas i bakom bilen. Det är ett vanligt triplexdrag med tre olika varianter. Mvh! Persan
 3. Ok. Tack Erik för dina länkar till leverantörer och Tjarnstrom för en konstruktiv tutorial från USA. 😄 Nu vet jag precis vad som är problemet och varför det gnäggar i motorn. På med blåstället eller fram med plånboken helt enkelt.
 4. Stort tack för alla intressanta erfarenheter gällande gnäggandet. När jag igår gjorde en djupdykning i motorrummet, så upptäckte jag att det som du (Tjarnstrom) kallar för ackumulatorn till Brake bostern och som på bilden är en silverfärgad cylinder, vibrerar strax innan hästgnägget sätter igång. Så troligtvis sitter problemet där. Det bubblar inte ur bromsvätskebehållaren, men ytan krusas av vibrationerna. Det låter exakt som på din filmsnutt. Dessvärre ser det inte lika snyggt ut som under din motorhuv. Fick lite dåligt samvete. Nu får det bli motortvätt. 😊 Jag veckopendlade över 1 år ner till Dalarna i ur och skur. Hela bilen verkar ha beckat ihop efter det. Har precis bytt triplexdraget eftersom sprinten rostat fast. Nu blir det bromssystemet som ska fixas. Ja, jag tar mer än gärna emot tips om var det går att beställa dessa grejer. Återigen stort TACK för tipsen.
 5. Intressant! Då är det väl bara att kolla vad som sker nere i bromsvätskebehållaren. Ska genast göra det när jag kommer hem. Ja, det låter ju även när bilen står stilla, så det borde vara enkelt att kolla om det bubblar. När jag sticker till jobbet på morgonen då det är lite fuktigt och kallt ute hörs ljudet mindre. Det är som att det är en dämpare på när det är fuktigt ute. Knasigt 😐 Stort tack för ditt engagemang Mecki. 😊
 6. Ja, jag vet att det är ett antal hästkrafter där under motorhuven, men måste det gnägga som en häst återkomma med viss regelbundenhet. Jag har ett summerlarmsliknande ljud bakom ratten som låter som ett elektroniskt gnäggande. Mycket irriterande. Det låter oftare i stadskörning när jag bromsar ofta. Det är en bensinare med automatväxel. Är det någon därute som har något tips på vad det kan vara? En klok person gissade att det kunde vara boostern till ABS. Är tacksam för alla råd.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.